Πάμε δεν πάμε Eurovision... θα πληρώσουμε!...

Στην EBU θα πληρώσουμε περίπου 100 χιλιάδες ευρώ μόνο για να προβάλουμε το διαγωνισμό μουσικής.
Σε θρίλερ εξελίσσεται η συμμετοχή της χώρας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision.
Από τη 
μία υπάρχουν αυτοί που θέλουν «να κρατήσουν οι χοροί» και από την άλλη όσοι υποστηρίζουν ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού είναι....

περιττή πολυτέλεια.


Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, καθώς στις 15 Δεκεμβρίου λήγει η διορία από την EBU, σχετικά με το αν η χώρα μας θα συμμετέχει στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.Η μία άποψη λοιπόν, υποστηρίζει ότι εν καιρώ κρίσης, δεν πρέπει να δώσουμε τα χρήματα για τη συμμετοχή μας, αφού το να πάμε Σουηδία θα κοστίσει αρκετά.
Χαρακτηριστικές μάλιστα είναι οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, που σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η δημόσια τηλεόραση δεν θα πρέπει να συμμετάσχει εφέτος στο διαγωνισμό τηςEurovision ανταποκρινόμενη στο κυρίαρχο λαϊκό αίσθημα».


Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, στην EBU θα πληρώσουμε περίπου 100 χιλιάδες ευρώ για να προβάλουμε το διαγωνισμό της Eurovision, είτε συμμετέχουμε, είτε δεν συμμετέχουμε.
Η συμφωνία με την EBU,προκειμένου η ΕΡΤ να απολαμβάνει κι άλλα προγράμματα είναι σαφής, αφού ανάμεσα στις υποχρεώσεις της είναι και το φεστιβάλ τραγουδιού.
Ωστόσο στην ΕΡΤ ευελπιστούν ότι μέρος αυτού του ποσού θα καλυφθεί με διαφημίσεις.


Από την άλλη μεριά όμως και σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, το συνολικό κόστος (μετάδοσης, επιλογής τραγουδιού και αποστολής) θα κοστίσει συνολικά γύρω στις 350 με 400 χιλιάδες. Το ποσό αυτό ακούγεται –και είναι- υψηλό για αυτή την περίοδο, αλλά εκτός από τις 100 χιλιάδες της μετάδοσης που προαναφέραμε, είναι 30 χιλιάδες περίπου για τη συμμετοχή ενώ τα υπόλοιπα είναι για το promo και το ταξίδι της ελληνικής ομάδας στη Σουηδία.


Για το συνολικό πακέτο όμως, φαίνεται ότι υπάρχουν ενδιαφερόμενοι χορηγοί που μπορούν να δώσουν τα χρήματα ώστε να μην βγει τίποτα από το ταμείο της ΕΡΤ.


Ωστόσο,η άλλη πλευρά, που είναι αρνητική με τη συμμετοχή μας, υποστηρίζει ότι ακόμα κι αν δεν μας κοστίσει τίποτα, εν καιρώ κρίσης «προσβάλλεται το λαϊκό αίσθημα».
Χαρακτηριστικά μάλιστα επισημαίνουν ότι η Πορτογαλία που ζει στους ίδιους μνημονιακούς ρυθμούς δήλωσε πως δεν θα πάει. Βέβαια, στην Πορτογαλία δεν υπάρχει ανταποδοτικό τέλος,όπως ισχύει για τη δική μας ΕΡΤ.

 kafeneio-gr.blogspot

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια