Ο Σαμαράς ξεκινά την διάλυση της Νέας Δημοκρατίας.


Ξεκινά την διάλυση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ο Σαμαράς ετοιμάζοντας νέες προσχωρήσεις στο κόμμα όλων των αποτυχημένων Πασόκων της προηγούμενης διακυβέρνησης με πρώτο και καλύτερο....
τον Χρυσοχοίδη (που ψηφίζει νομοσχέδια χωρίς να τα διαβάζει). 
Μετά θα φέρει την παντελώς άχρηστη Διαμαντοπούλου και έπεται ο Στουρνάρας που από Πασόκος έγινε σε μια νύχτα δήθεν δεξιός.

Βέβαια θα πυκνώσουν  στο εξής οι αναφορές του για τη "Νέα Ελλάδα" προετοιμάζοντας το έδαφος για νέο κόμμα.

Φυσικά δεν θα είναι οι μόνες μεταγραφές που θα γίνουν στο κόμμα, αλλά θα μαζέψει και από άλλους χώρους αποτυχημένους, όπως από τους ανεξάρτητους βουλευτές που ήδη έχουν φτάσει τους 14.
Η προσπάθεια του Αντώνη να ενσωματώσει το καταρρέον ΠΑΣΟΚ μόνο γκρίνια θα φέρει στους κόλπους την Ν. Δημοκρατίας και σίγουρα δεν μπορεί η βάση του κόμματος να δεχθεί αυτές τις κινήσεις του "ΑΡΧΗΓΟΥ" ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ.

Αν θέλει να κάνει κάτι τέτοιο ο "Αλεξιπτωτιστής" στην Νέα Δημοκρατία Σαμαράς ας φτιάξει ένα νέο κόμμα και ας το ονομάσει όπως θέλει, όχι όμως να εκμεταλλευτεί το όνομα της παράταξης που προσωρινά ηγείται.
Η Νέα Δημοκρατία δεν τελειώνει με τον Σαμαρά αλλά θα συνεχίσει να υπάρχει για το καλό του τόπου για πολλά χρόνια ακόμα.
_____________________________ Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι αναφορές του πρωθυπουργού σε έννοιες όπως η "Νέα Ελλάδα" στην συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα στο Βήμα της Κυριακής. Και αυτό γιατί ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει τις διαδικασίες επανίδρυσης της ΝΔ, όπως εξάλλου έχει αποφασίσει εδώ και καιρό, κάτι που θα σφραγιστεί στο συνέδριο της ΝΔ που είναι προγραμματισμένο για μετά την άνοιξη. Στο πλαίσιο αυτό θα εντάξει στο κόμμα και στελέχη της κυβέρνησης που δεν βρίσκονται στις τάξεις της γαλάζιας παράταξης, όπως είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Οι καλά γνωρίζοντες τις συζητήσεις Σαμαρά-Στουρνάρα ξέρουν ότι οι δύο άνρες έχουμε συμφωνήσει σε όλα σχετικά με την μελλοντική κοινή τους πολιτική πορεία. Οπότε είναι ζήτημα χρόνου η επισημοποίηση της συγκεκριμένης εξέλιξης. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι επαφές του πρωθυπουργού με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, αλλά και άλλα πολιτικά στελέχη.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Σαμαράς σήμερα στο Βήμα απευθύνει εθνικό προσκλητήριο για συμμαχία ευρύτερων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων στο πλαίσιο στήριξης της μεταρρυθμιστικής, όπως την χαρακτηρίζει, προσπάθειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια