Η Αυγή καταγγέλλει τις απολύσεις από το Ριζοσπάστη με το μάτι στην τηλεοπτική συχνότητα του 902 tv....



Aπίθανες ιστορίες αριστερής διαπλοκής εξυφαίνονται

από το κομμματικό ιερατείο της Κουμουνδούρου

Hμισέλιδο και άνω αφιερώνει το σημερινό φύλλο του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ» (σελ. 61) γιά τις εξελίξεις εις την εφημερίδα του ΚΚΕ υπό την εξάστηλο πηχιαίο τίτλο «Το ΚΚΕ απαγόρευσε στους δημοσιογράφους να πάνε στη συνέλευση της ΕΣΗΕΑ»  με την υπογραφή της συναδέλφου και συντρόφισσας Αγγέλας Νταρζάνου.
Θα ήταν όντως ευχάριστο, αν....
το προηγούμενο δημοσίευμα ενετάσσετο σε μία άδολη ευαισθησία της «ΑΥΓΗΣ» και της υπογραφούσης τούτο, γιά τα όσα θλιβερά έχουν συμβεί εις το κομματικό δελτίο του ΚΚΕ, δίχως λογική συμφηφισμών, με δεδομένες τις εννέα απολύσεις εργαζομένων της εφημερίδας και τις εξάμηνες καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων, από τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο πέρυσι. 
Και θα είχε έτσι «συγχωρηθεί» το έτερο κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ» και το το κόμμα  το οποίο τους χρηματοδοτεί,  γιά την συνειδητή αποσιώπηση του θέματος εδώ και καιρό, γιά λόγους που σχετίζονται με το «κράτα με να σε κρατώ» των ένδον της ετερόκλητης  πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της οποίας ο εκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τρίμης υποδύεται ακόμη τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ (και) με τις ψήφους των δύο εκπροσώπων του ΚΚΕ, εκ των οποίων ο ένας (Ράμμος)  υποδύεται το β΄αντιπρόεδρο της ΕΣΗΕΑ.

Επειδή, όμως, ως την 61η σελίδα του κομματικού δελτίου, μεσολαβεί και η δεύτερη, το κύριο άρθρο εις αυτήν, υπό τον τίτλο «Η συχνότητα του 902 ΤV να μείνει στην Αριστερά», έρχεται να δείξει ποιό είναι το προέχον γιά το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες  εις το χώρο των ΜΜΕ: Αφού το ΚΚΕ αδυνατεί να χρηματοδοτήσει, πλέον, τη λειτουργία του πρώην τηλεοπτικού του σταθμού, ο οποίος αποτελεί «κοινωνική περιουσία της Αριστεράς»(!), ας συζητηθεί, επί το ευγενικόν, σχετική πρόταση από αριστερούς δημοσιογράφους, στη βάση βιώσιμων οικονομικά λύσεων...

Ο καλύτερος γκαιμπελικός προπαγανδιστικός ελιγμός-τακτική επιθετική κίνηση τελεί εν εξελίξει, με την πλήρη σύμπραξη του κομματικού ιερατείου της Κουμουνδούρου και των εντεταλμένων της «προθυμογράφων» του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ».

Ο ΣΥΡΙΖΑίος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ έχει προδήλως επιλέξει τη ρήξη με τους βαστάζους του εκ του ΚΚΕ, τους οποίους, άλλωστε, δεν χρειάζεται πλέον, δεδομένου ότι επίκεινται οι εκλογές του ερχόμενου Μαϊου των Αθηναίων δημοσιογράφων. Από την άλλη πλευρά, μετά το «εγχείρημα» της συνεταιριστικής εφημερίδας του κλώνου που προήλθε από την «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», υπό τον παραπλανητικό τίτλο «Εφ. Συν» (ή και απογευματινή «ΑΥΓΗ», όπως έχει ήδη κατοχυρωθεί) και η οποία αποτελεί «τέκνο του», ήλθε η ώρα γιά το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να αποκτήσει συνεταιριστικό τηλεοπτικό σταθμό δημοσιογράφων, αριστερών βεβαίως, δηλαδή «προθυμογράφων» του συγκεκριμένου χώρου. Και γιατί όχι(...)να το πουλήσει η παράταξή του, η «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ως ΤΟ δήθεν επίτευγμα προς τους αφελείς από την Τρίμεια διοίκηση, της οποίας ΤΟ επίτευγμα είναι η κατάρρευση των συλλογικών συμβάσεων από το 2010 και εντεύθεν γιά τα ΜΜΕ.

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι γκαιμπελίσκοι και ο άνθρωπός τους  εις τα ΜΜΕ Τρίμης (κομματικώς υπέρτερος του ομοίως ΣΥΡΙΖΑίου προέδρου της ΠΟΕΣΥ Σαββίδη) εκτιμούν ότι η στιγμή είναι πρόσφορη προς τούτο, διότι θεωρούν ότι με το ΚΚΕ ΑΕ εις τη γωνία γιά το θέμα του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», θα πιέσουν γιά να αποφασίσουν εις τον Περισσό γιά την τύχη της συχνότητος του 902ΤV, όπως ορέγονται από την Κουμουνδούρου.
Εν προκειμένω δεν έχει τόση σημασία, ότι οι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  πλανώνται πλάνην οικτράν. Σημασία έχει ότι επιθυμούν να «πουλήσουν» συνδικαλιστική ευαισθησία, ως «γέφυρα» γιά επιχειρηματικά  σχέδια, με ανθρώπους-θύματα της κομματικής εργοδοσίας του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» σε ρόλους Ιφιγένειας.

Πρόκειται γιά απαράδεκτα πράγματα, απίθανου φαρισαϊσμού  και βεβαίως απουσίας κάθε έννοιας ορθώς εννοούμενης συνδικαλιστικής αλληλεγγύης και ουσιαστικής κατανόησης της δεινής θέσεως απλήρωτων δημοσιογράφων. Αλλά η αριστερή διαπλοκή, η οποία επιχειρείται να στηθεί εντέχνως, ως και προδήλως, προέχει.

Φοβούμαι ότι οι συνάδελφοι του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» δεν πρέπει να ξεχνούν το timeo Danaos et dona ferentes, εν όψει και της σύσκεψης την οποία έχουν συγκαλέσει από την ΕΣΗΕΑ, δυστυχώς όχι εις τον εργασιακό τους χώρο, όπου η συνδικαλιστική δραστηριότητα απαγορεύεται(!). Ό,τι και αν πει προηγουμένως ο διευθυντής του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», ο οποίος θα προηγηθεί, η εικόνα του εργασιακού μεσαίωνος  σε κομματική επιχείρηση του «κόμματος της εργατικής τάξης», με πολυσχιδείς και εκτεταμένες εμπορικές δραστηριότητες με αστικές επιχειρήσεις του κεφαλαιοκρατικού συστήματος ή του Δημοσίου  είναι πλήρως μελαγχολική και τα μέγιστα απωθητική.

Ας έχουν, πάντως, οι συνάδελφοι κατά νουν, ότι η «κατεύθυνση» που εκπορεύεται από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΚΚΕ προς τους βουλευτές του «Κόμματος» είναι ότι οι «δεκατέσσερις» που υπέγραψαν την επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ, τελούν υπό παραίτηση, διότι το ΚΚΕ δεν θα διενοείτο ποτέ να απολύσει εργαζόμενους (πέραν των εννέα απολυθέντων ήδη). Η (και) δημοσιογράφος-μέλος της ΕΣΗΕΑ κα Κανέλλη έχει ιδιαίτερη άποψη επί τούτου; 

Η «πατέντα» πάντως δεν είναι άγνωστη, έχει εφαρμοσθεί και εις την «ΑΥΓΗ», με τη διαγραφή ονομάτων από τις καταστάσεις απασχολουμένων ως «παραιτηθέντων», χωρίς ΠΟΤΕ να έχουν παραιτηθεί, όπως γνωρίζει καλώς και ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς, στέλεχος της «ΑΥΓΗΣ».

Αν, πάντως, υπήρχε η ελάχιστη αντίληψη δημοσιογραφικής  λειτουργίας, το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και διευθυντής του «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» Στέφ. Λουκάς θα πρέπει μάλλον να λυπείται, διότι τα ονόματα τα «14» είναι μαχόμενοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν τους πλέον κρίσιμους τομείς της εφημερίδας του (κυβερνητικό ή οικονομικό ρεπορτάζ, εσωτερικοί συντάκτες κλπ) με προυπηρεσία άνω των 20 ετών, τους οποίους επέλεξε να στοχοποιήσει, μέσω του φύλλου της 14/2, ως επίδοξος Στάλιν, υπογράφων, άλλωστε, με το αρχικό «Ι» (Ιωσήφ του Στάλιν). 

Πάντως και τα «Σοβιέτ των δημοσιογράφων» δικαιούνται σεβασμού!



Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια