TEΣΣΕΡΙΣ-ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ-ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΙΑΣ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ, ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ


Λιτός, σαφής-σαφέστερος δεν γινόταν- και αφοπλιστικός, μέσω των αμείλικτων δεδομένων των δημοσκοπικών ερευνών, ο «κακός» Δημ. Μαυρής γιά τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB, τα οποία δεν διαφέρουν-πλην των αποκλίσεων των ποσοστών- γιά την βραχεία κεφαλή της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και εις 4 τελευταίες....
δημοσκοπήσεις, όπως και την «πρωτιά» δημοτικότητας του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά έναντι του αρχηγού της μείζονος αντιπολιτεύσεως Αλέξιου Τσίπρα, ακόμη γιά τη συγκράτηση, μέχρι και ελαφράς βελτιώσεως, των χαμηλών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.

Τα ευρήματα, όπως τα παρουσίασε σήμερα συνεντευξιαζόμενος, από το 1ο Πρόγραμμα της  ΕΡΑ, με τό συν. Γιάννη Παντελάκη (12:15-12:45):

ΕΥΡΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: 
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χάνει ποσοστά υπέρ της...Χρυσής Αυγής, αιτία από την οποία υποχωρεί, μεταξύ άλλων, τρεις εκατοστιαίες μονάδες,  με συνέπεια η ΝΔ να αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε πρόθεση ψήφου, με διαφορά μέχρι και +1,7%. Προφανώς οι «ριζοσπαστικές» θέσεις αυτών που είδαν την έκφρασή τους εις το ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτονται και από το την Χρυσή Αυγή, το ίδιο καλώς ή και περισσότερο...

ΕΥΡΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: 
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ γιά την τρομοκρατία και τα φαινόμενα βίας, τελικώς ενισχύουν τη θέση του κυβερνητικού «μπλόκ». Φαίνεται ότι τα μισόλογα, οι αναιρούμενες ή αντιφατικές θέσεις τους, με εξαίρεση την χωρίς αστερίσκους  καταδίκη της έκρηξης εις το MALL, αλλά...με παράλληλη καταδίκη και της «αυθαίρετης κατασκευής και  λειτουργίας» του εν λόγω εμπορικού κέντρου, κάθε άλλο παρά ενθουσιάζουν τους  χαχόλους Έλληνες πολίτες, πέραν των μόνων σκεπτομένων και φιλοσοφούντων Ελλήνων, των Αριστερών (ο Πλάτων θα προσέθετε και κάτι επιπλέον)

ΕΥΡΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: 
Το έλλειμμα «κυβερνησιμότητας» του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι αδυνατεί να παρουσιάσει  αυτοδύναμη πλειοψηφία, αφού ασυνατεί να παρουσιάσει δυνάμει πολιτικούς συμμάχους, όπως απαιτείται, επιδρά και τούτο αρνητικώς. Από την πλευρά του κυβερνητικού «μπλοκ» τα πράγματα μιλούν από μόνα τους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπει τάφρο» από παντού.

ΕΥΡΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: 
Τα τελευταία ταξίδια του Τσίπρα εις το εξωτερικό, οπωσδήποτε δε αυτό εις τη Γερμανία και ειδικώς η ακρόασή του από το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σώυμπλε, αρνητικώς  κοα μόνον συνέβαλαν εις την ανόρθωση της εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ας συνεκτιμηθεί και ας προσμετρηθεί σε αυτό η αντι-γερμανική θέση της «σκιώδους» ΥΠΕΞ  Δούρου, από εδάφους ΗΠΑ.
Συμβαίνουν και αυτά εις τη ζωή, ό,τι ανεβαίνει να κατεβαίνει...Το κουτόχορτο δεν πουλά!

                                                                                               Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης    

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια