Απειλές κυβέρνησης -.Αν συνεχίσουν την απεργία επίταξη και απολύσεις.


Νέα 24ωρη απεργία από τους εργαζόμενους στο Μετρό παρά τη δικαστική απόφαση. 
12:00-16:00 ακινητοποιημένοι οι συρμοί του Ηλεκτρικού και του Τραμ. 
Προς 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα Μέσα οι εργαζόμενοι. 
Στα άκρα η κόντρα με την κυβέρνηση μετά τις καταγγελίες για απεργία επί πληρωμή. 
ΣΤΑ.ΣΥ.: Γυρίστε στη δουλειά αλλιώς πάτε Πειθαρχικό.
Δεν είναι εκτροχιασμός, είναι περισσότερο....
μετωπική σύγκρουση. Κυβέρνηση και εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ) έχουν ξεκινήσει ανένδοτο πόλεμο με αφορμή το ενιαίο μισθολόγιο και καμία από τις δυο πλευρές δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω. 

Οι καταγγελίες για απεργούς που πληρώνονται κανονικά, δηλώνοντας ασθένεια, ρεπό ή άδεια έκανε ακόμη πιο τεταμένη τη σχέση των δυο πλευρών, με τους πολίτες να παρακολουθούν χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα, κι ας είναι εκείνοι που πληρώνουν το... μάρμαρο. 

Γιατί μένουν και σήμερα χωρίς Μετρό, για 7η μέρα. Γιατί δε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε ΗΣΑΠ ή Τραμ από τις 12:00 έως τις 16:00 ή αύριο και λεωφορεία, τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 17:00. 

Οι καταγγελίες για απεργία «μαϊμού» έφεραν την εισαγγελική παρέμβαση, ενώ η απεργία των εργαζομένων στα Μέσα σταθερής τροχιάς κρίθηκε και πάλι παράνομη από το δικαστήριο. Όμως, η δικαστική απόφαση δεν αλλάζει κάτι. Η απεργία θα γίνει δηλώνουν οι εργαζόμενοι και η κυβέρνηση, μέσω της διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. απειλεί με εφαρμογή του νόμου. Ανοίγει παράθυρο για απολύσεις δηλαδή! Και στο τραπέζι παραμένει πάντα η απειλή της επίταξης.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο να φέρει ακόμη μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, «απαντούν» οι εργαζόμενοι. Και θα είναι όλοι όσοι εργάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Ήδη έγινε η πρώτη κοινή σύσκεψη, με τους εργαζόμενους να προσανατολίζονται σε στάσεις εργασίας, την επόμενη Τρίτη, 29 Ιανουαρίου καθώς και σε 24ωρη απεργία, την επόμενη Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια