Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες και διέγραψε άρον - άρον τον Παπακωνσταντίνου....


Ο Μεϊμαράκης αποφάσισε να δώσει το σύνολο του φακέλου σε όλα τα κόμματα
Ο ΓιώργοςΠαπακωνσταντίνου φέρεται να έβγαλε από τη λίστα τα ονόματα δυο ξαδερφών του και των συζύγων τους
Πρόκειται για τις κόρες του πρώην υπουργού επί Μητσοτάκη, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου
Αρνείται τα πάντα....
ο πρώην υπουργός αλλά τοΠΑΣΟΚ τον διέγραψε
Τι αναφέρει το παραπεμπτικό από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τη Βουλή
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις και τεράστιοι κλυδωνισμούς προκαλεί η λίστα Λαγκάρντ και όλα όσα αποκαλύπτονται γύρω από αυτή. Μετά την αποκάλυψη ότι προκύπτει διαφοροποίηση στην πρώτη λίστα σε σχέση με τη δεύτερη, σήμανε συναγερμός σε όλα τα πολιτικά κόμματα. 

Από τη σύγκριση που έγινε από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς προέκυψε ότι είχαν αφαιρεθεί δύο τραπεζικοί λογαριασμοί. Ο ένας εξ' αυτών περιείχε κατάθεση 1.222.000 δολαρίων, ενώ ο δεύτερος είναι κλειστός και δεν αναφέρεται ποσό. Οι δύο αυτοί τραπεζικοί λογαριασμοί συνδέονται με τα ονόματα τεσσάρων συγγενικών προσώπων του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. 

Πρόκειται για τις κόρες του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αξίζει να σημειωθει ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου ειναι ανιψιός του πρώην υπουργού. 

Μετά από αυτές τις αποκαλύψεις ο κ. Παπακωνσταντίνου από την Ολλανδία όπου βρίσκεται για τις γιορτές με επίσημη ανακοίνωσή του ανέφερε πως δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με κανέναν λογαριασμό στη λίστα και πως καμία απολύτως παρέμβαση δεν έκανε ο ίδιος. Σχετικά με τους λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων ανέφερε πως εάν υπάρχουν είναι κάτι που δεν γνώριζε μέχρι σήμερα. 


Οι αποκαλύψεις αυτές έφεραν ως άμεση αντίδραση τη διαγραφή του κ. Παπακωνσταντίνου από τους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μάλιστα τον κατηγόρησε πως χειρίστηκε με τον χειρότερο τρόπο την αξιοποίηση της λίστας, ενώ χαρακτήρισε τεράστιο πολιτικό ζήτημα τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό. 

Πάντως, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε στη Βουλή μαζί με τη δικογραφία και αντίγραφο ψηφιακού δίσκου (CD) με το περιεχόμενο της λίστας Λαγκάρντ όπως αυτό «παραδόθηκε εκ νέου από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών την 20.12.2012 σε αντιπροσωπεία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών, κατόπιν αιτήματος διοικητικής συνδρομής, που υπέβαλε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στα πλαίσια της διμερούς συμβάσεως μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την αποφυγή διπλής φορολογίας».

Κατά «τις διαβεβαιώσεις δε αρμοδίων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών», σημειώνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, «ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και κατά το παρελθόν».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη λίστα Λαγκάρντ είχε παραδοθεί από τις γαλλικές αρχές στον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος στη συνέχεια την παρέδωσε στον αντικαταστάτη του και μεταγενέστερα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος με τη σειρά του παρέδωσε τη λίστα στο Μαξίμου, το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου.

Πλέον όλος ο φάκελος βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, ο οποίος αποφάσισε να μην περιμένει να ανοίξει η Βουλή στις 7 Ιανουαρίου ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες, αλλά αμέσως ενημέρωσε τα κόμματα και οι αρμόδιοι από όλα τα κόμματα μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στο φάκελο. 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια