Στο μισό ο μισθός του προέδρου


Μειώνεται στο μισό το ύψος της μηνιαίας χορηγίας του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την περιστολή των δημοσίων δαπανών, επιβεβαιώνοντας έτσι το....
ρεπορτάζ του enikos.gr πριν από μερικές ημέρες.



Έτσι, σύμφωνα και με την αιτιολογική έκθεση: «αφενός μειώνεται στο ήμιση, από 1.9.2012, το ύψος της παρεχόμενης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μηνιαίας χορηγίας, η οποία πλέον ορίζεται ίση προς το διπλάσιο των απολαβών των Βουλευτών… και αφετέρου καταργούνται πλήρως τα έξοδα παράστασης αυτού..».
Η σχετική μηνιαία χορηγία διαμορφώνεται πλέον σε 11.561 ευρώ, από 23.122 ευρώ ενώ καταργούνται και τα έξοδα παράστασης τα οποία ανέρχονταν σε 6.240 ευρώ.

Πριν από μερικές ημέρες, το enikos.gr είχε επισημάνει πως η είδηση που είχε μεταδοθεί από τα δελτία ειδήσεων και ήθελε τον Κάρολο Παπούλια να ζητά τη μείωση μισθού του ήταν "περίεργη". Κι αυτό γιατί από τις 15 Φεβρουαρίου του 2012 έχει ανακοινωθεί ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παραιτήθηκε από το μισθό του.

Το "λάθος" είχε γίνει τελικά, όπως είχε αποκαλύψει το enikos.gr από τον... "μεταφορέα" της είδησης. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει πράγματι παραιτηθεί από το μισθό του από τον περασμένο Φεβρουάριο και σήμερα δεν ζήτησε μείωση στο μισθό του, αλλά πρότεινε να ενταχθεί στη ρύθμιση για τις περικοπές στους μισθούς του πρωθυπουργού και των υπουργών και η μισθοδοσία για τον εκάστοτε πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δηλαδή ο κ. Παπούλιας πρότεινε να μειωθεί ο μισθός του επόμενου προέδρου αφού αυτός έχει ήδη παραιτηθεί από τον δικό του. Όπως και έγινε με τη συγκεκριμένη τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα και φέρει την υπογραφή του Χρήστου Σταϊκουρα.
enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια