Τρούφες, χαβιάρι και άφθονη σαμπάνια στα πάρτι του ΔΝΤ αξίας 500.000 δολαρίων !


Σε αυτές τις ημέρες της διεθνούς οικονομικής αβεβαιότητας  και του πανικού σε όλες τις οικονομίες του κόσμου είναι σημαντικό να ρίξουμε μια ματιά στο σούπερ χλιδάτο πάρτι που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τους εργαζομένους του, τις οικογένειές τους, τους συνταξιούχους του αλλά και άλλοι....
με στενή σχέση με το Ταμείο.

Το βράδυ του Σαββάτου στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον σύμφωνα με την Washington Post διοργανώθηκε ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι όπου επτά χιλιάδες καλεσμένοι (οι προσκεκλημένοι ήταν 13.000) πήγαν γύρω στις 7 το απόγευμα με το προβλεπόμενο dress code στην εκδήλωση. 

Οι τυχεροί καλεσμένοι απόλαυσαν τα εδέσματα από 7 διαφορετικές κουζίνες, κέντρα σερβιρίσματος και απεριόριστα ποτά με αγαπημένο την σαμπάνια.

Μάλιστα για τους καλεσμένους ήταν διαθέσιμο αναλυτικά το μενού το οποίο περιελάμβανε μεταξύ άλλων: χαβιάρι με κρέμα γάλακτος, στρείδια, καπνιστό σολομό, τρούφες και άλλα ζηλευτά...  Τα ποτά εξίσου ακριβά και γευστικά.
Οι χρόνοι για το σερβίρισμα των φαγητών ήταν αυστηρά οριοθετημένοι όπως άλλωστε και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής. 

Συγκεκριμένα σερβιρίστηκαν: Ορεκτικά από 20:00 έως τις 21:30, φαγητό από 20:00 έως τις 23:00 και ποικιλίες τυριών και μπαγκετών από τις 22:30. 

Το κόστος του γκαλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κυμάνθηκε από 350 έως 500 χιλιάδες δολάρια. H εφημερίδα αναφέρθηκε και στην Ελλάδα κάνοντας έναν παραλληλισμό σχετικά με το κόστος: «Σιγά το ποσό! Μόνο από την Ελλάδα το ΔΝΤ θα εισπράξει φέτος κοντά στα 900 εκατομμύρια δολάρια από πληρωμές τόκων». 
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια