TITΛΟΣ-ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ «ΑΥΓΗ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ «ΣΚΙΩΔΟΥΣ» ΥΕΘΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Θ. ΔΡΙΤΣΑ


Σηκώθηκα ξημερώματα χθες για να αγοράσω το κομματικό δελτίο της «ΑΥΓΗΣ», παρασυρμένος από την αναγγελλόμενη από την πρώτη σελίδα συνέντευξη του “σκιώδους” ΥΕΘΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θοδωρή Δρίτσα, προς τη συνάδελφο-συντρόφισσα Δάφνη Σφέτσα υπό τον τίτλο “Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έτοιμος να....
κυβερνήσει από τον Ιούνιο”.Διάβασα ολόκληρο το κείμενο των ερωταποκρίσεων (γραπτή ή προφορική, δεν διευκρινίζεται).

Καλά ας αφήσουμε τις στημένες “σκληρές” κομματικές ερωτήσεις. Αλλά από τις απαντήσεις του ανθρώπου, ΠΟΥΘΕΝΑ δεν προκύπτουν όσα εντός εισαγωγικών του αποδίδονται.
Και βεβαίως κατ’ ουδένα τρόπο δεν οδηγεί σε αυτό το σημείο από απάντησή του
“Το πρόγραμμά μας έχει δημοσιοποιηθεί από τον Μάιο του 2012. Ακύρωση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Διαπραγμάτευση του χρέους, με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του 
(Σημ.δική μου: Συνεπώς όχι σεισάχθεια, όπως ζητεί ο Γλέζος). Αποκατάσταση της δημοκρατίας. Αυτά θα είναι τα πρώτα μέτρα μας” (…)

Δεν είμαι σε θέση  να γνωρίζω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εδόθησαν οι απαντήσεις του Δρίτσα. Προφανώς, όμως, λόγω και της “πατάτας” του να υπερασπισθεί Υδραίο φοροφυγάδα, δηλαδή από την εκλογική του περιφέρεια, κάτι για το οποίο τον επετίμησε δημοσίως ο παιδονόμος-κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Παπαδημούλης, προσέχει πολύ τα λόγια του.

 Εξ αυτού του λόγου εις την ερώτηση της Σφέτσα αν “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει, ποιες θα είναι ή ποιες, κατά τη γνώμη σας, πρέπει να είναι οι πρώτες ενέργειες μιάς αριστερής κυβέρνησης” απαντά με εξαιρετική προσοχή.

Λέγει: “Αυτή η ερώτηση, γιά να απαντηθεί κυριολεκτικά, θέλει και ένα είδος υπέρβασης, υπό την έννοια ότι δεν μπορούμε να ξέρρουμε αυτή τη στιγμή σε το συνθήκες θα κληθούμε-αν κληθούμε να κυβερνήσουμε. Π.χ. μπορεί να έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος στο Ιράν και  η χώρα να έχει εμπλακεί με τον λενα ή άλλο τρόπο σε αυτόν, μπορεί κάτω από το βάρος των χρεών να έχει διαλυθεί η Ευρωζώνη ή μπορεί η ανεργία να έχει φθάσει στο 30% και άλλα  δυσάρεστα παρόμοια”(…)

Δεν θα σχολιάσω τα Ελληνικά του “σκιώδους” ΥΕΘΑ του Τσίπρα. Στη θέση του πάντως θα είχα εκραγεί για φράση η οποία μου αποδίδεται εντός εισαγωγικών και η οποία δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ εις τις απαντήσεις, ούτε καν μπορεί να προκύψει σε κάποια θεμιτή υπέρβαση.

Ήταν ένας τίτλος-σκέτη απάτη, ώστε να δοθεί-υποτίθεται- απάντηση/κάρφωμα  εις τα περί του αντιθέτου λεχθέντα από τον έτερο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ποιος θα σκεφθεί, θα είπαν οι διευθύνοντες το κομματικό δελτίο, να επισημάνει αυτήν την απαράδεκτη υπέρβαση, κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας…
Συνελήφθησαν και μάλιστα έπ’ αυτοφώρω!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης


Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης Δρίτσα: http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=725364

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια