Καταγγελίες σκανδάλων όπου ανακατεύεται η Σκοπούλη!


Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη είναι πλέον η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη.

Καταγγελίες σκανδάλων όπου ανακατεύεται η Σκοπούλη!Με δύο ερωτήσεις τους, όχι ένας ή δυο αλλά 58 βουλευτές της Ν.Δ. αναδεικνύουν δύο νέα σκάνδαλα σε τομείς της αρμοδιότητάς της, μετά από το... καλοκαιρινό σκάνδαλο των αντιδραστηρίων της Roche για τον ιό του Δυτικού Νείλου (όταν έγινε γνωστό στον Τύπο ότι η ίδια....
προωθούσε προμήθεια αντιδραστηρίων από τη Roche, την ώρα που ανταγωνιστική εταιρεία τα είχε κάνει... δωρεά στο υπουργείο και ενώ η Roche χρηματοδοτεί την έρευνα του συζύγου της).

Στην πρώτη από τις δύο νέες περιπτώσεις, οι βουλευτές διαπιστώνουν παράκαμψη της σύμβασης του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΟΚΑΝΑ με αποτέλεσμα οι μισές δαπάνες του ΟΚΑΝΑ να μην μπορούν να δικαιολογηθούν.

Η δεύτερη περίπτωση, όχι μόνο έχει οικονομική εμπλοκή, αλλά παρακάμπτει και μια σειρά θεσμών, επιβάλλοντας ουσιαστικά στους εξαρτημένους τα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ και ακυρώνοντας τα «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης και επανένταξης. 

Σε ό,τι αφορά το θέμα της μονομερούς αλλαγής της σύμβασης ΚΕΕΛΠΝΟ – ΟΚΑΝΑ από τον ΟΚΑΝΑ, η πρώτη δόση 10,2 εκ. ευρώ στον οργανισμό απορροφήθηκε σύμφωνα με τον πρώτο έλεγχο ορκωτών λογιστών σε μισθοδοσία (3 εκ. ευρω για 7 μήνες!) και –παράτυπα- σε κατασκευαστικά έργα (3,6 εκ. ευρώ). Όμως, μετά την καταγγελία της σύμβασης από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο ΟΚΑΝΑ κατέθεσε νέο οικονομικό απολογισμό που εμφανίζει δαπάνες 5,4 εκ. ευρώ, αποκλίνοντας από τον διαχειριστικό έλεγχο των ορκωτών λογιστών κατά 50%!

Η δεύτερη περίπτωση, που αφορά στους εξαρτημένους από ναρκωτικά, περιλαμβάνει υποβάθμιση του ΚΕΕΛΠΝΟ και των υπολοίπων φορέων που σχετίζονται με τον έλεγχο του AIDS, αλλά και της ουσιαστικής απεξάρτησης των χρηστών.

Η κυρία Σκοπούλη, σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ, με έγγραφό της, υποχρεώνει τους εξαρτημένους που είναι και φορείς του ιού του AIDS, να παρακολουθούν οπωσδήποτε τα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ, χωρίς δυνατότητα να ενταχθούν στα στεγνά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και του 18 ΑΝΩ, με το δικαιολογητικό της παρακολούθησης του ιού του AIDS.

Φυσικά, αυτό που ακολουθεί το παραπάνω έγγραφο, είναι οι φήμες για αναστολή λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ και του 18 ΑΝΩ.

Με την ίδια λογική παρακάμπτονται: το ΚΕΕΛΠΝΟ που επιβλέπει τη χορήγηση θεραπείας κατά του AIDS και υποστηρίζει με προσωπικό τις Μονάδες Λοιμώξεων, οι γιατροί των μονάδων αυτών, η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του ΑIDS και οι εξειδικευμένοι στην τοξικοεξάρτηση φορείς του δημοσίου.

Και την ίδια στιγμή, η ίδια διαδικασία ένταξης στα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ, επιβάλλει την... επιδότηση των οροθετικών χρηστών με φάρμακα που κοστίζουν 1.000 ευρώ το μήνα, όταν οι περισσότεροι είναι ανασφάλιστοι ή διαθέτουν βιβλιάρια απορίας.

Τα δύο νέα σκάνδαλα της υφυπουργού δημιουργούν μείζον ηθικό ζήτημα.

Γιατί είτε πρόκειται για πραγματική αδυναμία διαχείρισης των θεμάτων για τα οποία είναι αντικειμενικά υπεύθυνη λόγω της θέσης της ή επειδή, τελικά για να «χώνει τη μύτη της» σε αντικείμενα εκτός αρμοδιότητάς της κάτι βρομάει;

Ερώτηση για ΟΚΑΝΑ 

okana1
okana2
okana3
KEELPNO1
KEELPNO2
KEELPNO3
KEELPNO4




newsbomb.gr












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια