74 χιλιάδες κιλά αλογίσιου κρέατος έχουμε φάει.


Και το θέμα με το αλογίσιο κρέας στην Ελλάδα δεν έχει τέλος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο ΕΦΕΤ αναζητεί τους ιδιοκτήτες δυο εταιρειών οι οποίες σύμφωνα με το Σύστημα Ελέγχου και Πραγματογνωμοσύνης Συναλλαγών, εισήγαγαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη άγνωστες ποσότητες αλογίσιου κρέατος σε κατεψυγμένες μπάλες.

Βέβαια το μεγάλο θέμα....
είναι ότι η εισαγωγή αλογίσιου κρέατος δεν είναι παράνομη πράξη, αλλά ερευνάται αν πλασαρίστηκε ως μοσχαρίσιος κιμάς. Σύμφωνα με την Eurostat έχουμε ήδη καταναλώσει 74.300 κιλά αλογίσιου κρέατος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όταν οι αρχές εντόπισαν την συναλλαγή όπου καταγράφονται όλες οι εισαγωγές προϊόντων από τρίτες χώρες (η Βουλγαρία δεν είναι σε πλήρη ένταξη και γι’ αυτό καταγράφεται ως τρίτη χώρα) αναζήτησαν τους δυο ιδιοκτήτες στις διευθύνσεις των εταιρειών που είχαν δηλωθεί στο σύστημα.

Όταν έφτασαν σε αυτές, βρήκαν ότι η μια διεύθυνση ήταν χωράφι και η άλλη σε πολυκατοικία που δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία! Έτσι, ενημέρωσαν το ΣΔΟΕ  και την εισαγγελία Αθηνών για να εντοπισθούν οι ιδιοκτήτες.
lay-out.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια