Σαμαράς: Ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα λάθη μας. (Το θέμα είναι τι εννοείς λάθος Αντώνη μου)


«Ηρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά»
Στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση της κρίσης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στο συνέδριο της International Herald Tribune, σημειώνοντας ότι ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα λάθη μας.


Η πρώτη πρόκληση, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, είναι να συνειδητοποιήσουμε τον ανεκμετάλλευτο πλούτο της χώρας μας. Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα και μίλησε για τους φυσικούς πόρους της χώρας, τον ορυκτό πλούτο και τα ενεργειακά αποθέματα, την γεωστρατηγική θέση καθώς και για το ανθρώπινο δυναμικό υψηλής μόρφωσης.

Αυτή είναι μια ευκαιρία να αναδειχτεί η χώρα μας σε πρωταθλητή ανάπτυξης και όχι σε παράδειγμα προς αποφυγή, τόνισε.

Αυτά είπε ο Αντώνης Σαμαράς αλλά μάλλον συνεχίζει να κάνει το ίδιο λάθος.
Μίλησε ο Πρωθυπουργός για ορυκτό πλούτο και ενεργειακά αποθέματα, την γεωστρατηγική θέση καθώς και για το ανθρώπινο δυναμικό υψηλής μόρφωσης, προφανώς εννοώντας το ξεπούλημα τους ή την κοινή χρήση των ενεργειακών αποθεμάτων του Αιγαίου με την Τουρκία.
Γιατί διαφορετικά τι έχετε κάνει για την ανακήρυξη ΑΟΖ του Αιγαίου που το είχατε προεκλογικά υποσχεθεί.

Αν θέλετε να κοιτάξουμε μπροστά κ. Σαμαρά πρέπει να κοιτάξετε να σηκώσετε ανάστημα στην τρόικα και στις παράλογες απαιτήσεις της που εξαθλιώνουν τον λαό.

Αν θέλεις Αντώνη να πάμε μπροστά πρέπει να τηρήσεις τις προεκλογικές σου δεσμεύσεις και να κάνεις επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας και όχι να σκύβεις το κεφάλι για να γίνεσαι αρεστός στην Μέρκελ και σε όλους αυτούς τους αποτυχημένους Ευρωπαίους που μας βουλιάζουν κάθε μέρα πιο πολύ.

Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις το νέο χαράτσι που βάζεις με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με κίνησης. Γιατί Αντώνη μου χαράτσι είναι και κανείς δεν πιστεύει το παραμύθι για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Είσαι τελείως σε λάθος δρόμο γιατί πιστεύεις ότι θα έχεις έσοδα με την εξίσωση των φόρων.
 Πέρυσι πουλήθηκαν 3 εκ. τόνοι πετρελαίου θέρμανσης ενώ φέτος όπως λένε οι βενζινοπώλες δεν θα πουληθούν πάνω από 1 εκ. τόνοι, δηλαδή τα έσοδα που περιμένετε θα είναι λιγότερα και από πέρυσι και αφού θα έχετε  υστέρηση εσόδων θα βάλετε  πάλι κάποιο χαράτσι για να τα καλύψετε.

Αν θέλεις πραγματικά να πατάξεις την λαθρεμπορία στα καύσιμα γιατί δεν ακολουθείτε το παράδειγμα της Γερμανίας που και το πετρέλαιο θέρμανσης κάνει 1 ευρώ και το κίνησης 1,5 και λαθρεμπόριο καυσίμων μηδέν. Ρωτήστε την φίλη σας την Μέρκελ να σας πει τι κάνει και εφαρμόστε το.

Βέβαια εσύ πιστεύεις ότι οι μαλάκες οι Έλληνες έχουν λεφτά και θα πληρώσουν πάλι το νέο χαράτσι που πας να εφαρμόσεις, όμως γελιέσαι Αντωνάκη μου γιατί δυστυχώς οι Έλληνες δεν έχουν πια να φάνε και γιαυτό είσαι υπεύθυνος εσύ και ο συμμαθητής σου ο ανίκανος GAP.

Τα ίδια λάθη που έκανε ο άχρηστος GAP κάνεις και εσύ και στο τέλος σε βλέπω να πας και εσύ μαζί του για να διδάσκεται τα άμοιρα τα Αμερικανάκια πως να χρεοκοπήσουν και να βουλιάξουν μια χώρα. 

Είπες ακόμα Αντώνη ότι θα αναδειχτεί η χώρα μας σε πρωταθλητή ανάπτυξης και όχι σε παράδειγμα προς αποφυγή.
Εδώ θα συμφωνήσω μαζί σου γιατί κάπως έτσι θα γίνει.
Αυτή ήταν και είναι η επιδίωξη της τρόικα, να πέσουν οι μισθοί στα επίπεδα Βουλγαρίας και πιο κάτω ακόμα, να έχουμε ένα φορολογικό παράδεισο για τις εταιρείες που θα έρθουν να επενδύσουν και τέλος να μην έχουν οι εργαζόμενοι δικαιώματα αλλά μόνο υποχρεώσεις ! Με λίγα λόγια φέρατε μαζί με τον φίλο σας τον GAP εργασιακό μεσαίωνα.

Έτσι θα έρθουν οι ξένες πολυεθνικές στη χώρα, θα δίνουν 300 - 400 ευρώ μισθό με απάνθρωπες συνθήκες εργασίας και όλοι οι Έλληνες θα τους ευχαριστούμε που θα έχουμε ένα ξεροκόμματο για φαγητό.

Αν αυτό εννοείτε εσείς ανάπτυξη κε. Σαμαρά  οι δείκτες της οικονομίας να ανεβαίνουν συνέχεια αλλά ο λαός να είναι στην κατάθλιψη ε ναι είναι ανάπτυξη όπως θα λένε τα νούμερα.....

Είναι γνωστό ότι για να αναπτυχθεί κάτι ,το αφήνεις και φτάνει στον πάτο και μετά είναι πολύ εύκολο να το αναπτύξεις. Αυτό μάλλον θέλετε να κάνετε με τη χώρα μας, πρώτα να τη βουλιάξετε πράγμα που καταφέρατε και μετά να την αναπτύξετε.

Αυτό που δεν γνωρίζω Αντώνη (συγνώμη για τον ενικό αλλά σε θεωρώ δικό μου άνθρωπο αφού είμαι από τους 800.000) είναι πως θα φύγεις ; μπορεί και με ελικόπτερο αλλά Αργεντινή ; 
ΜΑΛΛΟΝ ! ! ! ! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια