Όλη η εκκλησία εναντίον του ανεκδιήγητου Κουράκη


"Με την ίδια λογική να μην φορολογούμε για τα σχολεία όσους δεν έχουν παιδιά", είπε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης .
Σεραφείμ: "Τα κόμματα της Αριστεράς επιθυμούν αποχριστιανοποίηση του ελληνισμού"
ΣΥΡΙΖΑ: Τα ίδια με τον Κουράκη έλεγε και ο Στουρνάρας.
Στουρνάρας: Εγω είπα τι ισχύει στην Ιταλία αλλά δεν το πρότεινα για την Ελλάδα!
Αντιδράσεις τόσο του πολιτικού κόσμου, όσο και....
της Εκκλησίας έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη για την επιβολή ενός είδους φόρου πίστης με την φορολογική μας δήλωση.

Δυο από τους πιο επιφανείς μητροπολίτες, ο Ανθιμος Θεσσαλονίκης και ο Πειραιώς Σεραφείμ εκφράστηκαν απαξιωτικά για τον κ. Κουράκη, ενώ νωρίτερα ξέσπασε αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο νυν υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του είχε υποστηρίξει τα ίδια!

«Αυτό που λέει ο κ. Κουράκης είναι μια πολιτική κουταμάρα, γι' αυτό προσπάθησε να το μαζέψει» δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, o Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.
 «Πώς είναι δυνατόν να λέμε τέτοιες απόψεις, τη στιγμή που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τις συνέπειες αυτής της κρίσεως; Με την ίδια λογική, όσοι δεν έχουν παιδιά, δεν πρέπει να πληρώνουν φόρους για σχολεία».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, κληθείς επίσης να σχολιάσει τις δηλώσεις Κουράκη, υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει ένα λάθος της Αριστεράς. Αυτές οι απόψεις είναι το λιγότερο αφελείς και ασταθείς».

Κατηγόρησε δε, τα κόμματα της Αριστεράς ότι επιθυμούν αποχριστιανοποίηση του ελληνισμού. «Αυτή τη στιγμή η Αριστερά μιλά συνέχεια για το διαχωρισμό έθνους-Εκκλησίας. Θέλουν να αποχριστιανοποιήσουν το έθνος, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί στο γένος των Ελλήνων;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ δεν θέλουν τη συμπόρευση έθνους-Εκκλησίας» πρόσθεσε

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί «ούτε χρυσή ελπίδα ούτε μαύρη νύχτα».

«Προβάλλει τον εθνικισμό και καλώς τον προβάλλει» είπε ο σεβασμιότατος, ο οποίος πρόσθεσε πως «η Χρυσή Αυγή πρέπει να αποβάλει κάποια πράγματα, όπως τις παγανιστικές ιδεοληψίες».
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια