Το Christmas story της VIP πτέρυγας...


Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, όλοι τους θα περνούσαν τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων του εξωτερικού ή σε σαλέ πασίγνωστων χειμερινών θερέτρων.
Εκεί, ίσως και να συναντιόντουσαν, να έπιναν κάνα ποτήρι σαμπάνιας αναλύοντας τις οικονομικές εξελίξεις. Τα χρόνια πέρασαν, τα δεδομένα άλλαξαν και....
πολλοί επώνυμοι, πρώην θαμώνες των πεντάστερων ξενοδοχείων, θα κάνουν φέτος γιορτές όλοι μαζί μεν, αλλά στη VIP πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού. 

Ακόμα και το πιο ευφάνταστο μυαλό δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ότι η πιο ετερόκλητη παρέα της χλιδής θα αντάμωνε -κάτω από αυτές τις συνθήκες- πίσω από τα κάγκελα της φυλακής για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ακης Τσοχατζόπουλος, πρώην υπουργός και άνθρωπος της πολυτέλειας και του γλεντιού, Μάκης Ψωμιάδης, επιχειρηματίας της νύχτας και μεγαλοπαράγοντας του ποδοσφαίρου, Λάκης Γαβαλάς, από τους πλέον γνωστούς Ελληνες της μόδας και κομμάτι του ντόπιου σταρ σίστεμ, Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, πρώην μεγιστάνας, ιδιοκτήτης τράπεζας, ΜΜΕ και άλλων επιχειρήσεων, Γιάννης Σμπώκος, πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Νικόλαος Ζήγρας, μπλεγμένος στην υπόθεση με τις μίζες εκατομμυρίων της υπόθεσης Τσοχατζόπουλου, όπως και οι Γιώργος Σαχπατζίδης και Αστέριος Οικονομίδης, επιχειρηματίες από τη Θεσσαλονίκη μπλεγμένοι στο ίδιο σκάνδαλο. Μαζί τους στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και ο υπέργηρος στρατηγός της χούντας Νικόλαος Ντερτιλής, όπως και ο νεαρός γιος του Μάκη, Σταύρος Ψωμιάδης.

Ολοι μαζί, λοιπόν, σε μια μίνι πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού, υπόδικοι, απομονωμένοι από τους υπόλοιπους, βλέπουν τις μέρες να περνούν και εκείνοι να χάνουν ακόμη και τα προνόμια που είχαν ως VIP κρατούμενοι. Τα πριβέ κελιά έγιναν τετράκλινα, αφού η πτέρυγα των επωνύμων δέχεται συνεχώς νέους «πελάτες». Η σχετική ηρεμία που επικρατούσε παλαιότερα, λοιπόν, τελείωσε, με τους προνομιούχους να έχουν πληθύνει και να έχουν ξεκινήσει ήδη οι μάχες για μια θέση μπροστά στο καρτοτηλέφωνο. Από την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του συνωστισμού που παρατηρείται στη νέα πτέρυγα του Κορυδαλλού, αλλά και εν όψει νέων αφίξεων, η διεύθυνση των Φυλακών αποφάσισε να αφαιρέσει όλα τα ηλεκτρικά σώματα καλοριφέρ που είχαν οι VIP κρατούμενοι για να ζεσταίνονται.
Μάλιστα, όπως λένε σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ έρχονταν φουσκωμένοι λόγω της συνεχούς χρήσης που έκαναν όλοι όσοι διέθεταν πριβέ θερμάστρες. Ετσι, λοιπόν, από δω και στο εξής και οι επώνυμοι κρατούμενοι θα ζεσταίνονται όταν θα ζεσταίνονται και οι υπόλοιποι εντός των Φυλακών. 
Κατ’ εξαίρεση κουραμπιέδες

Οι γείτονες στη ΣΤ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού, λίγα πράγματα θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις ημέρες των εορτών για να σπάσουν κάπως τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Οι κανόνες της φυλακής είναι συγκεκριμένοι και ιδιαίτερα αυστηροί, με αποτέλεσμα να απαγορεύεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τα πολύχρωμα φωτάκια και εν γένει ο εορταστικός στολισμός. Μόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο που τοποθετείται από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους μέσα στην πτέρυγα, υπάρχει για να αναβιώνει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Κανείς δεν ξέρει αν ανήμερα τα Χριστούγεννα ο Μάκης Ψωμιάδης θα πάρει και πάλι την πρωτοβουλία να στολίσει την εκκλησία των Φυλακών, τον Αγιο Ελευθέριο, με δικά του έξοδα, όπως είχε κάνει και πριν από μερικούς μήνες την ημέρα της Παναγίας.
Το μόνο που μπορούν να απολαύσουν είναι τα κουραμπιεδάκια που μπορούν να παραγγείλουν ή να τους φέρουν οι δικοί τους άνθρωποι την εβδομάδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Και αυτό γιατί οι κουραμπιέδες θεωρούνται άκρως ύποπτο και απαγορευμένο γλυκό στα σωφρονιστικά καταστήματα λόγω της ζάχαρης άχνης, αφού πολύ εύκολα μπορεί να αναμιχτεί με ναρκωτικές ουσίες. Βέβαια, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχει να κάνει με τις σχέσεις μεταξύ των VIP κρατουμένων.

Δεν μιλιούνται
Ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν μιλάει με τον πρώην στενό του συνεργάτη Γιάννη Σμπώκο, ενώ ο 61χρονος πρώην γραμματέας εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ, μόνο θανατηφόρες ματιές ανταλλάσσει με τον έτερο κατηγορούμενο για την υπόθεση Γιώργο Σαχπατζίδη. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο εξάδελφος του Τσοχατζόπουλου, Νικόλαος Ζήγρας, ο οποίος φέρεται να έχει καθαρά τυπικές σχέσεις με όλους. Μάλιστα, λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, έχει χάσει δέκα κιλά, έχουν πρηστεί τα πόδια του και υποφέρει από ημικρανίες, ενώ για πρώτη φορά έπειτα από εννέα μήνες προφυλάκισης τον επισκέφτηκε στις Φυλακές η αγαπημένη του κόρη.
Στα μαχαίρια είναι και με τον Αστέριο Οικονομίδη και με δεδομένο το συγκεκριμένο κλίμα μόνο... οικογενειακή δεν θα είναι η ατμόσφαιρα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ουσιαστικά, κάθε «τρόφιμος-σταρ» θα περάσει τις δικές του μοναχικές διακοπές, αναπολώντας το χλιδάτο παρελθόν του.

Ο μόνος ανέμελος της υπόθεσης, που κάνει socializing μέσα στον Κορυδαλλό, είναι ο Λάκης Γαβαλάς, ο οποίος είναι στο ίδιο κελί με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και μετακινείται συνήθως υποβασταζόμενος. Ο χαρούμενος σχεδιαστής μόδας, σε κατάσταση ζεν δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στο περιβάλλον της φυλακής και να απολαμβάνει την κάθε στιγμή της καθημερινότητάς του. Οπως έκανε το καλοκαίρι ηλιοθεραπεία στο πριβέ προαύλιο της ΣΤ’ πτέρυγας για να διατηρήσει το σοκολατένιο μαύρισμά του, φορώντας μαγιό και τραγουδώντας, αλλά και πριν από λίγο καιρό, όταν δώριζε τούρτες σε συγκρατούμενούς του. Αλλά και στο επισκεπτήριο, ο Mr Lac δεν φαίνεται να χάνει το κέφι και το εκρηκτικό του ταμπεραμέντο. Κατά τις ημέρες των εορτών, μάλιστα, όταν πήγαν να τον δουν μια φίλη του μαζί με δύο νεαρούς, εξέπληξαν τόσο ευχάριστα τον επιχειρηματία, σε βαθμό να ξεσηκώσουν τον χώρο του επισκεπτηρίου από τα γέλια και τον χαβαλέ που έκαναν. 

protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια