Κανονικά λειτουργούν μετρό και ηλεκτρικός.


ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΣΥΓΓΡΟΥ - ΦΙΞΞεκίνησαν τα πρώτα δρομολόγια των συρμών του μετρό, ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και τραμ, σύμφωνα με τη Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ.

Τα δρομολόγια σε πρώτη φάση θα διεξάγονται με μικρότερη συχνότητα από τη συνήθη, θα εξομαλυνθούν ωστόσο κατά....
τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα συνεχίζεται και η προσέλευση των εργαζομένων στις θέσεις τους.

Τα όποια τεχνικά προβλήματα υπήρξαν, λόγω της ακινησίας των συρμών, αντιμετώπισαν και επέλυσαν η Διοίκηση και οι εργαζόμενοι, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ομαλή και ασφαλής λειτουργία και των τριών μέσων.
Σε ό,τι αφορά τη γραμμή 3 του μετρό (Αιγάλεω- Δ. Πλακεντίας- Αεροδρόμιο) οι συρμοί φθάνουν έως τον σταθμό Δ. Πλακεντίας, λόγω της 24ωρης απεργίας του προαστιακού.

Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκης, διαμηνύοντας πως «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο χωρίς εξαιρέσεις».
«Η κυβέρνηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αφήσει τη χώρα να εκτροχιαστεί και να πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών. Γι αυτό τον λόγο δεν έχει άλλη δυνατότητα παρά να εφαρμόσει το ενιαίο μισθολόγιο, χωρίς εξαιρέσεις» είπε.
«Είμαστε ικανοποιημένοι που οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ έβαλαν και πάλι σε λειτουργία τα μέσα σταθερής τροχιάς. Πολύ περισσότερο ικανοποιημένοι είναι οι επιβάτες» επισήμανε ο υπουργός και κατέληξε: «Ο δρόμος σίγουρα έχει δυσκολίες, μόνο αν μείνουμε σ΄αυτή την πορεία κυβέρνηση και πολίτες μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Σήμερα, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων έχουν τραβήξει χειρόφρενο λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός σιδηρόδρομος (Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο - Κιάτο) και περιαστικού (γραμμή Πειραιά - Αθήνα - Χαλκίδα).

Η διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ (οδικές συγκοινωνίες, δηλαδή λεωφορεία και τρόλεϊ) προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και ζητά να κριθούν παράνομες οι 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια