Η κατάληψη του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας έληξε όταν τελείωσαν οι ζωντανές συνδέσεις


Την είσοδο του υπουργείου Εργασίας όπου ήταν να γίνει στις 13.00 η συνάντηση της τρόικας με τον αρμόδιο υπουργό, απέκλεισαν μέλη του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι:
"Αυτή τη στιγμή οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρίσκονται μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) καταδικάζοντας την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που επιδιώκουν την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, του 8ωρου, τις 73 ώρες δουλειά και το νέο χτύπημα στο ασφαλιστικό, που οδηγεί στη σύνταξη στα 70."

Καθώς η ώρα περνούσε και οι τροϊκανοί δε μπορούσαν να φτάσουν στο υπουργείο για τη συνάντηση, επικοινώνησαν με τον υπουργό Εργασίας και του πρότειναν να γίνει το ραντεβού τους στο Χίλτον, όπου μένουν όταν βρίσκονται στην Αθήνα. Η απάντηση του Γιάννη Βρούτση ήταν αρνητική, με τον υπουργό να ξεκαθαρίζει ότι δεν είχε καμία πρόθεση να φύγει από το υπουργείο για να συναντήσει εκτός την τρόικα. 

Τελικά, λίγο πριν από τις 14:20 και ενώ είχαν τελειώσει και οι ζωντανές συνδέσεις των καναλιών, το ΠΑΜΕ αποχώρησε από το υπουργείο Εργασίας και το ραντεβού Βρούτση-τρόικας θα γίνει στο υπουργείο, με μια ώρα και κάτι καθυστέρηση. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια