Δείτε σε πίνακα τι θα πληρώσετε παραπάνω με τον νέο φορολογικό νόμο....


Μας είπαν για ένα δίκαιο φορολογικό νομοσχέδιο που επιτέλους δεν θα πληρώνουν πάντα οι ίδιοι δηλαδή τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα, και όλοι το περιμέναμε με μεγάλη ανακούφιση.
Δυστυχώς για μια ακόμα φορά μας έπιασαν μ@λ@κες
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
Κάνουν μείωση φόρου στα μεγάλα εισοδήματα.... από 65.000 και αυξάνουν τον φόρο στα εισοδήματα από 10.000 ευρώ.
Μειώνουν τον φόρο στα λαμόγια και θα πληρώσουν πάλι οι φτωχοί και οι εργαζόμενοι


Αυξήσεις στη φορολογική επιβάρυνση από 0,2% μέχρι και 400% θα προκύψουν από τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα και την κατάργηση των αφορολόγητων ορίων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» οι αυξήσεις αναφέρονται σε μισθωτούς και συνταξιούχους που:

• δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα και έχουν ετήσια εισοδήματα από 17.000 μέχρι 65.000 ευρώ,
• έχουν ένα προστατευόμενο τέκνο και ετήσια εισοδήματα από 5.000 ως και 70.000 ευρώ,
• έχουν δύο προστατευόμενα τέκνα και ετήσια εισοδήματα από 5.000 ως και 75.000 ευρώ.

Για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν έχουν παιδιά και έχουν ετήσια εισοδήματα μέχρι 16.000 ευρώ δε θα προκύψουν ούτε αυξήσεις ούτε μειώσεις φόρων, ενώ για όσους έχουν εισοδήματα άνω των 75.000 ευρώ θα προκύψουν φοροελαφρύνσεις!

Τα εισοδήματα που αποκτούν τα φυσικά πρόσωπα από ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις, ατομικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και ελευθέρια επαγγέλματα παύουν να φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Τα εισοδήματά τους, τα οποία προέρχονται από τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες θα φορολογούνται πλέον με συντελεστή 35% στο σύνολό τους. 

Αυτό σημαίνει ότι για τους φορολογούμενους αυτούς παύει να ισχύει το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ που προέβλεπε η κλίμακα φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Επιπλέον, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, καταργούνται και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα. Έτσι:

• Οι αυτοαπασχολούμενοι με ετήσια εισοδήματα μέχρι 5.000 ευρώ οι οποίοι μέχρι τώρα δεν πλήρωναν καθόλου φόρο θα επιβαρυνθούν με ετήσιο φόρο εισοδήματος μέχρι 1.750 ευρώ.
• Οι αυτοαπασχολούμενοι με ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με φόρους αυξημένους κατά 1.750 ως και 5.580 ευρώ ετησίως. Σε ποσοστά οι αυξήσεις των φορολογικών επιβαρύνσεών τους θα φθάσουν μέχρι και 3.400%!

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια