ΑΕΚΑΡΑ από τα παλιά Ηταν μια ξεχωριστή Κυριακή για φέτος. Aλλά μια συνηθισμένη Κυριακή για ΑΕΚ. Ας μείνουμε όμως στο παρόν. Στο Νοέμβριο του 2012 όπου η νίκη της ΑΕΚ στη Βέροια είναι νίκη ΕΞΙ πόντων και τα τέσσερα γκολ είναι πραγματικό σοκ αφού είναι όσα είχε βάλει....
η ομάδα σε άλλους 10 αγώνες! Επιτέλους λοιπόν ένα σοκ ευχάριστο. Αλλά παρότι θα στεναχωρήσω κάποιους, και μένα τον... ίδιο ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η ομάδα παραμένει τελευταία και ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Οσο άσχημο είναι για μια ομάδα με νέα παιδιά να έχουν κακή ψυχολογιά αλλά τόσο επικίνδυνο είναι να νομίζουν μετά από ένα παιχνίδι πως πέτυχαν τον στόχο τους. Ασε που μπορεί να έχουμε πάλι καμιά αποχή από το... ξενοδοχείο και να ξενερώσουμε τώρα που έρχονται δύο σερί εντός έδρας ματς και η ομάδα έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για φέτος να κάνει σερί νικών και να πάρουμε όλη μια βαθειά ανάσα. Για παράδειγμα ο νεαρός Σταματής που έβαλε πολύ ωραίο γκολ και μπράβο του, συγχαρητήρια αξίζει και το ότι μπήκε στην αποστολή και έγινε τρίτη αλλαγή, νομίζω πως βιάστηκε να δηλώσει πως χωρίς την βοήθεια της μητέρας του δεν θα έφτανε εδώ που έχει φτάσει! Είναι υπέροχη η σχέση κάθε ανθρώπου με την μητέρα του και χαίρομαι τα παιδιά που την τηρούν αλλά ρε φίλε δεν έχεις φτάσει πουθενά. Αν πιστέψεις πως αυτό που έφτασες είναι άξιο ειδικής αναφοράς τότε είναι σαν να παραδέχεσαι πως δεν θα πας παραπάνω. Μακάρι να βάζεις γκολ κάθε Κυριακή και να το αφιερώνεις στο πιο ιερό πρόσωπο του κόσμου αλλά άσε τα υπόλοιπα. Εφτασες να μπαίνεις δεύτερη φορά σε αποστολή, να γίνεσαι τρίτη αλλαγή και να βάζεις το τέταρτο γκολ σε τελειωμένο παιχνίδι. Είναι σημαντικότατο για ένα παιδί που το καλοκαίρι έμεινε ελεύθερο από την Β ομάδα του Πανιωνίου. Ομως στο μυαλό του πρέπει να είναι τίποτα. Αντε το πρώτο βήμα μιας πορείας που πρέπει να φιλοδοξείς να είναι τεράστια.

@ Τίποτα ή το πολύ πρώτο βήμα πρέπει να είναι στο μυαλό του Λίνεν και των παιδιών ο χθεσινός πρώτος, για φέτος, αγώνας που η ομάδα θύμισε ΑΕΚ από τα παλιά. Ηταν επιτέλους η πρώτη φορά που η ΑΕΚ είχε και λίγη τύχη μαζί της. Η πρώτη φορά που εκμεταλεύτηκε κι αυτή ένα λάθος ενώ πάντα οι άλλοι εκμεταλεύονταν τα δικά της. Η ομάδα στα περισσότερα παιχνίδια είχε πάρει λιγότερα από αυτά που δικαιούταν με πιο κραυγαλέα αυτά με Τρίπολη, Ξάνθη, Αρη. Στη Βέροια πήρε αυτό που δικαιούταν και το γκολ στην πρώτη καλή φάση το  έκανε ευκολότερο.

@ Αξίζουν πολλά μπράβο στον Λίνεν που ρίσκαρε και δικαιώθηκε γιατί είναι βέβαιο πως αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά όλοι θα λέγαμε πως βασική αιτία ήταν η τοποθέτηση του Κατίδη στην κορυφή της επίθεσης και του Φουρτάδο αριστερά. Κάποιοι θα έλεγαν και του Κοντοέ στο κέντρο της άμυνας αλλά εγώ πίστευα και πριν το ματς πως μόνο εκεί μπορεί να προσφέρει πολλά ο Κοντοές γιατί είναι η μοναδική θέση στην οποία, λόγω της φύσης της, δεν μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει και να βρίσκεται όπου θέλει κάθε στιγμή του αγώνα. Δεν θα με χάλαγε καθόλου ακόμη και η μονιμοποίηση του Κοντοέ εκεί, γιατί εκμεταλεύεται όλα τα καλά του στοιχεία και καμουφλάρει τα αρνητικά, αρκεί βέβαια να βρεθεί κι ένα αριστερό μπακ ή να γίνει ένα θαύμα και να γίνει... παίκτης ο Λαγός.

@ Μεγάλη δικαίωση του Γερμανού λοιπόν. Κατίδης και Φουρτάδο στις περίεργες αυτές θέσεις ήταν, μαζί με τον Κορδέρο που από το καλοκαίρι λέμε πως είναι παίκτης που έχει θέση σε οποιαδήποτε ΑΕΚ, οι κορυφαίοι. Ο Φουρτάδο σε θέση αριστερού χαφ - εξτρέμ απέκτησε ρόλο πέρα από το να περιμένει την πάσα που δεν ερχόταν ποτέ στα προηγούμενα παιχνίδια, αυτό του έδωσε υπευθυνότητα και η συμμετοχή τόσο στο παιχνίδι όσο και στα δύο γκολ (πρώτο - τρίτο) ήταν καθοριστική. Ο Κατίδης στο τακτικό κομμάτι λόγω φύσης παιχνιδιού έπαιζε σαν φορ και χαφ μαζί και έτσι οι αποστάσεις της ομάδας ήταν τέλειες ενώ είχε κι αυτός μεγάλη συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ που μπήκαν όσο έπαιζε στο γήπεδο. Το ένα πήγε μέσα από τα πόδια του, στο άλλο έκανε τρομερή δουλειά χωρίς να ακουμπήσει την μπάλα.

@  Ο Φούντας έβαλε το πιο ωραίο γκολ με ψυχολογία και ψυχραιμία μεγάλου παίκτη. Αν βγει αυτό το παιδί, σε αυτή την θέση το κέρδος θα είναι τεράστιο και όχι μόνο αγωνιστικό. Ο Βαλεντίνος πάλι καλός και ψυχάρα, ο Κουτρουμπής όπως πάντα σοβαρός, ο Φέτσης μάλον δίκαια θα παίζει μέχρι να έρθει, πρώτα ο Θεός, ο Κατσουράνης αλλά σίγουρα έχει μπει στον χάρτη από το πουθενά. Αυτά. Χαρήκαμε πολύ, να χάρουν και τα παιδιά και από την Τρίτη το κεφάλι κάτω γιατί έρχεται κι άλλο παιχνίδι έξι πόντων και πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε κι από την θέση της ντροπής. Ενα μεγάλο μπράβο στα αδέρφια που κιτρίνησαν την Βέροια κι ένα ακόμη μεγαλύτερο σε αυτούς που γέμισαν τα τρία πούλμαν από το Δωματιάκι. Mπράβο στον Ρότζερ για το γκολ και την κόρη αλλά κάντο ρε αγόρι μου λίγο πιο διακριτικά να γλυτώσεις την κάρτα και ο Λίνεν τα νεύρα. Καλή εβδομάδα να έχουμε. Που θα έχουμε...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια