Απάντηση στον Μιχαλολιάκο και την χρυσή αυγή για το πολυτεχνείο.

Polytexneio.JPGΤα κατάλοιπα της χούντας Μιχαλολιάκος και σία προσπαθούν να μας πείσουν ότι το Πολυτεχνείο ήταν ένα παραμύθι και ότι νεκροί δεν υπήρξαν από τα τανκς.
Σαφώς από το τανκς που έριξε την πύλη του πολυτεχνείου δεν υπήρξαν  νεκροί,  μόνο τραυματίες.
Οι νεκροί προήλθαν από τους αστυνομικούς που πυροβολούσαν αδιακρίτως αμέσως με την έξοδο των φοιτητών από το πολυτεχνείο.
Ο αριθμός των νεκρών του πολυτεχνείου (ονομάζονται έτσι γιατί έγιναν γύρω από τους δρόμους του πολυτεχνείου) είναι
συγκεχυμένος , άλλοι μιλούν για 18 επίσημους καταγραφέντες και 16 ανεπίσημους άλλοι λένε για 23 και 16 αγνώστους. Η ουσία είναι ότι νεκροί υπήρξαν όχι μέσα στο πολυτεχνείο αλλά έξω από αυτό στα παρακείμενα στενά.
Κανείς δεν ξέρει αν σκοτώθηκαν 20 ή 30 ή 80, η ουσία είναι ότι θρηνήσαμε νεκρούς από την χούντα την ημέρα που έγινε η επέμβαση με τανκς στο πολυτεχνείο.

Προφανώς για τον φασίστα ναζιστή Μιχαλολιάκο αυτοί που σκοτώθηκαν στους παρακείμενους δρόμους δεν λογίζονται νεκροί του Πολυτεχνείου.
Όσον αφορά τις αφίσες που κυκλοφορεί η χρυση αυγη για το πολυτεχνείο, σε αυτή την οικονομική κρίση κάνουν μόνο για την τουαλέτα.

Ας διαβάσει παρακάτω τα γεγονότα ο υμνητής της χούντας και του ναζισμού μήπως και ξεστραβωθεί 
Παραθέτουμε τα γεγονότα που έγιναν εκείνη την ημέρα από την http://el.wikipedia.org/
Στις 3 π.μ. της 17ης Νοεμβρίου αποφασίζεται από την μεταβατική κυβέρνηση η επέμβαση του στρατού και ένα από τα τρία άρματα μάχης που είχαν παραταχθεί έξω από τη σχολή, γκρεμίζει την κεντρική πύλη. Όπως φαίνεται και στο ιστορικό φιλμ που τράβηξε παράνομα Ολλανδός δημοσιογράφος, το άρμα μάχης AMX 30 έριξε την σιδερένια πύλη τη στιγμή που επάνω βρίσκονταν ακόμα φοιτητές. Ο σταθμός του Πολυτεχνείου έκανε εκκλήσεις στους στρατιώτες να αψηφήσουν τις εντολές των ανωτέρων τους και στη συνέχεια ο εκφωνητής απήγγειλε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο. Η μετάδοση συνεχίστηκε ακόμα και μετά την είσοδο του άρματος στον χώρο της σχολής. Οι φοιτητές που είχαν παραμείνει στο Πολυτεχνείο, μαζεύτηκαν στο κεντρικό προαύλιο, ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο. Η πτώση της πύλης ακολουθήθηκε από την είσοδο μιας μονάδας ενόπλων στρατιωτών των ΛΟΚ που οδήγησαν τους φοιτητές, χωρίς βια, έξω από το Πολυτεχνείο, μέσω της πύλης της οδού Στουρνάρα. Οι αστυνομικές δυνάμεις που περιμένουν στα δυο πεζοδρόμια της Στουρνάρα επιτίθενται στους φοιτητές, την έξοδο των οποίων αποφασίζουν (σύμφωνα και με το πόρισμα του εισαγγελέα Τσεβά) να περιφρουρήσουν κάποιοι από τους στρατιώτες, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις επενέβησαν και εναντίον των αστυνομικών που βιαιοπραγούσαν στους φοιτητές. Πολλοί φοιτητές βρίσκουν καταφύγιο σε γειτονικές πολυκατοικίες. Ελεύθεροι σκοπευτές της αστυνομίας ανοίγουν πυρ από γειτονικές ταράτσες, ενώ άνδρες της ΚΥΠ καταδιώκουν τους εξεγερθέντες. Οι εκφωνητές του σταθμου του Πολυτεχνείου παρέμειναν στο πόστο τους και συνέχισαν να εκπέμπουν το ιστορικό μήνυμα για 40 λεπτά μετά την έξοδο, οπότε συνελήφθησαν.

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


Στρατιώτες και αστυνομικοί έβαλαν με πραγματικά πυρά κατά πολιτών μέχρι και την επόμενη μέρα, με συνέπεια αρκετούς θανάτους στον χώρο γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και στην υπόλοιπη Αθήνα. Η πρώτη επίσημη καταγραφή τον Οκτώβριο του 1974, από τον εισαγγελέα Δημήτρη Τσεβά, εντόπισε 18 επίσημους ή πλήρως βεβαιωθέντες νεκρούς και 16 άγνωστους "βασίμως προκύπτοντες". Ένα χρόνο αργότερα ο αντιεισαγγελέας εφετών Ιωάννης Ζαγκίνης έκανε λόγο για 23 νεκρούς, ενώ κατά τη διάρκεια της δίκης που ακολούθησε προστέθηκε ακόμη ένας. Οι πρώτες (δημοσιογραφικές) προσπάθειες για την καταγραφή των γεγονότων μιλούσαν για 59 νεκρούς ή και 79 θύματα, με βάση τον κατάλογο Γεωργούλα. Σύμφωνα με έρευνα του διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Λεωνίδα Καλλιβρετάκη το 2003, ο αριθμός των επωνύμων νεκρών ανέρχεται σε 23, ενώ αυτός των νεκρών αγνώστων στοιχείων σε 16.
Ο Χρήστος Λάζος υποστηρίζει ότι οι νεκροί είναι 83 και ίσως περισσότεροι. Ανάμεσά τους ο 19χρονος Μιχάλης Μυρογιάννης, ο μαθητής λυκείου Διομήδης Κομνηνός και ένα πεντάχρονο αγόρι που εγκλωβίστηκε σε ανταλλαγή πυρών στου Ζωγράφου. Κατά τη δίκη των υπευθύνων της χούντας υπήρξαν μαρτυρίες για τον θάνατο πολλών πολιτών κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Τέλος χιλιάδες σύμφωνα με εκτιμήσεις ήταν οι τραυματίες πολίτες.


zouzouni news

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια