Πλημμύρισε όλη η Αθήνα από την μεγάλη νεροποντή.(βίντεο)

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώνονται από το πρωί στο λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις στα δυτικά προάστια για απάντληση υδάτων, ενώ οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του στο Μενίδι, όπου και έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα. Λόγω συσσώρευσης υδάτων έκλεισε....

η Πειραιώς στο ύψος της Χαμοστέρνας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα, η στάθμη του νερού ανέβηκε στη λεωφόρο Κηφισού, ενώ τα συσσωρευμένα νερά στην εθνική οδό Αθήνων - Κορίνθου, στο Παλατάκι, δυσχέραιναν την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.


Δείτε βίντεο με τις εικόνες από την ισχυρή καταιγίδα



Το μεσημέρι πάντως ο καιρός στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη θα παρουσιάσει πρόσκαιρη βελτίωση, ενώ τα φαινόμενα στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 17 στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη. 


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις και πρόσκαιρα πολύ θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το μεσημέρι σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.


Νεφώσεις με βροχές το πρωί και το βράδυ θα έχει η Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό θα πνέουν νότιοι,νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.


Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί και το βράδυ, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με μικρή εξασθένηση το μεσημέρι.


Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Θράκη όπου θα εκδηλωθούν ισχυρές καταιγίδες κατά τόπους. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες αναμένεται να φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.



Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες περιμένουμε στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και από το απόγευμα στις ημιορεινές περιοχές της Ηπειρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 έως 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο τοπικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στην Ηπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα θα έχει η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και η Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τμήματα θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα εκδηλωθούν νεφώσεις οι οποίες τοπικά θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι, νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη και την Παρασκευή, στη δυτική Ελλάδα και αργότερα στα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια