Επιστολή φυλακισμένων για τις συνθήκες κράτησης στον Σαμαρά [επιστολή]


Επιστολή φυλακισμένων για τις συνθήκες κράτησης στον Σαμαρά [επιστολή]Την αποσυμφόρηση των φυλακών και την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα ζητά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με επιστολή της μια ομάδα κρατουμένων. Σε αυτή περιγράφουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο κατά τη διάρκεια της κράτησής τους, όσο και μετά την αποφυλάκισή τους.

«Η απελπισία μας, μας δίνει το θάρρος ή αν θέλετε το θράσος να σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή με τα....
προβλήματα που αντιμετωπίζουμε» αναφέρουν στην αρχή της τρισέλιδης επιστολής τους προς τον κ. Σαμαρά την οποία δημοσιεύει το real.gr.

Οι κρατούμενοι διευκρινίζουν ότι δεν ζητούν να ανοίξουν οι πόρτες και να μείνουν ελεύθεροι. «Θέλουμε να τιμωρηθούμε, όχι τόσο εξοντωτικά και να εκτίουμε τις ποινές εποικοδομητικά, όπως γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες πχ Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία και άλλες χώρες».

Παράλληλα, του προτείνουν να επισκεφθεί διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα για να διαπιστώσει τις συνθήκες κράτησης και  να δει «πως είναι να επιβιώνουμε άνθρωποι με οικονομικά αδικήματα, μαζί με τοξικομανείς».

Επίσης, σε άλλο σημείο της επιστολής τους αναφέρουν πως η μακροχρόνια κράτησή τους σε σωφρονιστικό κατάστημα τους κάνει χειρότερους και όχι καλύτερους, όπως θα έπρεπρ, γιατί «μετά την αποφυλάκισή μας εκτός από τον κοινωνικό μας περίγυρο έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλοί από εμάς διαλυμένες οικογένειες».

 
iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ! ΕΓΡΑΨΑ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΤΟΥ.ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ!
    http://www.youtube.com/watch?v=ivhixjsSXuA

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.