Η Γιάννα λέει ότι πληρώνει λιγότερο ρεύμα γιατί φταίει η ΔΕΗ !


Πρωτοφανείς διαστάσεις προσλαμβάνει η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για το …εμπορικό ρεύμα που λαμβάνει με το οποίο ηλεκτροδοτείται η πολυτελής έπαυλη των 4.695 τετραγωνικών μέτρων της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, με
μία υβριστική για το Πρώτο Θέμα απάντηση, ο γνωστός επιχειρηματίας παραδέχεται την καραμπινάτη παρανομία, που κατήγγειλε μέσω της εφημερίδας μας, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος, αφού ο ίδιος επιβεβαιώνει ότι η ΔΕΗ του έχει δώσει ρεύμα από την μέση τάση, στην οποία όμως δεν υπάρχει οικιακό τιμολόγιο!

Εξ ου και η ηλεκτροδότηση του σπιτιού του με ρεύμα κατηγορίας Β1, δηλαδή εμπορικής χρήσης, όπως αυτό που λαμβάνουν πολυκαταστήματα, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία κλπ. και το οποίο, βεβαίως, είναι κατά πολύ φθηνότερο του οικιακού.

Ο ίδιος, αφού χαρακτηρίζει ως «κατάπτυστη κακοήθεια» το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, το…επιβεβαιώνει και χρεώνει στην ΔΕΗ την προνομιακή μεταχείρισή του: «H ΔΕΗ, για την ηλεκτροδότηση κατοικίας που οι ανάγκες του καταναλωτή είναι μεγαλύτερες από 250 KVA, υποχρεώνει τον καταναλωτή να γίνεται πελάτης μέσης τάσης». Προσθέτει δε ότι “το καθεστώς τιμολόγησης του ηλεκτρικού ρεύματος στην κατοικία της οικογένειάς μου υφίσταται από την κατασκευή του ακινήτου  , ορίζεται από την ίδια την ΔΕΗ”.

Σημειώνει δε ο κ. Αγγελόπουλος ότι “ως πελάτης μέσης τάσης, ο καταναλωτής έχει την ίδια χρεωστική αντιμετώπιση από τη ΔΕΗ, ανεξαρτήτως οικιακής, εμπορικής ή άλλης χρήσης με εξαίρεση τη βιομηχανική”

Έτσι όμως ο κ. Αγγελόπουλος παραδέχεται την καραμπινάτη παρανομία: στην μέση τάση υπάρχει εμπορικό ρεύμα (το Β1) και βιομηχανικό (το Β2). Δεν υπάρχει δηλαδή οικιακό τιμολόγιο κι όμως η  βίλα του ζεύγους Αγγελοπούλου ηλεκτροδοτείται με αυτόν τον τρόπο!

Τι χάνει η ΔΕΗ από την εφεύρεση αυτή; Η κατανάλωση της υπερπολυτελούς κατοικίας φθάνει ή και ξεπερνά τις 200.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο (ως μέση τάση, τιμολογείται κάθε μήνα). Προσέξτε τώρα: κάθε 1.000 κιλοβατώρες, ο κ. Αγγελόπουλος πληρώνει 108,9 ευρώ. Αν η ΔΕΗ του είχε δώσει οικιακό ρεύμα (τεχνικά αυτό ήταν απολύτως εφικτό, με δύο ή και τρεις παροχές προκειμένου να καλύπτονται οι τεράστιες καταναλώσεις της βίλας), ο κ. Αγγελόπουλος θα πλήρωνε κάθε 1.000 κιλοβατώρες 161,6 ευρώ, για την κατανάλωση που ξεπερνά τις 3.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.

Σε σχέση δηλαδή με έναν άλλο μεγάλο οικιακό καταναλωτή της ΔΕΗ, ο κ. Αγγελόπουλος γλιτώνει 53 ευρώ κάθε 1.000 κιλοβατώρες για το μεγαλύτερο μέρος του ρεύματος που καίει. Αρμόδιες πηγές της ΔΕΗ αναφέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο η ΔΕΗ χάνει περί τις 8.500 ευρώ κάθε τετράμηνο και αυτό για όσα χρόνια ηλεκτροδοτείται το σπίτι της οδού Δρυάδος στο Παλαιό Ψυχικό!

Πάμε τώρα στο χαράτσι. Ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει ότι “το μέσω της ΔΕΗ εισπραττόμενο τέλος καταβλήθηκε μέχρι κεραίας, όπως το τέλος προέκυπτε και αναγραφόταν στους σχετικούς λογαριασμούς, σύμφωνα με την υποχρέωση που απορρέει από τον ισχύοντα νόμο»

Ουδείς, βεβαίως, ισχυρίστηκε ότι η Γιάννα και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος δεν πληρώνει το χαράτσι –αυτό έλειπε… Ωστόσο, στην απάντησή του ο επιχειρηματίας λέει ακριβώς αυτό που επεσήμανε το Πρώτο Θέμα την Κυριακή: ότι πληρώνει το χαράτσι με βάση «την υποχρέωση που απορρέει από τον ισχύοντα νόμο».

Μα ακριβώς ο ισχύων νόμος, δηλαδή η ρύθμιση Βενιζέλου της 28ης Οκτωβρίου 2011 είναι που έκανε ένα μεγάλο δώρο στα ακίνητα ΜΗ οικιακής χρήσης,  δίνοντας έκπτωση 30% πάνω από τα 1.000 τετραγωνικά και  60% για πάνω από τα 2.000 τετραγωνικά.

Και επειδή το σπίτι του κ. Αγγελόπουλου έχει εμπορικό ρεύμα – εμφανίζεται δηλαδή να μην έχει οικιακή χρήση – η συγκεκριμένη ρύθμιση του κάνει ένα δώρο της τάξης των 70.000 ευρώ για τη διετία 2011-2012 από το χαράτσι!

Ο σάλος που έχει προκληθεί και εντός ΔΕΗ από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα είναι τέτοιος που πληροφορίες από τις αρμόδιες διευθύνσεις της επιχείρησης θέλουν να προχωρεί άμεσα επανυπολογισμός του χαρατσιού για τη βίλα των 4.700 τετραγωνικών μέτρων, ώστε τουλάχιστον να πληρώσει το χαράτσι με τους όρους που ισχύουν ως οικία και όχι ως …εμπορικό κατάστημα!
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια