Ζητά να μείνει ελεύθερος ο άνθρωπος που μαζί με τον γιό του αφαίρεσαν 5 ζωές.


Μνήμες από το μακελειό που είχε σημειωθεί στην περιοχή Λεύκα του Αγρινίου και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο φέρνει η νέα αίτηση πρόωρης αποφυλάκισης για λόγους υγείας και προχωρημένης ηλικίας, που ετοιμάζεται να καταθέσει ο Λυσίμαχος Φούκας, ο άνθρωπος που μαζί με τον γιο του είχε....
σκοτώσει εν ψυχρώ πέντε κυνηγούς στο Αγρίνιο.

Εξι ολόκληρα χρόνια μετά το λουτρό αίματος, ο 80χρονος πλέον κτηνοτρόφος ευελπιστεί ότι οι δικαστικές αρχές θα δώσουν θετική εισήγηση στο αίτημά του προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος. Τόσο ο ίδιος όσο και ο 44χρονος γιος του Διονύσης βρίσκονται φυλακισμένοι στο σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου, εκτίοντας ποινή φυλάκισης πέντε φορές ισόβια. Από το 2008, οπότε και καταδικάστηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου με την ανωτάτη των ποινών, μέχρι και σήμερα, ο Λυσίμαχος Φούκας έχει κάνει δύο αιτήσεις αποφυλάκισης, οι οποίες όμως απορρίφθηκαν. Τα χρόνια πέρασαν, τα προβλήματα υγείας του διογκώθηκαν και έτσι, λίγες μέρες πριν από την τραγική επέτειο του πενταπλού φονικού, που βύθισε στο πένθος τέσσερις οικογένειες, επιχειρεί και πάλι να πείσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να του ανοίξει την πόρτα εξόδου των φυλακών.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», ο 80χρονος κτηνοτρόφος που σκότωσε τους πέντε άνδρες επειδή του πάτησαν τα τριφύλλια αντιμετωπίζει σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και για τον λόγο αυτό ακολουθεί βαριά φαρμακευτική αγωγή. Η κατάστασή του όμως μέσα στη φυλακή ολοένα και επιβαρύνεται και για τον λόγο αυτό ζητεί να αφεθεί ελεύθερος. Στις 13 Φεβρουαρίου 2013 έχει οριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο της Πάτρας. Πατέρας και γιος επρόκειτο να καθίσουν στο σκαμνί και να «παλέψουν» για μείωση της αρχικής ποινής τους. «Ο γιος, ο Διονύσης, δείχνει να μην τον νοιάζει και ιδιαίτερα αυτή η δίκκη. Φαίνεται πως έχει αποδεχτεί ότι θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη φυλακή. Ανησυχεί όμως για τον πατέρα του. Τον βλέπει μέρα με τη μέρα να χειροτερεύει και θέλει να τον δει να βγαίνει έξω» ανέφερε στην «Espresso» σωφρονιστικός υπάλληλος και πρόσθεσε: «Οι δυο τους περνούν πολλές ώρες μαζί στο κελί. Είναι φιλήσυχοι και δεν προκαλούν προβλήματα».

Η ανησυχία του Διονύση Φούκα για τον πατέρα του ήταν έκδηλη και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της πρωτόδικης δίκης στα δικαστήρια Αιγίου. Ο 44χρονος στην απολογία του στο δικαστήριο επιχείρησε να πείσει δικαστές και εισαγγελέα ότι ο πατέρας του δεν είχε καμία συμμετοχή στο μακελειό. Μάλιστα και ο Λυσίμαχος Φούκας επιχείρησε να πείσει την έδρα για την αθωότητά του αποκαλώντας το ίδιο του το παιδί «διάβολο μεταμορφωμένο», προκαλώντας, όπως ήταν φυσικό, τις έντονες αντιδράσεις των μαυροφορεμένων συγγενών των πέντε θυμάτων.


Το λουτρό αίματος που πάγωσε όλη την Ελλάδα

Στις 25 Νοεμβρίου συμπληρώνονται ακριβώς έξι χρόνια από εκείνο το μοιραίο βράδυ που όλη η Ελλάδα «πάγωσε» από τη φρικαλεότητα που σημειώθηκε στη Λεύκα Αγρινίου. Πέντε κυνηγοί, όλοι συγγενείς μεταξύ τους, έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του κτηνοτρόφου Διονύση Φούκα. Στις 4.00 το απόγευμα εκείνου του μοιραίου Σαββάτου τα αδέρφια Βασίλης και Χρήστος Nικολόπουλος και τα πρώτα ξαδέρφια τους Λάμπρος Aντρέσσας, Ηλίας Πίπας και Αλέξης Nικολόπουλος ξεκίνησαν από τα Καλύβια Αγρινίου για να κυνηγήσουν μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα, σε μια περιοχή γνωστή τους. Ηταν κάτι που άλλωστε έκαναν συχνά προκειμένου να ξεφύγουν και να χαλαρώσουν μετά τη δουλειά. Τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Στις 5.10 το απόγευμα, λίγο προτού νυχτώσει, ο πατέρας του μικρότερου της παρέας, του 17χρονου Αλέξη Nικολόπουλου, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τον γιο του. «Πατέρα...» είναι η μόνη λέξη που προλαβαίνει να πει με αγωνία ο νεαρός προτού διακοπεί η κλήση.
Το τηλεφώνημα προκαλεί απορία στον πατέρα που δεν πάει αμέσως όμως να βρει τον γιο του, αλλά περιμένει... Οταν βλέπει πως η παρέα καθυστερεί, αποφασίζει να την αναζητήσει. Γνώριμη η περιοχή και στον ίδιον, δεν αργεί να φτάσει στο σημείο όπου κυνηγούσαν οι συγγενείς του αφού πρώτα ανακαλύπτει το κυνηγόσκυλο που είχαν μαζί τους. Εκεί, σοκαρισμένος, αντί να βρει τους κυνηγούς, ανακαλύπτει ένα προς ένα τα πτώματά τους. Ανάμεσα στις καλαμιές και σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους κείτονται όλοι νεκροί, και μόνο εκατό μέτρα μακριά βρίσκει τελευταίο τον γιο του που προσπάθησε να ξεφύγει από τη μανία του δολοφόνου και να τον ειδοποιήσει, χωρίς να τα καταφέρει. Τα θύματα φέρουν και χαριστικές βολές, κάτι που αποδεικνύει την απίστευτη μανία, αλλά και ψυχρότητα του δολοφόνου.

Μετά από εκτενείς έρευνες των διωκτικών αρχών προσάγεται στην Ασφάλεια και τελικά ομολογεί το στυγερό έγκλημα ο κτηνοτρόφος Διονύσης Φούκας. Οπως είπε στους εμβρόντητους αστυνομικούς: «Τους σκότωσα γιατί μου πατούσαν τα τριφύλλια και τρόμαζαν τα πρόβατα»! Δικογραφία όμως σχηματίστηκε και κατά του πατέρα του, για άμεση συνέργια στις ανθρωποκτονίες καθώς φέρεται ότι αυτός προέτρεψε τον γιο του να ανοίξει πυρ και να αφαιρέσει πέντε ζωές.


Οδήγησε στον θάνατο τη μάνα και την αδερφή

Το φονικό όμως είχε και άλλες απώλειες, όταν τον Μάρτιο του 2010 το πανελλήνιο συγκλονίστηκε για άλλη μία φορά με την αυτοκτονία της μητέρας και της αδελφής του 17χρονου Αλέξη Νικολόπουλου που είχε πέσει νεκρός από το όπλο του 38χρονου τότε αγρότη Διονύση. Μάνα και κόρη βρέθηκαν νεκρές, έχοντας καταπιεί εντομοκτόνο. Δίπλα τους είχαν αφήσει σημείωμα στο οποίο εξηγούσαν ότι αυτοκτόνησαν επειδή δεν μπορούσαν να αντέξουν την απώλεια του γιου και αδερφού τους, αντίστοιχα. Οι δύο γυναίκες θάφτηκαν δίπλα στον αγαπημένο τους Αλέξη, τον οποίο και αποφάσισαν να συντροφεύσουν στο ταξίδι δίχως επιστροφή...
dete.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια