"Σφάζονται" στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής - Όλοι εναντίον Μεϊμαράκη για το πόσες κάλπες θα στηθούν


Συνεδριάζουν από τις 12 και δεν μπορούν να βγάλουν άκρη
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμμένουν στις θέσεις τους για 4 κάλπες για την προανακριτική για την λίστα Λαγκάρντ
Στην Ολομέλεια αναμένεται να παραπέμψει ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης
Γιατί η κυβέρνηση επιμένει στις 3 κάλπες

Είναι ίσως από τις πιο....
επεισοδιακές Διασκέψεις των Προέδρων της Βουλής που έχουν γίνει. Και όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Η κυβέρνηση επιμένει στην απόφασή της να στηθούν τρεις κάλπες για την προανακριτική επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ, ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμμένουν στην θεση τους για 4 κάλπες.

Όπως λένε, κάθε άλλη πρόταση συνιστά μαγείρεμα και παραβιάζει την μυστικότητα της ψηφοφορίας.Κάποιοι πάνε και ένα βήμα παραπέρα και μιλούν ακόμα και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, βλέποντας το αδιέξοδο αναμένεται να παραπέμψει το θεμα στην Ολομέλεια σε αυριανή ψηφοφορία όπου η μια πρόταση θα είναι αυτή της κυβέρνησης για 3 κάλπες και η άλλη των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τέσσερις.

Ήδη σήμερα με ανάρτηση στο twitter ο Πάνος Καμμένος προειδοποιεί: "Είναι απίστευτη η προσπάθεια Σαμαρά να προστατέψει απο την παραπομπή ΓΑΠ, Βενιζέλο, Παπαδήμο με παραβίαση του κανονισμού της Βουλής. ΜΑΧΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ"

Στην ψηφοφορία που θα ακολουθήσει, όπως κι αν αυτή γίνει, δικαίωμα ψήφουν ΔΕΝ εχουν οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα τοποθετηθούν στην Ολομέλεια, οι δυο πρώην πρωθυπουργοί, Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος.

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί η κυβέρνηση πιθανή παραπομπή του Ε. Βενιζέλου που θα βάλει σε περιπέτειες την κοινωνική συνοχή. Αν και οι αρχηγοί μετά τη συνάντησή τους είπαν πως δεν συζήτησαν το θέμα, από τα συμφραζόμενα προκύπτει ότι και τα τρία κόμματα επιθυμούν τρεις κάλπες στη βουλή για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ.

Με φράσεις όπως : είναι θέμα της βουλής, τόσο ο κ. Βενιζέλος, όσο και ο κ. Κουβέλης που πρόσθεσε “θέμα της πλειοψηφίας” εμμέσως πλην σαφώς έδειξαν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί 3 κάλπες.

Ουσιαστικά δηλαδή την παραπομπή μόνο του Γ. Παπακωνσταντίνου όπως είναι η πρόταση των τριών.

Η κυβέρνηση περιορίζοντας τις διαρροές θα επιτύχει να στηθούν κάλπες ανά πρόταση και όχι ανά κόμμα, έτσι ώστε στη μυστική ψηφοφορία “αναγκαστικά” οι βουλευτές να ψηφίσουν την κυβερνητική πρόταση για παραπομπή μόνο του Γ. Παπακωνσταντίνου.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Η ΧΟΥΝΤΑ ΩΧΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
    ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΛΑΙΣΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ.
    ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.