Ρήγμα στη Ν.Δ. Μακεδονίας


Τέλος εποχής(;) για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον άνθρωπο που κυριάρχησε την τελευταία 15ετία στην πολιτική ζωή της Θεσσαλονίκης. Η οριστική καταδίκη του από τον Άρειο Πάγο, η έκπτωσή του από το αξίωμα του Περιφερειάρχη αλλά και η ήττα του στη χθεσινή αναμέτρηση για την εκλογή του διαδόχου του τον οδηγούν σε ρήξη με τη Ν.Δ. του Αντ. Σαμαρά.

Ο κ. Ψωμιάδης επιθυμούσε....
να εκλεγεί ως νέος Περιφερειάρχης ο αδελφός του Διονύσης, ώστε στην πράξη και μέσω αυτού να συνεχίσει ο ίδιος να ελέγχει τα της περιφέρειας. Μάλιστα, λίγο έλειψε αυτό να συμβεί αφού ούτως ή άλλως το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές ήταν δικής του επιλογής και συνεπώς οι περισσότεροι σύμβουλοι επιρροής του.

Αυτό ίσχυε, ωστόσο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, όταν καρποφόρησαν οι προσπάθειες της Ν.Δ. και του Μαξίμου και άρχισε η πλάστιγγα να γέρνει καθαρά υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο κ. Ψωμιάδης που είχε γνώση των εξελίξεων δεν μπόρεσε να αποτρέψει την κίνηση των συμβούλων προς την πλευρά Τζιτζικώστα, κάτι που άλλωστε αποτυπώθηκε και από το τελικό αποτέλεσμα με το νέο Περιφερειάρχη να εξασφαλίζει 33 ψήφους έναντι 17 του συνυποψηφίου του Διονύση Ψωμιάδη, αδελφού του Παναγιώτη. Έτσι, στην ομιλία του ο Πανίκας Ψωμιάδης δεν έκρυψε την οργή του κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία για «προδοσία» και «αχαριστία» απέναντί του, λέγοντας πως στο παρασκήνιο λειτούργησε υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα στον οποίο στη συνέχεια καταλόγισε «αλαζονεία». Προσέθεσε δε πώς«κάποιες δυνάμεις θεωρούν ότι τελείωσαν τον Ψωμιάδη, ο Ψωμιάδης δεν τελείωσε. Δηλώνει παρών, ακόμη πιο δυνατός, για τις αξίες μας, για τα παιδιά μας και την πατρίδα μας».

Από την πλευρά της Ν.Δ., επιχειρείται να κλείσει η πληγή που άνοιξε καθώς παρά το γεγονός ότι η ρότα που έχει χαράξει η κυβέρνηση ουδεμία σχέση με τις θέσεις Ψωμιάδη έχει, τα όποια υπόλοιπα ισχύος του πρώην Περιφερειάρχη είναι κρίσιμα για το κόμμα. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που ο κ. Σαμαράς τον είχε αναδείξει σε… «μακεδονάρχη» του κόμματος στις προηγούμενες εκλογές. Και εξαιτίας αυτού, ο Παν. Ψωμιάδης θεωρούσε ότι είχε το δικαίωμα να ορίσει ο ίδιος τον αδελφό του ως διάδοχο στην Περιφέρεια. Αυτό δεν συνέβη και πλέον η Ν.Δ. επιχειρεί να αποτρέψει τα χειρότερα καθώς ο Παν. Ψωμιάδης ναι μεν κάνει συνεχώς λόγο για την ενότητα της παράταξης αλλά ουδέποτε εγκατέλειψε τη φιλοδοξία να διαδραματίσει ρόλο είτε ως… επικεφαλής είτε στο πλαίσιο μίας ευρύτερης κίνησης καθώς διατηρεί ανοικτούς διαύλους με όλο το τόξο της λαϊκής δεξιάς (Ανεξ. Έλληνες, ΛΑ.Ο.Σ) αλλά και με άλλες δυνάμεις (μητρ. Άνθιμος) στη συμπρωτεύουσα.

matrix24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια