Μας δουλεύει ψιλό γαζί ο Στουρνάρας. "Αν δεν παίρναμε την δόση θα πεινούσαμε!" είπε.


Για πες μας ρε αστροπελέκι Στουρνάρα πόσα από τα 31,5 θα πέσουν στην Ελλάδα για να μην πεινάσουμε. Καλό το παραμυθάκι σου αλλά τράβα πουθενά αλλού να το πουλήσεις.
Δηλαδή τώρα οι Έλληνες δεν πεινάνε
ρε φιλαράκι ; Πόσο πιο κάτω μπορείτε να πέσετε για να μας πείσετε ότι φροντίζετε για το καλό μας και ότι αυτή η δόση θα μας σώσει ;
Αυτή η δόση τους μόνους που θα σώσει θα είναι οι τα φιλαράκια σου οι τραπεζίτες.

Πάντως ο λαός μας κουβαλάει ένα μαζοχισμό γιατί πληρώνει μια ζωή τις τράπεζες με επιτόκια ληστρικά και όταν αυτές πέφτουν έξω, ξαναπληρώνει για να τις σώσει και μόλις αυτές σωθούνε θα έρθουν να του πάρουν το σπίτι γιατί καθυστέρησες δυο δόσεις. 
Ε αν αυτό δεν είναι μαζοχισμός τότε πιο είναι;
Στουρνάρα έκοψες τα μποτοξάκια και έχεις λαλήσει μου φαίνεται. 

Δείτε την δήλωση Στουρνάρα που τα παπαγαλάκια την παρουσιάζουν ως δραματική !

 "Το μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι όρος για να επιβιώσουμε".
"Πρέπει να τρέξουμε, αν θέλουμε να προλάβουμε. Τα διαθέσιμα τελειώνουν".
Σοβαρές διαφωνίες ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τον τρόπο αποκρατικοποιήσεων.
Λίγο πριν κλειδώσουν τα μέτρα, λίγο πριν οδηγηθούν προς ψήφιση στην Βουλή, ήρθε η δραματική δήλωση εκ μέρους του υπουργού Οικονομικών μέσα στην Βουλή.

Ο κ.Στουρνάρας με το πιο δραματικό ύφος που είχε χρησιμοποίησε "μεγάλα λόγια" για το τι μπορεί να συμβεί αν δεν πάρουμε τα 31,5 δις την ώρα μάλιστα που πληθαίνουν οι βουλευτές και από τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης που δηλώνουν κρυφά ή φανερά ότι θα καταψηφίσουν. (διαβάστε την είδηση)

Μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Στουρνάρας είπε: "...Αν δεν παίρναμε όμως τη δόση θα ήταν άπειρο το κόστος για τη χώρα. Θα πεινούσε κόσμος. Θα ήταν καταστροφή! Θα είχαμε πάει πίσω 50 χρόνια.
Σήμερα ζούμε ως χώρα γιατί έχουμε πάρει τις προηγούμενες δόσεις. Αν έχουμε ταμειακά διαθέσιμα είναι γιατί έχουμε πάρει τις δόσεις μέχρι τώρα."

Είπε επίσης: "Το μνημόνιο είτε μας αρέσει είτε όχι, είναι όρος για να επιβιώσουμε. Πιστεύετε ότι μπλοφάρουν οι ευρωπαίοι όταν λένε ότι δεν μας δώσουν χρήματα αν δεν πάρουμε μέτρα;"

Νωρίτερα ο κ. Στουρνάρας είχε δηλώσει ότι "Ο χρόνος τρέχει και αν θέλουμε να πάρουμε τη δόση πριν τελειώσουν τα διαθέσιμα του δημοσίου πρέπει να τρέξουμε και να τρέξουμε πολύ γρήγορα". 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη εξέφρασαν την διαφωνία τους για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού που κατέχει το κράτος στις ΔΕΚΟ.

Εκεί υπήρξε μια διαφοροποίηση των δυο κομμάτων που συνγκυβερνούν αφού ο κ. Κουκουλόπουλος ανέφερε ότι προϋπόθεση να για ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ τη διάταξη είναι να έρχεται στη βουλή μια μια αποκρατικοποίηση και όχι όλες μαζί.

Η κα Ξηροτύρη τόνισε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να ψηφίσει το άρθρο γιατί δεν γνωρίζει τη στρατηγική κατεύθυνση για αυτές τις αποκρατικοποιήσεις και ζήτησε να εξαιρεθούν η ΔΕΗ η ΕΥΔΑΠ η ΕΥΑΘ και τα μεγάλα λιμάνια από τη διάταξη.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αρχίζουν οι πλειστηριασμοί..

    – Στο σφυρί πολυτελείς κατοικίες σε Γλυφάδα, Κηφισιά και Μαρούσι,
    μαγκάκων Νεόπλουτων του κώλου
    με δανεικά και δάνεια.

    Μακρύς φαίνεται πως είναι ο κατάλογος των ακινήτων στην Αττική που θα βγουν στο σφυρί, μετά τον εντοπισμό, 1000 και πλέον φυσικών προσώπων που εντοπίστηκαν να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, την ώρα που διαθέτουν πολυτελή ακίνητα. Ήδη 250 ακίνητα βρίσκονται στη λίστα των πλειστηριασμών.

    Σύμφωνα με το «Έθνος», η εφορίες θα «βάλουν πωλητήριο» σε εκατοντάδες ακίνητα με ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 3.000 ευρώ, ενώ στον κατάλογο των ακινήτων στην Αττική, που ήδη έχουν κατασχεθεί είναι 12 πολυτελείς κατοικίες στη Γλυφάδα, 18 στην Κηφισιά, 20 ακίνητα στο Μαρούσι, 10 στο Χαλάνδρι και άλλα 200 ακίνητα στην Αθήνα.

    Μετά την οδηγία, αλλά και το πράσινο φως που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, ξεκίνησαν οι εντολές αναγκαστικού πλειστηριασμού ακινήτων, από τα δικαστικά τμήματα των εφοριών, με στόχο να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία πάνω από 2 δισ. Ευρώ.
    Οι πλειστηριασμοί αναμένεται να ξεκινήσουν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ στο στόχαστρο του υπουργείου βρίσκονατι πάνω από 78.000 οφειλέτες και τα 100.000 και πάνω ακίνητά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Προσπαθήστε να γράφετε με Ελληνικούς χαρακτήρες!
- Μη προσβάλλετε τη Σελίδα με άσχετα για το περιεχόμενο σχόλια!
- Μη κατευθύνετε τα σχόλια στις δικές σας Σελίδες!(Δε σημαίνει πως χρειάζεται να γράφετε ανώνυμα, εκτός αν υπάρχει κάποιος λόγος)
- Ο κάθε αναγνώστης σχολιαστής έχει την απόλυτη ευθύνη για αυτά που γράφει.