Αν θέλετε να μας φορολογήσετε βάση καταθέσεων και βάση του τρόπου ζωής μας είστε επικίνδυνοι για τον τόπο.


Βρε ηλίθιοι άσχετοι, άχρηστοι ποιος τρελός διεστραμμένος σκέφτεται αυτά τα παλαβά για να φορολογεί τους πολίτες ;
Αν θελήσετε να ελέγξετε τις καταθέσεις βρε κόπανοι έχετε την εντύπωση ότι θα βρείτε τίποτα να ελέγξετε ; Βρε πανάσχετοι κανείς δεν θα αφήσει ούτε....
ένα ευρώ στις τράπεζες.

Δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια βλέπουμε τον κάθε ηλίθιο να παίρνει μέτρα που καταστρέφουν τους πολίτες και την χώρα. 
Θυμηθείτε τον Παπακωνσταντίνου και τον GAP να λένε ότι είμαστε διεφθαρμένοι, ότι το καράβι θα πέσει στα βράχια ότι πτωχεύουμε και οποιαδήποτε άλλη μακακία τους ερχόταν στο μυαλό. ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ να φύγουν όλες οι καταθέσεις.
Τώρα έχουμε τον Στουρνάρα που απαξίωσε το Τ.Τ. λέγοντας ότι δεν είναι βιώσιμο την στιγμή που ψάχναμε αγοραστή. 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ να βουλιάξει η μετοχή, οπότε θα πουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί.

Ειδικά αυτό που είπε ο Στουρνάρας ήταν εγκληματικό και θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας για να δώσει εξηγήσεις.
Είναι άλλωστε φανερό ότι ο άνθρωπος δεν κάνει ούτε για να τον στέλνεις για θελήματα και βέβαια δεν είναι ο μόνος αλλά οι περισσότεροι στο κυβερνητικό ΄σχήμα.
Η κα. Σκοπούλη την στιγμή που ό Σαλμάς έχει βρει δωρεάν τους ελέγχους για τον υιό του δυτικού Νείλου, η ίδια ήθελε να κάνει απευθείας ανάθεση 300.000 ευρώ σε γνωστή εταιρεία που κατά τύχη χρηματοδοτεί τον άντρα της.. 
Έλεος ρε σοβαρευτείτε γιατί η υπομονή του κόσμου έχει τελειώσει από καιρό.

Δείτε πως θέλουν να μας φορολογούν.
Οι έλεγχοι είναι κατά το αμερικάνικο πρότυπο
- Αυτό δεν αφορά μόνο ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και μισθωτούς
- Όλες οι δαπάνες σε μετρητά θα ελέγχονται μια - μια 


Η τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών εισάγει στην ελληνική φορολογική νομοθεσία καθιερωμένες διεθνώς πρακτικές ελέγχου μέσω των οποίων γίνεται έμμεσος προσδιορισμός του εισοδήματος του φορολογούμενου.

Δηλαδή, οι ελεγκτές θα μπορούν να αξιολογούν με βάση τον τρόπο ζωής (πχ. Πολυτελή διαβίωση), το ύψος των καταθέσεων και τη συνολική περιουσία του φορολογούμενου να εκτιμούν και το ύψος του εισοδήματός του. 

Με βάση τους παραπάνω ελέγχους δεν θα προσδιορίζεται μόνο το ύψος του επιπλέον φόρου που αναλογεί στα εισοδήματα που προσδιορίζονται με τον έλεγχο αλλά και τυχόν άλλες φορολογίες (πχ έκτακτη εισφορά κλπ).

Mε την τροπολογία ορίζεται πλέον ότι οι τεχνικές αυτές, δεν αφορούν μόνο τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά όλους τους φορολογούμενους (πχ. Μισθωτούς, εισοδηματίες κ.α.) 

Στη σχετική διάταξη ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το εισόδημα μπορεί να προσδιοριστεί με βάση τη ρευστότητα του φορολογούμενου, την καθαρή θέση του (συνολική αξία περιουσίας) και το ύψος των τραπεζικών καταθέσεων και των δαπανών του σε μετρητά. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια