Παράσημο από τον Χατζηδάκη στο ΠΑΣΟΚ επειδή αναβάθμισε την ανταγωνιστικότητα της χώρας!!!


Μήνες τώρα ακούμε για ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ώστε να εξομαλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες των μέτρων, αλλά ανάπτυξη δε βλέπουμε. Έχουμε δει δύο ή τρεις συνεντεύξεις του αρμόδιου υπουργού για την Ανάπτυξη, κ. Χατζηδάκη, αλλά από ουσία μηδέν. Τη μια....
φταίει η τρόικα, την άλλη η γραφειοκρατία την παράλλη ο Ράιχενμπαχ, σήμερα φταίει η ΕΤΕπ. Αλλά ποτέ οι ελληνικές κρατικές υπηρεσίες που έχουν «φλομώσει» τους ξένους στο ψέμα ή στην κοροϊδία. Ακόμη και να θέλουν να επενδύσουν κάποιοι στην Ελλάδα, βρίσκουν απέναντί τους ένα τοίχο. 

Δεν περιμέναμε φυσικά από την κυβέρνηση να λύσει σε τέσσερις μήνες το πρόβλημα της απομάκρυνσης των ξένων επενδυτών ή της αδυναμίας απορρόφησης κονδυλίων αλλά από κάπου πρέπει να αρχίζεις και οι αρμόδιοι ακόμη βρίσκονται σε χειμερία νάρκη. Για να καταλάβει κανείς τι συμβαίνει σήμερα σε Ελληνορωσικό συνέδριο για τα ακίνητα που σκοπό είχε να προσελκύσει Ρώσους που θέλουν να έρθουν και να αγοράσουν στην Ελλάδα, αντί να τους ανοίξουμε τις πόρτες ορθάνοικτες, τους τις κλείνουμε στα μούτρα.

Κάλεσαν τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ν. Μηταράκη, να παρευρεθεί κι αυτός ειδοποίησε πέντε λεπτά πριν την έναρξη του συνεδρίου ότι δε θα πάει. «Έχουν πολύ δουλειά στο υπουργείο», σχολίασαν οι διοργανωτές του συνεδρίου. Μετά κάλεσαν την ηγεσία του Invest in Greece κι αυτοί εξαφανίστηκαν χωρίς καν να ειδοποιήσουν. Ακόμη τους περιμένουν.

Πήγε κάποιος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών ονόματι Π. Μίχαλος, μίλησε τρία λεπτά και σηκώθηκε κι έφυγε χωρίς καν να ακούσει το χαιρετισμό του εκπροσώπου του ρωσικού κράτους, μέλους της πρεσβείας στην Αθήνα.

Τα ρούβλια τα θέλουμε, βέβαια, αλλά λειτουργούμε με απόλυτη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό. Γι’ αυτό και οι Ρώσοι έχουν κάνει πρώτο προορισμό τους την Τουρκία και τη Βουλγαρία. Διότι εκεί τους υποδέχονται ως σωτήρες.

Και πάμε στην περίφημη ανάπτυξη που αν ήταν φαγητό θα είχαμε χορτάσει για γενιές. Αλλά και στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας με βάση έρευνα που δημοσιεύτηκε και η οποία δείχνει ότι η Ελλάδα έχει κάνει τεράστια… άλματα. Σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας το «Doing Business Report» η Ελλάδα ανεβαίνει από την 100η θέση στην 78η θέση αναφορικά με το επίπεδο της ανταγωνιστικότητας.

Τι να εννοεί άραγε η έκθεση; Ότι πάμε να γίνουμε παράδεισος για τους ξένους επενδυτές; Και πώς μετριέται η ανταγωνιστικότητα σε μια οικονομία που είναι νεκρή; Μήπως με το γεγονός ότι 1,5 εκατ. Έλληνες ικετεύουν για μια δουλειά έστω και κακοπληρωμένη;

Επισήμως λέγεται ότι αυτό οφείλεται στην απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικών αδειών και αδειοδότησης επιχειρήσεων. Όμως, αν κάποιος που ξέρει τι πραγματικά συμβαίνει στην αγορά διαβάσει την έκθεση θα βάλει τα γέλια. Αν θυμόμαστε καλά Έλληνας ήθελε να ανοίξει κουρείο και τους ζητούσαν εξέταση αίματος. Τι να λέμε τώρα…

Από την άλλη ο κ. Χατζηδάκης, όπως θα έκανε και κάθε υπουργός στη θέση του, έσπευσε να πανηγυρίσει για την… επιτυχία της Ελλάδας αλλά είπε και το εξής αμίμητο: «Αυτό (εννοεί την επιτυχία) δεν έγινε τυχαία, ούτε έγινε από εμένα. Έγινε από τους προκατόχους μου. Βασίζεται σε δουλειά στο επίπεδο των διαρθρωτικών αλλαγών στην απλούστευση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στις αδειοδοτήσεις κλπ, που οδήγησε τελικά στην αναβάθμιση της χώρας διεθνώς ως προς την ανταγωνιστικότητα».

Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη και συγκεκριμένα η Λούκα Κατσέλη και ο Μ. Χρυσοχοϊδης πρέπει να πάρουν παράσημα για την επιτυχία τους αυτή;

Και συνεχίζει ο κ. Υπουργός: «Η δέσμευση αυτής της Κυβέρνησης είναι να συνεχίσει σε αυτό το δρόμο. Η προσπάθεια αυτή έγινε μέχρι σήμερα με τη στήριξη όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και η προσπάθεια από εδώ και πέρα θα γίνει με τον ίδιο τρόπο και με τη στήριξη θέλω να πιστεύω της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού». Μίλησε βέβαια για απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, περιβαλλοντική αδειοδότηση επιχειρήσεων, απελευθέρωση επαγγελμάτων, σύσταση γενικού εμπορικού μητρώου κ.λπ. Μα που τα είδε όλα αυτά γιατί εμείς μάλλον σε άλλη χώρα ζούμε ή σε άλλη ζει ο κ. Χατζηδάκης.

Αντί λοιπόν να κάνουν επιτέλους κάποια δουλειά, να δείξουν έργο, αλληλοσυγχαίρονται πρώην και νυν για τη μεγάλη ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα. Τόση ομοθυμία ΝΔ με ΠΑΣΟΚ, ούτε «αδελφά» κόμματα να ήταν. Ας αφήσουν τα λόγια, λοιπόν γιατί έργα τα βλέπουμε. Αυτό που συνέβη στο Ελληνορωσικό φόρουμ ήταν ενδεικτικό…


antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια