Διαψεύδουν τον Ψυχάρη οι τρεις βουλευτίνες...

(Τώρα που τα βάλατε με τον υιό βλέπω τον μπαμπά του να σας μαλώνει.
"Τον μπούλη δεν τον πειράζει κανείς, μόνο εγώ μπορώ να του ρίχνω και καμιά ψιλή").
Με επιστολές και ανακοινώσεις συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα στον Ανδρέα Ψυχάρη και τρεις βουλευτίνες για το κάπνισμα.

Το περιστατικό έγινε όταν ο βουλευτής της ΝΔ έκανε παρατήρηση στις Όλγα Γεροβασίλη, Χρυσούλα Γιαταγάνα και... 
Μαρίνα Χρυσοβελώνη γιατί κάπνιζαν σε χώρο που, όπως υποστηρίζει, απαγορεύται το κάπνισμα.

Ο Ψυχάρης υποστήριξε ότι οι τρεις κυρίες του είπαν «Θα καπνίζουμε όπως θέλουμε», οι οποίες από την πλευρά τους υποστήριξαν, με ανακοίνωσή τους, ότι ο Ψυχάρης τις έβρισε, λέγοντας τες «τσόλια», «τσόκαρα» και άλλα.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Ψυχάρης, στην επιστολή διαμαρτυρίας του προς τον κ. Μεϊμαράκη, ζητά να εφαρμοστεί αυστηρά η απαγόρευση του καπνίσματος.

«Με ενοχλεί το κάπνισμα, αλλά πιο πολύ με ενοχλεί η άποψη της κυρίας Γεροβασίλη, που θεωρεί ότι μπορεί να εφαρμόζει τους νόμους ʽʼόποτε γουστάρειʼʼ.

Μου θυμίζει δε και λίγο την Πετροβασίλη, στη γνωστή ελληνική ταινία την οποία κανείς δεν τολμούσε να την επαναφέρει στην τάξη, μέχρι που βρέθηκε ένας τολμηρός παιδαγωγός.

Ελπίζω να μην καταντήσουμε κι εμείς να κοιτάζουμε την Πετροβασίλη, που την κοίταζε η Γιαδικιάρογλου, να κοιτάζει την Ξανθοπούλου», αναφέρεται στην επιστολή του.

Διαψεύδουν τον Ψυχάρη οι τρεις κυρίες

Με κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι τρεις βουλευτίνες διέψευσαν τα όσα ισχυρίζεται ο Αντώνης Ψυχάρης και παρουσίασαν τη δική του πλευρά.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Δίπλα στην αίθουσα της Γερουσίας (και όχι στον προθάλαμο αυτής ή έξω απ’ αυτήν, όπως κατά περίπτωση αναπαράγεται) υπάρχει κλειστός χώρος, ο οποίος είθισται να χρησιμοποιείται από βουλευτές στα διαλείμματα των Επιτροπών ως χώρος καπνίσματος. Σ’ αυτόν βρισκόταν ο βουλευτής Λέσβου κος Παύλος Βογιατζής (Ν. Δ.) ο οποίος συνομιλούσε με την βουλευτή Άρτας κα Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ) και λίγο πιο πέρα οι βουλευτίνες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ.κ. Χρυσούλα - Μαρία Γιαταγάνα (Α΄ Θεσσαλονίκης) και Μαρίνα Χρυσοβελώνη (Μαγνησίας), οι οποίες συνομιλούσαν με μία συνεργάτιδα του βουλευτού Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τέρενς - Σπένσερ – Νικολάου Κουίκ.

Ο κος Ψυχάρης περνώντας έξω από τον συγκεκριμένο χώρο, είδε από την ανοιχτή πόρτα τέσσερις από τους πέντε, καθώς η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δεν κάπνιζε και ούτε καπνίζει, να συζητούν καπνίζοντας. Εισήλθε στο χώρο και στόχευσε την συνεργάτιδα του κου Κουίκ, τονίζοντάς της με έντονο ύφος πως καπνίζει εκεί, χωρίς μάλιστα να έχει καν τη βουλευτική ιδιότητα. Όταν αυτή αντέδρασε, λέγοντάς του πως το μνημόνιο που αυτός στηρίζει δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ το ότι η ίδια καπνίζει στον συγκεκριμένο χώρο, ο βουλευτής εξεμάνη και της επιτέθηκε φραστικά, χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς προσβλητικούς χαρακτηρισμούς (άντε από εδώ ρε τσόλι, τσόκαρο κ.ά.). Η κα Γεροβασίλη προσέτρεξε προς υπεράσπισή της, λέγοντάς του σε έντονο ύφος πως είναι ενοχλητικά προκλητικός, του ζήτησε να αποχωρήσει από τον χώρο για να λήξει το συμβάν και μεταξύ τους ακολούθησε έντονος φραστικός διαπληκτισμός.

Κατά τη διάρκεια των λεκτικών διαξιφισμών, η βουλευτής Άρτας είπε: «Δεν είσαι εσύ αυτός που θα μου πει εάν θα εφαρμόσω το νόμο, πού και πότε. Το γνωρίζω και το κάνω από μόνη μου. Πάντως, το μνημόνιό σου που καταλύει το σύνταγμα δεν πρόκειται να το εφαρμόσω. Θα το ανατρέψω». Αυτή η φράση, όπως και το σύνολο του επεισοδίου, διαστρεβλώθηκε και πανομοιότυπα αναπαράχθηκε από συγκεκριμένα μέσα, παίρνοντας δυσανάλογες διαστάσεις. Αυτές τις εποχές που η χώρα κλυδωνίζεται και ο λαός μας υποφέρει, τέτοια επεισόδια δεν είναι λογικό να αποτελούν είδηση.

Μας δίνεται λοιπόν όλο το δικαίωμα να συμπεράνουμε πως η παραποίηση και η χρήση του παραπάνω γεγονότος εξυπηρετεί σκοπούς παραπληροφόρησης, αποπροσανατολισμού, προπαγάνδας και συκοφάντησης, τουλάχιστον».

crime.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια