Ο Πειραιάς χρωστάει παντού και ο Μιχαλολιάκος δίνει 8 εκατ για απορριματοφόρα..


Τις έντονες αντιδράσεις συνδυασμών της αντιπολίτευσης στον δήμο Πειραιά, έχει προκαλέσει η απόφαση του δημάρχου, Βασίλη Μιχαλολιάκου, να προχωρήσει στην αγορά και συντήρηση 21 απορριματοφόρων, με leasing, έναντι του ποσού των 7.968.555 ευρώ.
Όπως κατήγγειλαν ο σύμβουλος του συνδυασμού....
«Συμμαχία στον Πειραιά», Γιάννης Καρδαράς, καθώς και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιώς Πολιτών Καθαρή Συμμαχία», Γιάννη Μίχας, ενώ ο δήμος είναι ήδη χρεωμένος με 130.000.000 ευρώ, οι μισθοί των υπαλλήλων δεν «βγαίνουν» και κινδυνεύουν προνοιακές δομές αλληλεγγύης, ο κ. Μιχαλολιάκος χρεώνει τον δήμο με 8.000.000 ευρώ ή 1.593.000 ευρώ ετησίως για 5 χρόνια.

Ο κ. Καρδαράς δήλωσε ότι ο δήμος Πειραιά υποστηρίζει, πως από τη νέα αγορά των απορριμματοφόρων θα έχει εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς δεν θα χρειάζονται συντήρηση όπως στα υπάρχοντα.

Από την πλευρά του ο κ. Μίχας κατήγγειλε ότι, παρά το αίτημά του, μέχρι σήμερα ο δήμος Πειραιά δεν έχει δώσει καμία οικονομοτεχνική μελέτη προκειμένου να αποδεικνύει τα οφέλη από τη συγκεκριμένη αγορά. Επίσης, ανέφερε ότι ο δήμος απαξιώνει, με αυτή την προμήθεια, τόσο πολύ τα συνεργεία, ενώ μπορεί, ενδεχομένως, με ίδιες δυνάμεις να κάνει τις συντηρήσεις των οχημάτων μηχανημάτων.

«Η συγκεκριμένη χρηματοδοτική μίσθωση προκαλεί μεγάλα ερωτηματικά ως προς τον επιμερισμό του ύψους των δαπανών για την αγορά και για τη συντήρηση των οχημάτων», τονίζει ο κ. Μίχας και προσθέτει: «δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι σε αυτή την συγκυρία που διανύουμε ο δήμος θα είναι σε θέση να αποπληρώνει με συνέπεια γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια των χρημάτων και του εξοπλισμού.»

Ο δήμος Πειραιά διαθέτει σήμερα 27 απορριμματοφόρα οκταετίας, οκτώ φυσικού αερίου τετραετίας και πέντε για την ανακύκλωση διετίας. Επίσης ,διαθέτει τουλάχιστον 10 ανοιχτά φορτηγά οκταετίας, δύο οχήματα μεταφοράς container, οκτώ για το πλύσιμο των κάδων κ.α.

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, αναμένεται να δημιουργηθεί από το υπουργείο Οικονομικών, εντός της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών, Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ. Το Παρατηρητήριο θα παρακολουθεί μηνιαίως την εκτέλεση του προϋπολογισμού σε όλους τους δήμους της χώρας, παρά τις αντιδράσεις της ΚΕΔΕ.

Τι απαντά ο δήμος Πειραιά;

Η αλήθεια είναι ότι ο Πειραιάς και οι πολίτες του πληρώνουν υψηλά ανταποδοτικά τέλη για να έχουν “γερασμένο στόλο¨και μια βρόμικη πόλη. Για μας ήταν κορυφαία προεκλογική μας δέσμευση όσοι ζουν και εργάζονται στον Πειραιά πρέπει να έχουν μια πόλη καθαρή. Τους το οφείλουμε και τους το χρωστάμε. Και αυτό το καταφέραμε από την πρώτη μέρα καθαρίζοντας την πόλη του Πειραιά μέσα σε εξήντα μέρες, δημιουργώντας τη συμμαχία πολιτών -εργαζομένων και δημοτικής αρχής.
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια