Τεράστια επιχείρηση Κύπριων και Βρετανών για τη σύλληψη καταζητούμενων


Άρχισε σήμερα κοινή επιχείρηση των Κυπριακών και Βρετανικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη φυγόδικων οι οποίοι πιστεύεται ότι ζουν στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ή στα κατεχόμενα.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης με την....
επωνυμία "Ζυγός" η Κυπριακή και η Βρετανική Αστυνομία έδωσαν στη δημοσιότητα τα ονόματα εννέα φυγάδων.

Πρόκειται για τους Τουρκοκύπριους Χασάν Αρκατζάι και Μεχμέτ Σαλίχ και τον Βρετανό Μάρτιν Έβανς, οι οποίοι καταζητούνται για υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, τον Βρετανό Πολ Λόκγουντ, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό παιδιού κατ' εξακολούθηση, τον Ελληνοκύπριο Κώστα Σαμψών, ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία του βιασμού, τον Τουρκοκύπριο Τιμούρ Μεχμέτ, που κατηγορείται για απάτη, καθώς και τους Βρετανούς Γουέιν Σμιθ και Τζούλι Ανν Σκέλντινγκ, οι οποίοι καταζητούνται για το θάνατο νεαρού σε τροχαίο ατύχημα και εγκατάλειψη της σκηνής.

Ο αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας Μιχάλης Παπαγεωργίου μιλώντας σε συνέντευξη τύπου κάλεσε το κοινό να βοηθήσει στην επιχείρηση για εντοπισμό και σύλληψη των καταζητούμενων. 

Πρόκειται, είπε, για έγκλημα χωρίς σύνορα και η απάντηση είναι η συνεργασία σε τοπικό, περιφερειακό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Ανάλογη επιχείρηση, πρόσθεσε, έγινε από τη Βρετανική Αστυνομία στην Ισπανία και την Ολλανδία με αποτέλεσμα τη σύλληψη μεγάλου αριθμού καταζητούμενων.

newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια