Φρούριο η Αθήνα για την επίσκεψη Μέρκελ

Ταλαιπωρία για όλους τους Αθηναίους θα είναι η Τρίτη αφού το κέντρο της Αθήνας θα είναι αδιάβατο και όσοι θέλουν να φτάσουν στο προορισμό τους θα πρέπει να κάνουν τον γύρο της Αττικής!
 Πυρετώδεις είναι από το πρωί της Κυριακής οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, εν όψει της επίσκεψης....
της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την ερχόμενη Τρίτη.

Η άφιξη της Μέρκελ στην Αθήνα εκτιμάται ότι μεταφέρει ένα ισχυρό μήνυμα στήριξης της κυβέρνησης, ενώ ενδέχεται να αποτελεί και προάγγελο θετικών εξελίξεων για τη χώρα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, στις 18-19 Οκτωβρίου.

Ο κ. Σαμαράς έχει συνεχώς τηλεφωνική επικοινωνία με κυβερνητικά στελέχη, ενώ την πόρτα του Μαξίμου πέρασαν την Κυριακή οι κ.κ. Στυλιανίδης, Σταϊκούρας και Βολουδάκης.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της επίσκεψης-εξπρές της Γερμανίδας καγκελαρίου, η κ. Μέρκελ αναμένεται στην Αθήνα γύρω στις 12:00 και μετά την άφιξη της θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Στις 14:00 θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τα ΜΜΕ.

Φρούριο η Αθήνα την Τρίτη

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα οποία θα διατεθούν περίπου 7.000 αστυνομικοί θα ληφθούν την Τρίτη στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης της γερμανίδας Καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν πως τα μέτρα θα θυμίσουν εκείνα που είχαν ληφθεί τον Νοέμβριο του 1999 κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθεί το σύνολο της αστυνομικής δύναμης της Αττικής, ενώ θα έρθουν ενισχύσεις και από την επαρχία.

Τα μέτρα θα είναι αυστηρά στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όπως επίσης και στην περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο Χίλτον όπου θα καταλύσει η γερμανική αποστολή.

Επίσης, έντονη θα είναι η παρουσία αστυνομικών έξω από την γερμανική πρεσβεία, από το Ινστιτούτο Γκαίτε κ.α.

Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν στο Σύνταγμα θα περιλαμβάνουν, εκτός από την παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ, την τοποθέτηση του μεταλλικού φράχτη, ενώ θα μπουν και κάγκελα στο πλακόστρωτο που οδηγεί στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα τέσσερα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν δυνατότητα εκτόξευσης νερού.

Ακόμη, σε επιφυλακή θα βρίσκονται αστυνομικοί των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ, ενώ αναμένεται να εφαρμοστεί η τακτική των προληπτικών προσαγωγών.

Υπενθυμίζεται ότι για την Τρίτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει Παναττική 3ωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00 και συλλαλητήριο στις 13:00 στο Σύνταγμα.

Επίσης, στις 13:00 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την γερμανική πρεσβεία έχουν προαναγγείλει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια