Τελείωσε η πορεία των φοιτητών. φώτο και βίντεο



15 χιλιάδες διαδηλωτές στην πορεία του Πολυτεχνείου 
Αποκλεισμένη η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο και το Σύνταγμα
Πολίτες έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους μόνο με αστυνομική άδεια
Φόρο τιμής στους αγωνιστές που έχασαν τη ζωή τους απέτισε πλήθος κόσμου
Στους δρόμους χιλιάδες....
αστυνομικοί - Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία
Κλειστοί οι σταθμοί μετρό σε Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμό, Μ.Μουσικής, Αμπελόκηπους, Μοναστηράκι και Ακρόπολη
Κλειστός και ο σταθμός του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι

Ολοκληρώθηκε η πορεία των των φοιτητών με τη σημαία του Πολυτεχνείου προς την Αμερικανική Πρεσβεία. Οι διαδηλωτές με αφετηρία το Πολυτεχνείο και μέσω των οδών Ακαδημίας και Β. Σοφίας έφθασαν στην Αμερικανική Πρεσβεία όπου και κατέληξε η πορεία.

Οι φοιτητές φθάνοντας έψαλλαν τον εθνικό ύμνο πάνω από την σημαία και στη συνέχεια αποχώρησαν μέσω της οδού Σούτσου ενώ ο δρόμος μπροστά από την Πρεσβεία παραμένει αποκλεισμένος από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ.

Αμέσως μετά την αποχώρηση της σημαίας από το χώρο του Πολυτεχνείου, αποκλείστηκε σταδιακά, ακόμη και για τους πεζούς, η οδός Πατησίων, από το ύψος της Χαλκοκονδύλη μέχρι την Ιουλιανού. Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο στους πεζούς στη λωρίδα από την Πατησίων προς την Κηφισίας, ενώ, στη λωρίδα από την Κηφισίας προς την Πατησίων επιτρέπεται η πρόσβαση και σε οχήματα.

Όπως εξήγησαν οι αστυνομικές δυνάμεις το μέτρο λήφθηκε για την προστασία του ιστορικού κτιρίου του Πολυτεχνείου.

Την ίδια στιγμή, ο μεγάλος όγκος της σημερινής πορείας βρίσκεται στην Πλατεία Κλαυθμώνος με πυκνό κόσμο από το ύψος της Χρ. Λαδά μέχρι την Πεσμαζόγλου.

Εκεί βρίσκονται οι φοιτητικοί σύλλογοι Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και Καλών Τεχνών, η ΟΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Νέο αριστερό Ρεύμα, το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και άλλες αριστερές οργανώσεις ενώ στο σημείο άρχισαν να καταφθάνουν και άνθρωποι οι οποίοι δεν εντάσσονται σε συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς ή οργανώσεις.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν με τον αποκλεισμό της ευρύτερης περιοχής γύρω από το Πολυτεχνείο, καθώς περίοικοι έχουν πρόσβαση στα σπίτια τους μόνο με αστυνομική άδεια.

Τμήματα νεολαιών τα οποία προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση στην οδό Πατησίων τους απαγορεύτηκε, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ένωση Κυπρίων Φοιτητών την οποία σταμάτησαν στο ύψος της Ιουλιανού.

Επίσης στο Σύνταγμα αποκλεισμένη είναι η περιοχή στο ύψος προς την Φιλελλήνων και από το Ζάππειο προς την λεωφόρο Αμαλίας.

Σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή ο μεγάλος όγκος της πορείας για το Πολυτεχνείο. Το κέντρο εξαιτίας της πορείας είναι κλειστό από την Καλλιρόης.

Δρακόντεια μέτρα 

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην σημειωθεί το παραμικρό. Στη φωτογραφία βλέπουμε άνδρες της αστυνομίας στην ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής. 
ΩΡΑ 17:00 Η πορεία έφτασε στο Χίλτον 
ΩΡΑ 16:45 Η πορεία έφτασε στα γραφεία της Ε.Ε. στην Β.Σοφίας 

ΩΡΑ 16:30 Στο Σύνταγμα οι διαδηλωτές 


ΩΡΑ 16:15 Ξεκίνησε ο μεγάλος όγκος της πορεία από την παλιά Βουλή. Στην κεφαλή της πορείας οι αντιστασιακοί με πανό. 

ΩΡΑ 15:55 Η σημαίας έφτασε στην Αμερικανική Πρεσβεία. 

ΩΡΑ 15:45
 Η σημαία πηγαίνει προς την Αμερικανικη Πρεσβεία. Ο μεγάλος όγκος της πορείας είναι στην Σταδίου. 

Σε αντίθεση με άλλες φορές σήμερα ήταν κλειστή η Αμαλίας μπροστά απο την Βούλη για να περάσει η πορεία από την Β. Σοφίας. 

ΩΡΑ 15:35 Στην κορυφή της πορείας οι αντιστασιακοι στην παλιά Βουλή. 
ΩΡΑ 15:36 Η σημαία μπροστά στη Βουλή. 

Μέλη της ΠΑΣΠ τραγουδούν πότε θα κάνει ξαστερία. 

Έκλεισαν στις 14.00 οι πύλες του Πολυτεχνείου ενώ περίπου στις 15.00 αναμένεται να ξεκινήσει η καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Απλοί πολίτες και εκπρόσωποι κομμάτων απέτισαν από το πρωί φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973..

Το χώρο του Πολυτεχνείου επισκέφθηκε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι ο Αλέξης Tσίπρας και απέτισε φόρο τιμής στο μνημείο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια