Αιχμαλωτίζουν γύπες στο Ηράκλειο; ΦΩΤΟ


Σε ορεινή περιοχή εντοπίστηκαν την Τετάρτη αιχμάλωτοι μέσα σ’ έναν κλωβό, που ιδιοκτησιακά ανήκει στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ηρακλείου Κρήτης, πέντε νεαροί γύπες, σύμφωνα με το Flashnews.gr
Σύμφωνα με το Flashnews.gr η καταγγελία έφτασε στο Ε.Κ.Π.Α.Ζ. Κρήτης και οι εθελοντές του έσπευσαν επί τόπου για....
να διαπιστώσουν τι συμβαίνει.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ηρακλείου Κρήτης, όπως αναφέρει η Γεωργία Στεφανάκη - εκ μέρους του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. - αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή και δήλωσε, ότι δεν έχει καμιά σχέση με την αιχμαλωσία των πτωματοφάγων πτηνών και ουδέποτε έδωσε άδεια για να χρησιμοποιηθεί το συρμάτινο κλουβί, το οποίο βλέπετε στη φωτογραφία.

Όπως αναφέρεται στο zoosos.gr, η Δασική Υπηρεσία, που κλήθηκε την Τετάρτη από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για έλεγχο, αδιαφόρησε παντελώς και αναφέρθηκε σε κάποιο πρόγραμμα, που γίνεται νόμιμα.

Την Πέμπτη εκ μέρους του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ηρακλείου κατά παντός υπευθύνου. Τα πουλιά, σύμφωνα με την κα Στεφανάκη, είναι και παραμένουν (αφού δεν κατασχέθηκαν) απολύτως εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, σε αυτό τον μικρό χώρο. 

Οι γύπες εκεί μέσα όχι μόνο αδυνατούν να πετάξουν και πέφτει ο ένας πάνω στον άλλο – αφού χρειάζονται πολύ μεγάλη έκταση, για να αποφευχθούν οι τραυματισμοί – αλλά χθες δεν είχαν ούτε τροφή και φυσικά εν μέσω καταρρακτώδους βροχής ήταν βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο.

Ο χώρος ήταν χωρίς φύλαξη και τα σπάνια πουλιά, που είναι είδος υπό εξαφάνιση, παραμένουν εκτεθειμένα και στις ορέξεις οποιουδήποτε οπλοφόρου.

Ποιός νομιμοποιείται να συμπεριφέρεται έτσι σε αυτά τα πλάσματα, που ανήκουν στην πανίδα της Κρήτης; Ποιος έχει άδεια γι’ αυτό; Ποια πρωτόκολλα τηρούνται; Ποιοι επιστήμονες έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτές τις μελέτες; Ποιος εγκλώβισε αυτά τα πουλιά; Πότε; Την εποχή που ήταν ακόμα νεοσσοί;

Όλα αυτά τα ερωτήματα χρειάζονται συγκεκριμένες απαντήσεις αν θέλουμε να μιλάμε για ένα επιστημονικό πρόγραμμα και όχι για αγυρτεία που στοχεύει στο κέρδος εις βάρος των ζώων και της φύσης. 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια