Ο Χάμιλτον στη Mercedes, ο Σουμάχερ;

Η ανακοίνωση της Mercedes για τη τριετή συνεργασία της με το Χάμιλτον ακολούθησε με μικρή διαφορά αυτή της McLaren που μιλούσε για την αντικατάσταση του Χάμιλτον από το Σέρτζιο Πέρεζ. 

Ο 27χρονος πρωταθλητής έκανε ντεμπούτο στη F1, το 2007 με τα χρώματα της McLaren και πήρε τον....
τίτλο το 2008. Στο τέλος του χρόνου φεύγει, μετά από 6 χρόνια συνεργασίας, από την ομάδα που τον ανέδειξε.

Επόμενος σταθμός στην καριέρα του Βρετανού οδηγού – σταρ, η Mercedes. Ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής αυτοκινήτων στον κόσμο μετά από 3 χρόνια πλήρους εμπλοκής στη F1, ως κατασκευαστής σασί και κινητήρα με δίδυμο τους Σουμάχερ – Ρόσμπεργκ προχωρά στη μεγάλη μεταγραφή. Γιατί ο Χάμιλτον είναι το μεγάλο όνομα στην αγορά, δεδομένου πως οι Αλόνσο – Φέτελ δεσμεύονται από πολυετή συμβόλαια. Ο Βρετανός παίρνει τη θέση του Σουμάχερ στη Mercedes από το 2013.

Υπήρξε αρκετός ντόρος προτού ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη κίνηση, αυτός σε μεγάλο βαθμό οφείλεται και στην άρνηση της McLaren να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις του Χάμιλτον. 

Προφανώς όμως ο Βρετανός αλλά και ο μάνατζερ του Σίμον Φούλερ, της XIX συνεκτίμησαν και τη δυναμική της Mercedes το 2014 όπου αλλάζουν οι κανονισμοί. Οι νέοι, προβλέπουν υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες 1.6lt και υβριδική τεχνολογία, κοντολογίς μια ομάδα που κατασκευάζει κινητήρα όπως η Mercedes θα βρίσκεται σε διαφορετική μοίρα από μια που τον νοικιάζει, όπως η McLaren. 

Άγνωστο αν θα επηρεάσει τη συνεργασία McLaren – Mercedes αυτή η μετακίνηση του Χάμιλτον. Ο έγχρωμος πρωταθλητής μιλώντας σχετικά τόνισε: «Είναι καιρός για μένα να αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση. Ανυπομονώ να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στην αγωνιστική μου καριέρα με τα χρώματα της Mercedes».

Από την πλευρά της ομάδας, ο αγωνιστικός διευθυντής, Ρος Μπρον συμπλήρωσε: «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω το Σουμάχερ για τη συμβολή του στην ανάπτυξη αυτής της ομάδας. Ελπίζω να κλείσουμε τη σεζόν μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα. Είναι πάντα ευχαρίστηση να συνεργάζεσαι μαζί του. Για το 2013 με χαρά καλωσορίζω το Λιούις Χάμιλτον στην ομάδα μας. Θεωρώ ότι θα έχουμε το πιο δυναμικό δίδυμο οδηγών του χρόνου». 

Στην ανακοίνωση της Mercedes περιλαμβάνονταν επίσης η συνεργασία της ομάδας με τον Νίκι Λάουντα. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σε ρόλο επίτιμου προέδρου θα ενισχύσει τη δομή της ομάδας. 

Ο Σουμάχερ από την πλευρά του δεν κάνει λόγω για αποχώρηση με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι φήμες για συνεργασία του με τη Ferrari: «Πέρασα 3 καλά χρόνια με την ομάδα αν και δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Εύχομαι στο Λιούις και στην ομάδα κάθε επιτυχία. Θα επικεντρώσω την προσοχή μου στους έξι αγώνες που απομένουν». 
protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια