Δεν υπάρχει κανένα θέμα παραγραφής για τον Παπακωνσταντίνου.


Π.Παυλόπουλος: Δεν τίθεται θέμα παραγραφής.

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στα τηλεοπτικά παράθυρα για τον αν υπάρχει παραγραφή τυχόν αδικημάτων του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το σύνταγμα όπως αυτό τροποποιήθηκε το 2001 και στο άρθρο 86 παράγραφος 3 αναφέρει ότι η βουλή μπορεί....
να ασκήσει δίωξη κατά υπουργού ή πρώην υπουργού για αδικήματα που τελέστηκαν κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Βεβαίως οποιεσδήποτε παραφθορές και επεμβάσεις στη λίστα Λαγκάρντ σαφώς τελέστηκαν από  τον τέως υπουργό οικονομικών με την ιδιότητα αυτή. Όμως η Βουλή μπορεί να ασκήσει αυτήν την αρμοδιότητά της μόνο μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος. Όταν λέμε βουλευτική περίοδος εννοούμε το διάστημα μεταξύ δυο βουλευτικών εκλογών". 

Μιλώντας σήμερα ο πρώην υπουργός και καθηγητής κ. Παυλόπουλος ξεκαθάρισε προς όλους όσους έχουν ανοίξει την συζήτηση αυτή, ότι δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα γιατί δεν μπορεί να θεωρηθεί ως κοινοβουλευτική περίοδος οι δυο ημέρες που άνοιξε η βουλή για να εκλέξει πρόεδρο . Έτσι αν υπάρχουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν κανονικά.

σχόλιο zouzouni
Άρα προς τi όλη αυτή η συζήτηση στα τηλεοπτικά παράθυρα από διαφόρους "συνταγματολόγους" που προσπαθούν να πείσουν όλους εμάς ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα γιατί υπάρχει παραγραφή, όταν υπάρχει η ρητή διαβεβαίωση του κορυφαίου καθηγητή κ. Παυλόπουλου και του έγκριτου νομικού και πρώην υπουργού κ. Απ. Ανδρεουλάκου περί του αντιθέτου;
Μήπως είναι ευσεβείς πόθοι των διαφόρων ομιλούντων ;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια