Οικογένεια Ελληνα ζει εδώ και 6 μήνες, στο αεροδρόμιο του Μονάχου!...

Οι νόμοι της Γερμανίας έχουν "εγκλωβίσει" μια ελληνοβουλγαρική οικογένεια στο αεροδρόμιο του Μονάχου εδώ και 6 μηνες. Το όνειρο μιας καλύτερης ζωής, μακρυά από την κρίση, ανάγκασε την οικογένεια να μεταναστεψει στη Γερμανία για να βρει δουλειά, αλλά οι ... νόμοι της χώρας που προϋποθέτουν την ύπαρξη....
μόνιμης κατοικίας, για την πρόσληψη υπαλλήλου, τους έχουν κρατήσει στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος", ο Έλληνας Αθανάσιος είναι παντρεμένος με την Βουλγάρικης καταγωγής Αλμπένα και έχουν έναν 15χρονο γιο τον Νικολά. Ο πατέρας διατηρούσε ένα νυχτερινό κέντρο στην Αθήνα, αλλά η κρίση τον ανάγκασε να το κλείσει και να αναζητήσει δουλειά στη Γερμανία.

Την ιστορία τους έβγαλε στο φως της δημοσιότητας η Γερμανική εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung» και όπως αναφέρει, η οικογένεια συλλέγει άδεια μπουκάλια για ανακύκλωση προκειμένου από τα οποία εξασφαλίζει τα πενιχρά έσοδά της για να πάρουν ένα σάντουιτς με τυρί και εισιτήριο λεωφορείου για τον Αθανάσιο που αναζητά απεγνωσμένα δουλειά.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες της Γερμανίας δε τους βοηθούν, γιατί δε μπορούν να θεωρηθούν άστεγοι εφόσον έχουν ένα σπίτι στην Αθήνα, ενώ η Πρόνοια τους απάντησε ωμά και ρατσιστικά ότι αρνείται να βοηθήσει Βούλγαρους.

Ωστόσο οι αναγνώστες της Γερμανικής εφημερίδας ευαισθητοποιήθηκαν και προσφέρουν χρήματα, τρόφιμα, ακόμα και στέγη για την οικογένεια, αλλά ο πατέρας τηρεί αξιοπρεπή στάση και τονίζει ότι «δε θέλουμε ελεημοσύνη» ενώ επισημαίνει οτι το μόνο που ζητάει είναι αν βρει μία δουλειά για να στηρίξει μόνος του την οικογένειά του.

nonews-news.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια