Ξημέρωσε... άσπρη μέρα!


Χιονισμένα τα βόρεια προάστια της Αθήνας - Βροχή με χιόνι στα νότια .
Κλειστά τα σχολεία σε Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Βίλλια, Ερυθρές και Χασιά.
Σε Εύβοια και ανατολική Στερεά τα πιο έντονα φαινόμενα της κακοκαιρίας.
Χονισμένη ξύπνησε η Ελλάδα, αφού το κύμα ψύχους από τη Ρωσία έχει πια φτάσει και στα μέρη μας! Λευκά τα βόρεια....
προάστια της Αθήνας, ενώ νιφάδες χιονιού έπεσαν ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα νότια προάστια όπως το Φάληρο και η Νέα Σμύρνη. 

Η κακοκαιρία θα "χτυπήσει" κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και κυριώς στη Μαγνησία και το Πήλιο, τις Σποράδες, την ανατολική Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης και της Αττικο-Βοιωτίας, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Η ΕΜΥ εξάλλου εξέδωσε από το μεσημέρι της Δευτέρας και έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. 

Λόγω των έντονων χιονοπτώσεων και του παγετού η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους. 

O Δήμος Αθηναίων άνοιξε χώρους για να βρουν καταφύγιο οι άστεγοι, ενώ το βράδυ της Δευτέρας συνεργεία μοίρασαν κουβέρτες και τρόφιμα. Επίσης, όλο το 24ωρο θα είναι σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή 1960.
Στο δήμο Πειραιά θα παραμείνουν ανοιχτά ΚΑΠΗ για τους πολίτες που δεν έχουν θέρμανση. Δειτε εδώ τα έκτακτα μετρα του δήμου Πειραιά.

Στο μεταξύ, κλειστά θα μείνουν σήμερα τα σχολεία του δήμου Διονύσου και των δημοτικών διαμερισμάτων Πεντέλης, Νέας Πεντέλης, Αγίου Στεφάνου κλπ καθώς και τα Αρσάκεια Εκάλης. Δε θα ανοίξουν επίσης τα σχολεία σε Βύλλια, Ερυθρές και Χασιά.
Στη Δυτική Μακεδονία, τα σχολεία θα ανοίξουν μετά τις 09:00 και στα Γρεβενά στις 9:30.

Λόγω χιονόπτωσης και ομίχλης έχει κλείσει ο περιφερειακός της Πεντέλης, από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο έως τον Άγιο Πέτρο, καθώς και η λεωφόρος Πάρνηθος, από το τελεφερίκ προς το Καζίνο. 

Κλειστή και η λεωφόρος Διονύσου, από το χωριό Ανατολή προς Διόνυσο, ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό.

Κλειστή για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα. 
Στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία μπορεί οι θερμοκρασίες να είναι χαμηλές, αλλά για την ώρα η κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών, στο νομό Πέλλας, αλλά και στους νομούς Φλώρινας και Γρεβενών γίνεται χωρίς προβλήματα. Το ίδιο και στο οδικό δίκτυο της Ανατολικής Μακεδονίας.

Κλειστό παραμένει το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα, προς το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια