Ταφόπλακα στην υγεία. Τέλος η εμπορική ονομασία στις συνταγές.


Μετά το ξεπούλημα της χώρας τώρα σκοτώνουν και τους πολίτες μέσω των φαρμάκων. Κάνουν ότι γουστάρουν στην υγεία χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν εταιρείες φαντάσματα. Αφού δεν κατάφεραν να μας αυτοκτονήσουν όλους, θα μας στείλουν μέσω των φαρμάκων.

Πριν ακόμη θεσμοθετηθεί καλά καλά το νέο σύστημα συνταγογράφησης που περιλαμβάνει δραστικές ουσίες αλλά και πολλές εξαιρέσεις, οι γιατροί βρέθηκαν μπροστά σε ένα νέο σύστημα αλλαγμένο που δεν τους δίνει τη δυνατότητα να γράφουν την εμπορική ονομασία. Τι θα κάνουν
Ήδη από το Σάββατο και χωρίς να ενημερωθούν αναλυτικά οι γιατροί, 
η πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης δεν δίνει πια τη δυνατότητα στο γιατρό να επιλέξει το φάρμακο το οποίο ο ίδιος θεωρεί καταλληλότερο για την θεραπεία του ασθενούς του.
Αντί αυτού αυτόματα επιλέγεται από το σύστημα η δραστική ουσία.

Οι ιδιώτες γιατροί που από την αρχή είχαν τεθεί ενάντια στο νέο σύστημα θεωρώντας ότι καταργείται ουσιαστικά ο πρώτος λόγος του γιατρού στη θεραπεία των ασθενών, σκοπεύουν να μην το αφήσουν έτσι. 

Είναι ενδεικτικό ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συνιστά στα μέλη του στη θέση «σχόλια του φαρμάκου» να αναγράφουν το φάρμακο επιλογής τους για την θεραπεία του ασθενούς. Στο πεδίο «σχόλια συνταγής» συνιστά να αναγράφουν «Η αλλαγή φαρμάκου προκαλεί αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και επισύρει ποινικές ευθύνες» απόφαση που είχε λάβει ήδη ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια