Κράχ στην χώρα! - Πολιτική αστάθεια λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία των μέτρων


Καταποντίζεται το χρηματιστήριο.
Ανένδοτος ο Κουβέλης - Όχι στα εργασιακά λέει και σε συνέντευξή του στην Independent.
Αγωνιώδης προσπάθεια στο ΠΑΣΟΚ να μην υπάρξουν άλλες αποχωρήσεις.
"Δεν κάνω πίσω" διαμηνύει προς όλους ο πρωθυπουργός.
Πιέσεις και από τους εταίρους οι οποίοι ξεκαθαρίζουν ότι τίποτα δεν έχει κλείσει.
Ο μόνος αισιόδοξος....
ο υπουργός Οικονομικών ο οποίος δηλώνει ότι "τα μέτρα θα περάσουν"

Τις πιο δύσκολες ώρες της περνάει η κυβέρνηση αφού οι δυο πυλώνες της κλυδωνίζονται συνεχώς. Λίγες ημέρες πριν κατατεθουν προς ψήφιση τα μέτρα στην Βουλή μέσω των οποίων η Ελλάδα θα πάρει τα χρήματα που θα της εξασφαλίσουν την επιβίωσή της, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δείχνουν να μην μπορούν να σηκώσουν αυτό το φορτίο.

Μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν ως εξής:

Ο πρωθυπουργός μέσω συνεργατών του δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει στη νομοθέτηση των μέτρων διαμηνύοντας σύμφωνα με πληροφορίες: «Η πορεία είναι ευθεία. Δεν κάνουμε πίσω». Και προσπαθεί με συνεχείς επαφές με την πλευρά Κουβέλη κυρίως να αλλάξει το κλίμα.
Αυτό όμως όπως φαίνεται δεν φτάνει. 

Ενδεικτικό του κλίματος πανικού που υπάρχει είναι οι συνεχείς διαρροές από τα κομματικά επιτελεία για γεγονότα τα οποία διαψεύδει η μια πλευρά και επιβεβαιώνει η άλλη. Όπως για παράδειγμα ότι και σήμερα μίλησαν Κουβέλης - Σαμαράς. Αυτό η ΔΗΜΑΡ δεν το επιβεβαιώνει.

Τα πράγματα είναι τραγικά και στο ΠΑΣΟΚ, όπου από την μια είναι εμφανής πλεον μια προσπάθεια αμφισβήτησης ακόμα και ανατροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου. (διαβάστε την είδηση)

Από την άλλη, γεγονότα με μείζονα πολιτική σημασία αποδυναμώνουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι καλείται στην Βουλή για να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες του στην λίστα Λαγκάρντ. (διαβάστε την είδηση)

Το θολό τοπίο ενισχύει και το γεγονός ότι στην ΔΗΜΑΡ δεν ξεκαθαρίζουν αν θα καταψηφίσουν τα διαρθρωτικά ή θα δηλώσουν παρών. Το μόνο ξεκάθαρο είναι οτι επιμένει στις θέσεις της για τα μέτρα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις. Ότι δηλαδή θα καταψηφίσει.

Τη σκληρή γραμμή επιβεβαιώνει με συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «Τhe Independent», ο Φώτης Κουβέλης.

Επιμένει ότι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν γίνονται αποδεκτές και υπογραμμίζει ότι η ΔΗΜΑΡ «έχει συμφωνήσει σε συγκεκριμένα δημοσιονομικά μέτρα μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις που είναι επώδυνα για την ελληνική κοινωνία». 

Ο κ. Κουβέλης επισημαίνει ότι οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις δεν βοηθούν στο να πετύχει η χώρα τους στόχους της, καθώς δεν συμβάλουν στη μείωση του χρέους και των δαπανών. Οπως επισημαίνει, είναι ανυποχώρητος στο «όχι» απέναντι σε μέτρα που «συντρίβουν τα εργασιακά δικαιώματα». 

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η αγορά δείχνει να έχει χάσει την εμπιστοσύνη της και καθρέφτης της το χρηματιστήριο το οποίο καταποντίζεται. Ο γενικός δείκτης έχει πέσει κάτω από τις 800 μονάδες και η πτώση πλησιάζει το 5%. 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια