Δημητρέλος: Σε μία εβδομάδα έτοιμοι για ανακοινώσεις (VIDEO)


Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ προανήγγειλε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε μία εβδομάδα, όσον αφορά τις εξελίξεις με τους υποψήφιους επενδυτές, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη να "βγει" μπροστά και να κάνει διοίκηση ο ίδιος ο Δημήτρης Βιντιάδης – Τι είπε για Λίνεν, Μαύρο, Ντέμη, Μελισσανίδη, Παππά και Τσιάρτα
Ο Ανδρέας Δημητρέλος φιλοξενήθηκε στα στούντιο της ΟΠΑΠ TV και παραχώρησε συνέντευξη για όλα....
τα θέματα που αφορούν στο παρόν, στο μέλλον αλλά και σε σημαντικά πρόσωπα του εγγύς παρελθόντος του “κιτρινόμαυρου” συλλόγου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Δημητρέλος τόνισε ότι είναι καλύτερο να βγει ο ίδιος ο Δημήτρης Βιντιάδης μπροστά και να κάνει διοίκηση εφόσον μπει στην ΠΑΕ ΑΕΚ, ενώ τόνισε ότι σε μία εβδομάδα θα υπάρχουν ανακοινώσεις για το θέμα των επενδυτών.

Ο κ. Δημητρέλος μίλησε:

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των επενδυτών: «Σε μια εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι για ανακοινώσεις.  Ακολουθεί ο έλεγχος από τους ορκωτούς που θα ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας. Τις προηγούμενες ημέρες, έγινε συνάντηση με εκπρόσωπο από την πλευρά των Άγγλων, έγιναν συζητήσεις με την πλευρά Βιντιάδη και δόθηκαν οι απαιτούμενες εξηγήσεις».

Για το μετοχικό σχήμα: «Θα ήθελα το κουμάντο την επόμενη ημέρα να το κάνει ο Βιντιάδης. Η ιστορία έχει δείξει ότι οι εκπρόσωποι των μετόχων στα Δ.Σ, δεν κάνουν καλό. Σκοπός των επενδυτών είναι να πάρουν το 51 %. Αν θα το πάρουν άμεσα ή σταδιακά είναι δικό τους θέμα.  Από την πλευρά μας έχουν δοθεί όλα τα στοιχεία. Μένει να εξακριβώσουν αν τα στοιχεία είναι σωστά. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει οτι τα χρέη είναι λιγότερα, από όσα τους είχαμε αρχικά παρουσιάσει. Η ΑΕΚ οφείλει 29,5 εκ. σε δημόσιο και ιδιώτες, χωρίς τις προσαυξήσεις».

Για το φετινό μπάτζετ: «Ο προϋπολογισμός φέτος δεν ξεπερνάει τα 3,5 εκ. Είναι μια πολιτική που αναγκαστήκαμε να ακολουθήσουμε μετά την μη αδειοδότηση. Μόνο έτσι η ΠΑΕ θα ήταν ελκυστική για υποψήφιους επενδυτές».

Για την στήριξη του κόσμου: «Όταν αγαπάμε κάτι, στερούμαστε πολλά για να  το υποστηρίξουμε. Ο κόσμος μέχρι στιγμής έχει σταθεί στην ομάδα  και παραμένει ο βασικός χορηγός. Λόγω της οικονομικής κατάστασης, δεν μπορούσαμε να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε με υποσχέσεις και μεταγραφές αλλά και πολλά χρέη. Εμείς ακολουθήσαμε τον δύσκολο δρόμο της εξυγίανσης και της αλήθειας».

Για την αγωνιστική κατάσταση: Η θέση μας στην βαθμολογία είναι κυρίως θέμα αγωνιστικό. Τα χρήματα δεν λύνουν όλα τα προβλήματα. Αυτό αφορά τις μεταγραφές. Αν τελικά η ΑΕΚ τερματίσει 10η ή 2η δεν κάνει για εμένα μεγάλη διαφορά. Σε παλιότερες εποχές, το μπάτζετ ήταν 20 εκ. Η ΑΕΚ όμως δεν πήρε το πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ πρέπει  να είναι πρώτη. Το ότι δεν παίζει καλή μπάλα είναι άλλο θέμα. Εγώ πιστεύω ότι μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά με το υπάρχον ρόστερ».

Για την πιθανότητα μετακόμισης στη Ριζούπολη: «Η Ριζούπολη χρειάζεται πολεοδομική άδεια. Σε μια απόπειρα που κάναμε μας είπαν ότι μια κερκίδα δεν είναι προς χρήση. Από τότε που έπαιξε ο Ολυμπιακός έχουν αλλάξει οι προδιαγραφές ακόμα και για την Σούπερ Λιγκ. Χρειαζόμασταν 500 χιλιάδες ευρώ για την ανακατασκευή σε διάφορους χώρους και τα έξοδα για το ενοίκιο για τον Απόλλωνα. Το ΟΑΚΑ παραμένει ιδανική επιλογή αν θέλεις να έχεις περισσότερα έξοδα».

Για τον Λίνεν: Ο Λίνεν πρέπει να μείνει. Ήταν καλή επιλογή. Η πρώτη εικόνα είναι ότι δουλεύει σκληρά και θα αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Με τον Λίνεν έχουμε υπογράψει 1,5 χρόνο και  μέχρι τις 30 Απριλίου έχουμε το δικαίωμα να επεκτείνουμε την συμφωνία. Προσπαθώ να αποφύγω τα μακροχρόνια συμβόλαιο για να μην δεσμεύσω τον νέο επενδυτή. Υπάρχει άριστη συνεργασία με τον Λίνεν».

Για τον Μαύρο: «Η ευθύνη για τον σχεδιασμό στο αγωνιστικό κομμάτι ανήκε στο Θωμά Μαύρο. Δεν μπορούσα να ανακατευτώ, παρά μόνο για πληρωμές.  Δεν δέχτηκα να υπογράψω συμβόλαιο με τον Μάντζιο για να πάνε τα λεφτά στο άρθρο 44. Ο Μαύρος θεώρησε ότι προσβλήθηκε από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την αποπομπή του Βλαχου. Έπρεπε όμως  να πάρουμε σύντομα αποφάσεις στο αγωνιστικό. Ανακοινώθηκε άμεσα  στον Θωμά και από την πλευρά του  θεώρησε ότι παρακάμφθηκε. Μετά την λήξη του αγώνα με τον Πανιώνιο είπαν ότι είχαμε επαφές νωρίτερα με τον Αναστασιάδη. Το διαψεύδω. Έγινε η αντικατάσταση για να υπάρξει αλλαγή στο αγωνιστικό. Δεν βρέθηκε βέβαια διάδοχος όσο γρήγορα θα θέλαμε. Η απομάκρυνση του Βλάχου δεν είχε σκοπό την απομάκρυνση του Μαύρου».

Για προσπάθεια άρσης απαγόρευσης μεταγραφών: «Η απαγόρευση μεταγραφών δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί και τον Γενάρη, στην περίπτωση που  μπουν τα χρήματα από τους επενδυτές. Θα το θέσω αυτό ως θέμα στο προσεχές Συμβούλιο της Σουπερ Λιγκ το οποίο θα διεξαχθεί  την Παρασκευή(2/11) καθώς η απόφαση απαγόρευσης μετεγγραφών είναι σε ισχύ. Βεβαίως θα ήταν χρήσιμο να δούμε τι συμβαίνει στην περίπτωση που μία ομάδα αποκτήσει τα οικονομικά εχέγγυα μεσούσης της περιόδου και αν μπορεί να αρθεί η συγκεκριμένη απαγόρευση. Πιστεύω ότι είναι κάτι που θα πρέπει να το εξετάσουμε πολύ σοβαρά και δεν αφορά μόνο στην ΑΕΚ».

Για την περίπτωση Κατσουράνη: Ο Κατσουράνης είναι μια προσωπικότητα που χρειάζεται κάθε ομάδα. Τις μεταγραφές θα τις συζητήσουμε με τον προπονητή. Αυτός είναι υπεύθυνος για τις επιλογές. Επίσημα δεν έχει γίνει κρούση στον Κατσουράνη. Αυτή την στιγμή είναι δεσμευμένος με τον Παναθηναϊκό και πρέπει να περιμένουμε την λύση του συμβολαίου του. Εγώ προσωπικά δεν έχω προσεγγίσει τον παίκτη».

Για ανάγκη στήριξης επενδυτών και προσωπικές φιλοδοξίες: «Αν υπάρξει μια δυνατή διοίκηση που θα καταφέρει να δώσει μια άλλη δυναμική ελπίζω να μην βγουν στην επιφάνεια και πάλι φαινόμενα υπονόμευσης και διχασμού. Εγώ είμαι πάντα στις επάλξεις για την ΑΕΚ. Ο νέος επενδυτής σίγουρα θα θέλει δίπλα του ανθρώπους που έχουν γνώση των θεμάτων και μπορεί να μου προτείνουν συνεργασία. Μακάρι να έρθουν και ας μην εμπιστευτούν εμένα προσωπικά».

Για την υπόθεση Κιντή: Η υπόθεση Κιντή προκαλεί απορίες για τον χρόνο που βγήκε στην επιφάνεια. Μας είχε προτείνει συνεργασία αλλά η περίπτωση δεν προχώρησε».

Για τους Παππά και Νοτιά: «Δεν γνωρίζω αν υπάρχει συνεργασία Βιντιάδη - Παππά. Είναι άδικο να κατηγορούνται ο Παππάς και ο Νότιάς, που  έχουν βάλει τα χρήματα τους. Ωστόσο και οι ίδιοι δεν υπερασπίστηκαν την επένδυση τους. Για αυτό τους κατηγορεί ο κόσμος. Η απόφαση να σταματήσουν να βάζουν λεφτά έπρεπε να γίνει σταδιακά για να μην φτάσουμε στο ναδίρ. Όταν ανέλαβα, μίλησα με τους Παππά και Νοτιά για να βρούμε λύση. Υπήρξε βεβαίως η σημαντική κίνηση της αποπληρωμής του δανείου με την Μόργκαν Στάνλει, που έσβησε μεγάλο μέρος του χρέους. Αν το είχαν συζητήσει μαζί μου, θα τους έλεγα ότι, αν τα λεφτά αυτά είχαν μπει στα ταμεία, δεν θα είχαμε χάσει την Ευρώπη. Έτσι θα μπορούσαμε με τα επιπλέον έσοδα να αποπληρώσουμε και το δάνειο και τα υπόλοιπα χρέη. Ο Βιντιάδης παρακολουθεί τις εξελίξεις Ελπίζω ότι ξέρουν άμεσα τι πρέπει να κάνουν».

Για τα λάθη του καλοκαιριού: «Για τρεις μήνες οι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό κομμάτι δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν Για αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.  Ο Μαύρος κανόνισε το μπάτζετ για το τεχνικό τιμ. Εγώ απλά υπέγραψα. Υπήρξε μια διαφορά στο τέλος που επιβάρυνε τον προϋπολογισμό. Ο Μάυρος έκανε τις συμφωνίες. Δεν ανακατεύτηκα απλά υπέγραφα. Πλέον υπάρχουν ποινικές ευθύνες για πρόεδρους ομάδων που χρωστάνε στην εφορία. Αν δεν πληρωθούν τα χρέη μπορεί να κινδυνεύσει και η προσωπική μου περιουσία. Το μπάτζετ είναι χαμηλό για το επίπεδο της ΑΕΚ αλλά όχι πολύ χαμηλότερο από των υπολοίπων ομάδων. Με σωστές κινήσεις το μπάτζετ θα ήταν επαρκές. Έχω δώσει όλο μου το είναι για να μην υποβιβαστεί η ομάδα στα χέρια μου. Δεν με πειράζει καθόλου αν ο επόμενος βρει στρωμένο τον δρόμο. Δεν μπήκα για να ακούσω ευχαριστώ. Σε όλες τις προσπάθειες που έκανα για επενδυτές έβαζα πάνω από όλα την ΑΕΚ ως ιδέα».

Για την μετοχική ομάδα τους 2004: Οι πρώτες ρίξεις στην «ομάδα του 2004»  ήρθε στα πλέι οφ μετά το χαμένο πρωτάθλημα του 2008. Η ΑΕΚ άξιζε το πρωτάθλημα και της αφαιρέθηκε στα χαρτιά. Τότε οι μέτοχοι δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν αν η ομάδα έπρεπε να κατέβει στα πλέι οφ.

Για το γηπεδικό: «Το γήπεδο της Νεας Φιλαδέλφειας είναι το όνειρο κάθε ΑΕΚτζη. Αν είχα λεφτά θα είχα χτίσει ήδη το γήπεδο. Το γκρέμισμα της Φιλαδέλφειας τότε ήταν ένα από τα λάθη που καταλογίζω στον εαυτό μου. Ο Γρανίτσας είχε πάρει διαβεβαιώσεις ότι το γήπεδο θα γίνει αλλά δεν ήταν επαρκείς. Στην συνέχεια υπήρξε καθυστέρηση με τους επενδυτές και επήλθε ρήξη με την ερασιτεχνική και τον Γρανίτσα. Δημιουργήθηκε πρόβλημα με την απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας. Αν η ΑΕΚ είχε τα χρήματα θα μπορούσε να χτίσει άμεσα το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει γήπεδο 33 χιλιάδων θέσεων, αλλά  δεν έφυγε από τον Πειραιά για να κτίσει μεγαλύτερο γήπεδο μακριά. Πρέπει να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες να φτιάξουμε γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια.  Οι αποφάσεις για το γήπεδο θα παρθούν από την Ερασιτεχνική. Η ΠΑΕ μπορεί να παίξει μόνο συμβουλευτικόρόλο και ρόλο εγγυητή της χρήσης».

Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Ο Ολυμπιακός έχει το αβαντάζ αλλά οι υπόλοιπες ομάδες δεν έχουν μεγάλες διαφορές.  Για την ΑΕΚ φέτος όλα τα ματς είναι ντέρμπι. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν το όνομα αλλά νομίζω ότι όλα τα παιχνίδια πρέπει να αντιμετωπιστούν το ίδιο σοβαρά. Η ΑΕΚ χρειάζεται  να βρει την ηρεμία της και  ανθρώπους να ασχοληθούν. Μετά από 15 ημέρες ελπίζω να έχουμε μαζί μας ανθρώπους που μπορούν να  οδηγήσουν την ΑΕΚ μπροστά».

Πως χαρακτηρίζει διάφορες  προσωπικότητες από τον χώρο της ΑΕΚ:

Νικολαιδης: Αγαπά την ΑΕΚ και αδικήθηκε
Μελισσανίδης: Τίγρης
Βιντιαδης: Νέος επενδυτής
Τσιάρτας: Φιλόδοξος τεχνικός διευθυντής
Βλάχος: Καλός προπονητής αλλά έπεσε σε δύσκολη εποχή
Παππάς: Τέως μεγαλομέτοχος
Μαύρος (ως παράγοντας): Δεν τον έχω γνωρίσει
Δημητρέλος: Αεκτζης, όχι όμως ο μοναδικός… όλοι οι παραπάνω είναι ΑΕΚτζήδες.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια