ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΥΒΡΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Αήθη ενέργεια και πρωτοφανή πρόκληση προς το σώμα των δημοσιογράφων, συνιστά το χθεσινό άρθρο του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Δημ. Τρίμη εις την εβδομαδιαία(κυριακάτικη) εφημερίδα «Η ΕΠΟΧΗ» υπό τον τίτλο «ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- Η σιωπή είναι συνενοχή»....

Αντί να περιφρουρήσει τους δημοσιογράφους-μέλη της ΕΣΗΕΑ, των οποίων αποτελεί τον πρόεδρο, έστω και ελέω μίας ανίερης πλειοψηφίας εις το ΔΣ της Ενώσεως, ο Τρίμης επιλέγει να φτύσει κατάμουτρα τους συναδέλφους του και τους στοχοποιεί, ως συλλήβδην διαπλεκόμενους και «στρατευμένους» με το μνημονιακό στρατόπεδο. Είναι προφανές ότι ο νυν πρόεδρος και η παρέα του, θέλουν να κρατήσουν δι’ εαυτούς την ενασχόληση με την ακροδεξιά και την επιλεκτική απόδοση ανάλογων χαρακτηρισμών... Όπως έκαναν, επίσης, τα τελευταία χρόνια και με την «Ελευθεροτυπία» πριν την κλείσουν- με πρωτοβουλία και υπαιτιότητα πρωτίστως του Τρίμη- με τις ανόητες «επαναστατικές φιλοδοξίες» του, γιά το συγκεκριμένο σκοπό.

Όταν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ επιλέγει να κατηγορήσει τους συναδέλφους του ότι ουσιαστικώς «χαϊδεύουν» τους Χρυσαυγίτες, θυμίζοντας τη σχετική του θεσμική ιδιότητα και συνεπώς ότι δεν εκφράζεται προσωπικώς, γεννάται μέγα θέμα συνδικαλιστικής τάξεως εις βάρος του κομματάρχη του ΣΥΡΙΖΑ εις τα ΜΜΕ- προέδρου της ΕΣΗΕΑ. Βεβαίως προκύπτει και η γύμνια του, όταν μία εφημερίδα χαμηλότατης κυκλοφορίας, όπως «Η ΕΠΟΧΗ» δέχθηκε να φιλοξενήσει το «κατηγορητήριο» του. Ούτε καν «Η ΑΥΓΗ»!

Η κατάληξη του άρθρου του Τρίμη, ότι «η κοινωνία οφείλει να αντεπιτεθεί συλλογικά κατά του φασισμού και οι δημοσιογράφοι, πριν απ’ όλους, έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την αλήθεια και τις αξίες της δημοκρατίας», συνδυαζόμενη με όσα προηγουμένως αναφέρει, λειτουργεί αναιρετικώς και απολύτως εις βάρος του έργου των συναδέλφων του δημοσιογράφων. Αυτό και αν είναι ύβρις συλλογική!
Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων εις το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ οφείλουν να επιληφθούν τάχιστα του δημιουργηθέντος θέματος και μάλιστα υπό την αποκλειστική ευθύνη και ουσιαστικώς παγίδευση του ΔΣ της Ενώσεως. Βεβαίως και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ οφείλει ομοίως να επιληφθεί, αν τα μέλη του δεν θέλουν να θεωρηθούν το alter ego επιλογών της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, υπό το «δικαστικό μανδύα» των διατάξεων του Καταστατικού.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης
Τακτικό Μέλος ΕΣΗΕΑ

ΥΓ: Αλήθεια ο κ. Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ θα ασχοληθεί κάποτε και με «σαϊντολογία» εις την Ελλάδα ή κρίνει ότι δεν τον αφορά;

Το πλήρες κείμενο του «πονήματος» Τρίμη:
http://epohi.gr/portal/themata/12544-2012-09-16-18-22-10


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια