Στουρνάρας: Δεν ξέρω πόσα πληρώνει το δημόσιο σε ενοίκια.


Τόσο καιρό που είσαι υπουργός τι κάνεις ; Γιατί δεν ζήτησες να ενημερωθείς τι λεφτά "φεύγουν" σε ενοίκια ώστε να ζητήσεις σε κάποιες υπηρεσίες να επιστρέψουν σε κρατικά κτήρια ώστε με αυτά που θα εξοικονομηθούν να γλυτώσουν κάποιες κοινωνικές ομάδες τον μισθό τους που εσύ χωρίς ίχνος ντροπής θα τους κόψεις. 
Είναι απλά...ντροπή!


Απλά ντροπή. Και το λέμε αυτό διότι δεν νοείται σοβαρό Κράτος στον κόσμο που να μην γνωρίζει ο υπουργός του τις δαπάνες στέγασης των φορέων και υπουργείων του. Δεν γνωρίζει λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας τί πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο σε μισθώματα ακινήτων σύμφωνα με δική του δήλωση. Ερωτηθείς σχετικά από τον Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, ο κ. Στουρνάρας είπε ότι δεν έχει το συνολικό νούμερο. Ο υπουργός γνώριζε ωστόσο ότι το Ελληνικό Δημόσιο «νοικιάζει φθηνά» τα ακίνητα του σε ιδιώτες, ενώ αντίθετα «νοικιάζει ακριβά» ακίνητα ιδιωτών. Πρόσθεσε ότι αυτό θ’ αλλάξει σύντομα και ότι γίνονται προσπάθειες ορθολογικής διαχείρισης της δημόσιας ακίνητης περιουσίας.

Κάποιος βουλευτής ανέφερε το νούμερο των 200 εκατ. ευρώ για δαπάνες μισθωμάτων ακινήτων από την πλευρά του δημοσίου, αλλά και αυτό το νούμερο αμφισβητείται. Πολλοί βουλευτές ισχυρίζονται ότι το συνολικό ύψος των μισθωμάτων είναι υψηλότερο. Η απουσία και αυτής της πληροφορίας, είναι αποτέλεσμα της «καλής» οργάνωσης του κράτους. 

moneypro

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια