Χιονίζει στην Αθήνα.

Ξημέρωσε στα λευκά η Αθήνα 

Ραγδαία επιδείνωση παρουσίασε ο καιρός από χθες το βράδυ σε όλη τη χώρα με το χιόνι να κάνει την εμφάνισή του ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Από τα ξημερώματα χιονίζει στα βόρεια προάστια ενώ κλειστή είναι η περιφερειακή οδός Πεντέλης από το 414 Γ.Σ.Ν. Νοσοκομείο, έως τη διασταύρωση Αγ. Πέτρου και η λεωφόρος Διονύσου.


Παράλληλα, χιονοπτώσεις....
σημειώνονται στην Εύβοια, ενώ λευκό τοπίο έχει στηθεί και στα ορεινά τμήματα της Κρήτης και τις Κυκλάδες.

Τα σχολεία είναι κλειστά στην Πεντέλη, την Νέα Πεντέλη, τα Βίλλια, τη Χασιά, τις Ερυθρές, τις Αφίδνες. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν τα Αρσάκεια Εκάλης. 

Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό.

Κλειστή για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα. 

Εν τω μεταξύ, κλειστή είναι από την Δευτέρα η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

Μέτρα για τους άστεγους 

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των άστεγων από το ψύχος, παίρνει ο δήμος Αθηναίων. Συγκεκριμένα, ως χώροι φιλοξενίας θα λειτουργήσουν τρία δημοτικά κτίρια, σε 24ωρη βάση, ενώ εάν υπάρξει ανάγκη θα διατεθούν και άλλοι χώροι.

Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος, επί των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου, επί των οδών Μαμούρη και Δύμη, και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης, Αγ. Μελετίου και Ξεναγόρα.

Επίσης, η τηλεφωνική γραμμή 1960 θα λειτουργεί όλο το 24ωρο για πληροφορίες και παροχή βοήθειας, μόνο στους κατοίκους του δήμου Αθηναίων.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση με το θερμόμετρο να δείχνει στην Μακεδονία τους 0 βαθμούς Κελσίου.Στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ολικός.Οι άνεμοι θα βρίσκονται σε περαιτέρω ενίσχυση καθώς θα φτάσουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Κακοκαιρία με χιονόνερο επικρατεί στην ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και χιονοπτώσεις σημειώνονται στα ορεινά των παραπάνω περιοχών καθώς και στα πεδινά της Ανατολικής Μαγνησίας και της Χαλκιδική και κυρίως στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια.

Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια και στο Αιγαίο, ενώ στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι καλός με λίγες νεφώσεις. Παράλληλα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί ισχυρός παγετός που τοπικά στα βόρεια θα είναι ολικός.

Η θερμοκρασία, σε κατακόρυφη πτώση, θα κυμανθεί από -12 έως 0 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από -7 έως 3 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -6 έως 4 βαθμούς στη Κεντρική Ελλάδα, από -2 έως 9 στη Δυτική Ελλάδα, από -3 έως 6 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από -2 έως 4 βαθμούς στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και από 2 έως 8 βαθμούς στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη θα επικρατήσουν σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς σχεδόν μέτριους.


Νεφώσεις με χιονόνερο στα νότια και χιονοπτώσεις κατά διαστήματα στις υπόλοιπες περιοχές, με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα, περιμένουμε στην Αττική. Στα ορεινά και στα βόρεια τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τον 1 βαθμό. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και από τις βραδινές ώρες βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις, πολύ κρύο και παγετό κατά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες παροδικά θα αυξηθούν στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τη Χαλκιδική με χιόνι ή χιονόνερο κατά τις πρωινές κυρίως ώρες. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 βαθμούς Κελσίου έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλίας. Οι χιονοπτώσεις τοπικά και κατά διαστήματα πιθανόν να είναι πυκνές με χιονόνερο στις θαλάσσιες-παράκτιες παράκτιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ καις τα θαλάσσια τμήματα θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις με χιόνια και χιονόνερο στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις κατά τόπους θα είναι πυκνές κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 2 έως 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν βροχές και χιονόνερο στις νοτιότερες περιοχές και χιόνια στα υπόλοιπα τμήματα, με σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια