Βασιλάκης; Ήταν καθαρά τα "2 πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ"


O Περικλής Βασιλάκης με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε ότι η ΑΕΚ αδικήθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αφού δεν της δόθηκαν 2 πέναλτι.
Ο καθηγητής διατησίας εκτός από την ανάλυση των αμφισβητούμενων φάσεων της αγωνιστικής που έκανε στον ΣΚΑΙ, μίλησε και στον Sentra FM...


Για το πώς δεν είδε το χέρι του Χολέμπας, ο Σιδηρόπουλος: «Θα του δώσω μια μικρή ανοχή ή δικαιολογία καλύτερα, γιατί η θέση του στην φάση δεν ήταν σωστή. Πιθανώς όμως ήταν η σωστή του βοηθού του απέναντι. Επρεπε να το δει και θα μπορούσε να πει στον Σιδηρόπουλο τι ακριβώς συνέβη. Να σημειωθεί όμως πως η FIFA έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, που δεν επιτρέπουν στους διαιτητής να είναι σε καλύτερες θέσεις από ότι πρέπει».

Για το πέναλτι στον Μήτρογλου και την αποβολή του Γιάγκο: «Θέλω να τονίσω πως εάν ο επιθετικός δεν έχει πλήρη κατοχή της μπάλας, ο διαιτητής παίζει με τις πιθανότητες. Πέρα από το τράβηγμα που είναι πέναλτι, θεωρώ πως ο Μήτρογλου θα έβρισκε τη μπάλα και ήταν σε θέση για γκολ, επομένως ήταν σωστή η απόφαση και η κόκκινη».

Για το αν ο Χολέμπας έπρεπε να δει κόκκινη: «Αν έδινε ο διαιτητής το πέναλτι έπρεπε να δείξει και κίτρινη κάρτα. Ο βοηθός έπρεπε να τον βοηθήσει.

Στην φάση του Χολέμπας έχει προηγηθεί οφσάιντ. Μπορεί και στο γκολ του Μήτρογλου να έχει γίνει επιθετικό φάουλ προηγουμένως. Πολλές φάσεις μπορούν να έχουν γίνει πιο πριν. Όμως η ουσία είναι αν δόθηκε ή δεν δόθηκε κάτι στην φάση. Ο Αραμπατζής βρίσκει τη μπάλα με το χέρι αλλά είναι μέσα στην περιοχή και στην συνέχεια βγαίνει εκτός."

Για την φάση που ζήτησε πέναλτι ο Κατίδης προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου: «Ο Παπάζογλου είχε περάσει το χέρι του μπροστά στο λαιμό του Κατίδη και θεωρώ πως είναι παράβαση. Τώρα αν κάνει θέατρο ο Κατίδης…Όπως βλέπω τηλεοπτικά την φάση, ο παίκτης του Ολυμπιακού έχει περάσει καθαρά το χέρι. Είναι πέναλτι.
newsit.gr

Για το θέμα μίλησε και το φερέφωνο του διορισμένου ο ανεκδιήγητος Καράπαπας που δεν κατάλαβε ούτε ο ίδιος τι είπε.
Αντε και καλά κρασά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια