Αστυνομικός για το μακελειό στου Ρέντη:Είδα το δράστη


Αστυνομικός για το μακελειό στου Ρέντη:Είδα το δράστη

«Είδα το δράστη καθαρά», κατέθεσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στην καταδίωξη ληστών και στην αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011.

Ο αστυνομικός Νικόλαος Μητρόπουλος, όπως και....
προανακριτικά, αναγνώρισε στο δικαστήριο έναν εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία των συναδέλφων του, Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη.

Ο μάρτυρας,  οδηγός μιας από τις μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στην καταδίωξη από το Μενίδι, στην κατάθεσή του περιέγραψε έναν από την ομάδα των δραστών τον οποίο, όπως είπε, τον είδε από απόσταση δύο μέτρων και κατέθεσε με βεβαιότητα ότι τον είδε να πυροβολεί στη συμπλοκή.

«Όλα συνέβησαν σε δευτερόλεπτα. Είχε κατέβει και είχε βγει από τη δεξιά πλευρά από το αυτοκίνητο. Εγώ είχα καλύτερη οπτική. Το συγκεκριμένο άτομο είδα να ρίχνει τη δεύτερη ριπή», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι δεν είδε ποιος «έριξε την πρώτη ριπή».

Ο αστυνομικός μάλιστα εμφανίστηκε πεπεισμένος στην κατάθεσή του ότι συνεργοί των δραστών είχαν φροντίσει να αποκλείσουν το δρόμο όπου έγινε η συμπλοκή οδηγώντας έτσι τους αστυνομικούς σε ενέδρα θανάτου.

Η συνάδελφος του Ν. Μητρόπουλου, Άννα Κοκκίδου, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι σκοπός των δραστών ήταν «να μας εξοντώσουν, να μας αποτελειώσουν», ενώ, όπως ανέφερε, όσοι αστυνομικοί σώθηκαν εκείνη τη νύχτα σώθηκαν από τύχη. Η δίκη συνεχίζεται.



Πηγή:ΑΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια