"Παιχνιδιάρης" ο σύζυγος της Σκοπούλη....


Τι αποκαλύπτουν τα πρακτικά για τις καταγγελίες των φοιτητριών
Για σεξιστική και ρατσιστική στάση απέναντι στους φοιτητές του είχε κατηγορηθεί το Δεκέμβριο του 2007, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας....
η εφημερίδα Espresso, ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Μουτσόπουλος, σύζυγος της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα Espresso φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα πρακτικά της γενικής συνέλευσης της Ιατρικής Σχολής από τα οποία φαίνεται ότι για πρώτη φορά, καθηγητής της εν λόγω σχολής ασκεί μήνυση κατά φοιτητών του πανεπιστημίου, επειδή με απόφαση του συλλόγου τους ζητούν να γίνει μαζική αναβαθμολόγηση των γραπτών μιας εξεταστικής στην οποία κόπηκαν οι μισοί φοιτητές.

Οπως αναφέρει η Espresso, στη συνέχεια διαπιστώνονται «τσαμπουκάδες» από την έδρα του κ. Μουτσόπουλου, «η οποία στα μαθήματά της βρίζει με τρόπο απαράδεκτο φοιτητές» και πετά σεξουαλικά υπονοούμενα, όπως «ωραία κοπέλα είσαι, μπορείς να κάνεις και καμιά άλλη δουλειά στη ζωή σου».

Παράλληλα, η Espresso δημοσιεύει αυτούσιο το διάλογος ανάμεσα στον προεδρεύοντα της γενικής συνέλευσης και σε μια φοιτήτρια που έκανε τις καταγγελίες:

«Πρόεδρος: Μπορείτε να μας πείτε;
Φοιτήτρια: Βεβαίως.
Πρόεδρος: Παρακαλώ, πείτε μας.
Φοιτήτρια: Λοιπόν, οι εκφράσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι: «Ωραία κοπέλα είσαι, μπορείς να κάνεις και καμία άλλη δουλειά στη ζωή σου». Σεξουαλικά υπονοούμενα.
Πρόεδρος: Για πείτε μας, κυρία ... (σ.σ.: αναφέρει όνομα). Να ξέρουμε τι εννοείτε. Το εκτιμούμε, αλλά παρακαλώ να έχουν ιδίαν αντίληψη.
Φοιτήτρια: Να τα πει η συμφοιτήτριά μου η Αναστασία που ήταν και μπροστά. Ενδεικτικά αναφέρω αυτά που ειπώθηκαν. Είπε συγκεκριμένα: «Δεν θα μου κάνει τον καμπόσο ένας τύπος με σκουλαρίκι, που έχει δίπλα του τρεις αγάμ... που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μαλ... με την κλειτορίδα τους». Μπροστά στους φοιτητές αυτό...
Πρόεδρος: Δεν μου λέτε, αυτά τα είπε ο καθηγητής;
Φοιτήτρια: Ναι, ο κ. Μουτσόπουλος.
Πρόεδρος: Είστε μάρτυρες ότι το ακούσατε;
Φοιτήτρια: Το είπαν οι φοιτητές που ασκούνται στην Παθολογία.
Πρόεδρος: Προχωρήστε. Το άκουσε το Σώμα.
Φοιτήτρια: Πραγματικά δεν είναι το μόνο. Εχουν ακουστεί πάρα πολλά στη συγκεκριμένη έδρα. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός απέναντι στους φοιτητές. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται είναι το λιγότερο χυδαίος, χυδαίος και αλήτικος. Δεν δεχόμαστε λοιπόν μια έδρα που με τόσο χυδαίο τρόπο έχει επιτεθεί στους φοιτητές, που έχει τη λογική ότι δεν με ελέγχει κανένας, μπορώ να κάνω ό,τι γουστάρω και μπορώ να κόβω όσο θέλω στις εξετάσεις, να μιλάω όπως θέλω, να κάνω μηνύσεις και να μπει και η αστυνομία να συλλάβει τους δράστες, να εφαρμοστεί και ο νέος νόμος-πλαίσιο κ.ο.κ.».


Η συγκεκριμένη έδρα, όπως τονίζεται στο πρακτικό, «είναι πολλά χρόνια που δημιουργεί τέτοιου είδους προβλήματα, δεν δείχνει κανένα σεβασμό απέναντι στους ίδιους τους φοιτητές της και μέσα στα μαθήματα». Στη συνέχεια αναφέρεται: «Δεν δεχόμαστε δηλαδή να γίνεται επίδειξη τσαμπουκά και επίδειξη, ας πούμε, αλητείας κανονικά, από μια έδρα η οποία στα μαθήματά της βρίζει με τρόπο απαράδεκτο φοιτητές», ενώ γίνεται λόγος για εκφράσεις «υβριστικές, υποτιμητικές».

Οι φοιτητές είχαν ζητήσει τότε από τη Γ.Σ. Τμήματος να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις. «Καταδικάζουμε όλη την έδρα της Παθολογικής Φυσιολογίας και καταγγέλλουμε τον κ. Μουτσόπουλο συγκεκριμένα για τις μεθόδους τις οποίες χρησιμοποιούν και τις πρακτικές που έχουν ασκήσει όλο το προηγούμενο διάστημα».
parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια