Είχε ορκιστεί στο μνήμα του παιδιού της για εκδίκση.


To έγκλημα που έγινε χθες το πρωί στην καρδιά της Ευελπίδων στο κτίριο 9 είχε στην ουσία προαναγγελθεί ένα χρόνο πριν και μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο. 
Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του Ζεφυρίου που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα λένε πως το φιτίλι έκαιγε εδώ και καιρό και πως ήταν θέμα χρόνου να υπάρξει ένα ακόμη επεισόδιο στην τσιγγάνικη βεντέτα των οικογενειών Κίτσα και Μουκάνη. 

Το συγκλονιστικό στοιχείο που αποκαλύπτεται είναι πως η γυναίκα που κατάφερε και πέρασε όπλο στην Ευελπίδων τινάζοντας στον αέρα όλα τα συστήματα ασφαλείας του μεγαλύτερου δικαστηρίου της χώρας, είχε ορκιστεί να πάρει εκδίκηση και μάλιστα το είχε γράψει στο μνήμα του παιδιού της.

"Με την υπόσχεση ότι αφού μας έφαγαν έναν εμείς θα φάμε δέκα!
Αγόρι μου ορκίζομαι το αίμα σου πίσω να πάρω!
Και αν δεν προλάβω, αφήνω κατάρα στον αδελφό σου και στα παιδιά του το αίμα σου πίσω να πάρουν!
Πολεμιστή - Μαχητή - Μονομάχε" γράφει μεταξύ άλλων η επιτύμβια πλάκα στον τάφο του Βαγγέλη Μουκάνη. 

Όπως αποκαλύπτει στο Newsit o έμπειρος τοπικός δημοσιογράφος της εφημερίδας Φύλαρχος, Αργύρης Αργυρόπουλος ο οποίος μας παραχώρησε και τις επίμαχες φωτογραφίες  "πρόκειται για μια σύγκρουση δύο τσιγγάνικων οικογενειών στο Ζεφύρι με επικεφαλής τους Μαρίνο Μουκάνη και Σπύρο Κίτσα, αντίστοιχα. Και οι δύο ανταγωνίζονται για τον έλεγχο των δραστηριοτήτων της περιοχής και διεκδικούν την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των τσιγγάνων διαθέτοντας ισχυρά ερείσματα στις αρχές. Ο Μαρίνος Μουκάνης ήταν Αντιδήμαρχος Αχαρνών κι ο Σπύρος Κίτσας επικεφαλής αυτοδιοικητικής παράταξης στο Δήμο Ζεφυρίου". 

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΗΣ ΒΕΝΤΕΤΑΣ 
- Τον Αύγουστο του 2011, ένα τσιγγανάκι σκοτώνει με καραμπίνα ένα συνομήλικό του στο Ζεφύρι. Οι γονείς υποστηρίζουν ότι τα δύο παιδιά έπαιζαν με το όπλο που εκπυρσοκρότησε τυχαία. Όμως η οικογένεια Θεοδώρου στην οποία ανήκει το παιδί που τράβηξε τη σκανδάλη αναγκάζεται να μετακομίσει στην Κύπρο, φοβούμενη τα αντίποινα. Σημειωτέον ότι η μητέρα του εν λόγω παιδιού είναι αδελφή του Σπύρου Κίτσα.

- Αρχές Οκτωβρίου του 2011 μια αναπάντεχη φωτιά αποτεφρώνει το γκαράζ του Μαρίνου Μουκάνη και κινδυνεύει η παρακείμενη οικία του.

- Στις 30 Οκτωβρίου 2011, μέλη της οικογένειας του Σπύρου Κίτσα σκοτώνουν τον ανιψιό του Μαρίνου Μουκάνη, Βαγγέλη, υποστηρίζοντας ότι κτύπησε στη μέση του δρόμου ένα μέλος της οικογένειας Κίτσα. Μέχρι τότε έχουν σημειωθεί αρκετές συγκρούσεις και μάλιστα αντηλλάγησαν πυροβολισμοί στη μέση των δρόμων του Ζεφυρίου. 

- Μετά τη δολοφονία του Βαγγέλη Μουκάνη, ακολουθεί ένα κύμα αντεκδίκησης από την οικογένεια Μουκάνη. Τουλάχιστον εφτά σπίτια και καταστήματα που ανήκουν σε μέλη της οικογένειας Κίτσα παραδίνονται στη φωτιά.

- Περίπου ένα μήνα μετά το φονικό, ο Σπύρος Κίτσας και οι δύο γιοί του συλλαμβάνονται για τη δολοφονία του Βαγγέλη Μουκάνη. Έκτοτε παραμένουν προφυλακισμένοι.

- Σε μια προσπάθεια να γλυτώσει τα παιδιά του ο Σπύρος Κίτσας υποστηρίζει ότι εκείνος σκότωσε το Βαγγέλη Μουκάνη. Στο Ζεφύρι διαδίδεται ότι οι γιοί Κίτσα μεθοδεύεται να αφεθούν ελεύθεροι. Το πρωί της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου προσάγονται τα δύο παιδιά του Σπύρου Κίτσα από το Μεταγωγών στην ανακρίτρια για να δώσουν συμπληρωματική κατάθεση, λόγω του γεγονότος ότι ο πατέρας τους ομολόγησε την ενοχή του.

- Η μάνα του Βαγγέλη Μουκάνη που έχει ήδη προσπαθήσει να εκδικηθεί, αλλά αποτράπηκε από τους συγγενείς της, μαθαίνει ότι μεθοδεύεται η αποφυλάκιση των παιδιών του Σπύρου Κίτσα που πιστεύει ότι σκότωσαν το γιο της. Πηγαίνει στην Ευελπίδων, όπου σκοτώνει τον ένα και τραυματίζει τον άλλο. 

Όπως επισημαίνει ο κύριος Αργυρόπουλος "υπάρχει διάχυτος ο φόβος στους κατοίκους του Ζεφυρίου που συχνά βρίσκονται στη μέση διασταυρούμενων πυρών ότι η βεντέτα δε θα τελειώσει εδώ". 

Ήδη στην ευρύτερη περιοχή του Ζεφυρίου βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα μεγάλη αστυνομική επιχείρηση.

Όμως αυτό που λένε οι κάτοικοι είναι πως η περιοχή έχει παραδοθεί στο έλεος των τσιγγανοπατέρων με τους οποίους η πολιτεία συνδιαλέγεται επιλεκτικά και κανένας έως τώρα δεν έχει "τολμήσει" να λύσει το πρόβλημα με αποτέλεσμα η περιοχή να έχει μετατραπεί σε γκέτο και οι κάτοικοι να πουλάνε για ένα κομμάτι ψωμί τις περιουσίες τους και να μετακομίζουν σε άλλες περιοχές. 
newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια