Φρούτα και λαχανικά δωρεάν στα σχολεία.


Ο υποσιτισμός στα σχολεία ολοένα και γιγαντώνεται και η χώρα μας θα ενταχθεί σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Έτσι, από τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η δωρεάν παροχή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στο πλαίσιο συζήτησης....
επερώτησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την Παιδεία.

«Πέραν του γεγονότος ότι όποιοι φορείς θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να το κάνουν (και αυτό δεν αποτελεί επαιτεία σε μια χώρα που έχει παράδοση στη χορηγία και τη φιλανθρωπία), και πέραν του αυτοτελούς έργου της Εκκλησίας, υπάρχει μια ευρωπαϊκή πολιτική για διανομή γάλακτος και φρούτων στα σχολεία, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις. Εμείς διασφαλίσαμε προσφάτως την ένταξή μας στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο αρχίζει απ' τον Φεβρουάριο και είναι ένα σημαντικό βοήθημα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Οι εξηγήσεις του κ. Αρβανιτόπουλου για τις εκκλήσεις του για «χορηγία» αντιμετώπισης του υποσιτισμού των μαθητών, προκάλεσαν την έντονη αντιπαράθεσή του με τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Β. Καπερνάρο, ο οποίος χαρακτήρισε τη στάση του υπουργείου «επαιτεία» και αναρωτήθηκε εάν ο υπουργός Παιδείας θα δεχόταν αντίστοιχες φιλανθρωπικές ενισχύσεις από την Τουρκία ή τα Σκόπια. Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «όνειδος για την αίθουσα» το ερώτημα του βουλευτή, σημειώνοντας πως «ουδείς υπουργός Εθνικής Παιδείας θα διανοείτο να σκεφτεί τέτοιο πράγμα».

«Εφόσον δηλώνετε κοινωνικοί ακτιβιστές, θα πρέπει να αποδεχόσαστε την κοινωνία των πολιτών που κρατά την κοινωνική συνοχή» είπε ο υπουργός απευθυνόμενος προς την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Είμαστε κοινωνικοί ακτιβιστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πιστεύουμε στη διάλυση του κοινωνικού κράτους για να υπάρχει η κοινωνία των πολιτών. Δεν αμφισβητούμε τον κοινωνικό ρόλο της Εκκλησίας, αλλά θέλουμε την αυτοτελή παρουσία του κράτους» απάντησε ο Νότης Μαριάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια