Με πρόσχημα την δόση ο Στουρνάρας συζητάει και για νέα μέτρα αν ....

Σε αντίθεση με ότι είπε ο Σαμαράς ότι δεν θα ξαναπάρουν άλλα μέτρα ο Στουρνάρας είπε ότι αν τα πράγματα δεν πάνε ομαλά θα χρειαστούν νέα μέτρα.
(Και επειδή με την ύφεση που έχουμε δεν πρόκειται να πιάσουν τους στόχους σίγουρα θα μας σφάξουν και πάλι οι ανίκανοι)
Με δραματικούς
τόνους (μάλλον πονάει και αυτός σαν τη Μέρκελ) ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας προειδοποιώντας ότι αν δεν πάρουμε τη δόση τώρα θα πεθάνουμε από ασφυξία. Απευθυνόμενος στους βουλευτές μέλη της Επιτροπής ο κ. Στουρνάρας είπε ότι από το πρωί η είδηση που κυριαρχεί είναι πως η Ισπανία είναι κι αυτή έτοιμη να ζητήσει βοήθεια «αυτό σημαίνει ότι στα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς, τα θέλουν κι άλλοι, είναι επιτακτικοί ανάγκη να βιαστούμε»


Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι κ. Στουρνάρας δεν απέρριψε νέα μέτρα «χωρίς την επιμήκυνση θα απαιτούνταν μέτρα 18 δισ. ευρώ, αυτή τη στιγμή τα μέτρα έχουν περιοριστή στα 13,5 δισ. αν τα πράγματα εξελιχθούν όπως πρέπει τότε δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα. Είναι όμως συνάρτηση πολλών παραμέτρων.

Ο κ. Στουρνάρας βάζοντας και πάλι την προϋπόθεση να εξελιχθούν όλα ομαλά, είπε ότι τα χρήματα που απομένουν να πάρει η Ελλάδα από το πακέτο στήριξης αρκούν για να βγει η χώρα από την κρίση «Φτάνουν όμως, αν κυλήσουν όλα προς πρέπει, αλλιώς δεν μας φτάνει τίποτα» 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια